Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

9 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ!

Πάνω από 30 τραυματίες ανασύρθηκαν από χαράδρα 100 μέτρων

- Το πούλμαν με Γιαννιώτη οδηγό εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα-Αθήνα

 

• Τραγικό δυστύχημα με 9 νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες (από τους οποίους οι 10 σοβαρά),  που συνέβη προχθές το βράδυ (στις 9 περίπου), στην Αλβανία, συγκλονίζει την γειτονική  χώρα, αλλά και την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες λεωφορείο με Γιαννιώτικες πινακίδες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα-Αθήνα,  της εταιρίας «ALB-TRANS», στην οποία είχε παραχωρηθεί από το Τουριστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συνεργασίας, έπεσε σε χαράδρα 100 περίπου μέτρων  κοντά στο χωριό Ζιάι, στον οδικό άξονα Τεπελένι-Μπάλσι.
Ο δρόμος «καρμανιόλα», αλλά και η πυκνή βροχόπτωση, σε συνδυασμό με πιθανή απροσεξία, όπως λένε πληροφορίες,  του Γιαννιώτη οδηγού, ο οποίος τραυματίστηκε, είχαν ως αποτέλεσμα  το πολύνεκρο συμβάν.
Πάντως ο οδηγός, όπως αναφέρθηκε από την Αλβανική  Αστυνομία, δεν είχε κάνει χρήση αλκοόλ, ενώ  θεωρείται έμπειρος, με πολλές ώρες στο τιμόνι.
Η κατάσταση του οδικού δικτύου στην Αλβανία είναι πολύ κακή, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο εκτελούνται αυτή την περίοδο εργασίες βελτίωσης.

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ
Το λεωφορείο ξεκίνησε από τα Τίρανα στις 7 το βράδυ, με προορισμό την Αθήνα, και μετά από 2,5 ώρες ταξίδι, μέσα σε ισχυρή καταιγίδα, έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος.
Όπως αναφέρθηκε από επιβαίνοντες, μια νταλίκα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του στενού δρόμου και ο οδηγός του λεωφορείου, προσπάθησε να το ακινητοποιήσει.
Το όχημα γλίστρησε, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα.
Μετά από λίγο έφτασαν τα αλβανικά σωστικά συνεργεία, τα οποία κατέβαλαν, επί δυόμισι περίπου ώρες, προσπάθειες απεγκλωβισμού των επιζώντων.
Μεταξύ των νεκρών είναι δύο παιδιά 14 και 17 ετών, που φέρουν το ίδιο επώνυμο.
Στο μεταξύ  δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Πρόκειται για έναν 60χρονο και έναν 29χρονο.
Ο πρώτος νοσηλεύεται με κατάγματα, ενώ ο δεύτερος ήρθε στα Γιάννινα από το Νοσοκομείο του Μπάλσι, λόγω αιμορραγίας.

ΤΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας σε δηλώσεις του εξέφρασε τη συμπαράστασή του τόσο στους συγγενείς των νεκρών, όσο και στους τραυματίες.
Μάλιστα χθες αντιπροσωπεία του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

1 σχόλιο:

  1. (απόσπασμα από το ΕΘΝΟΣ)

    Απεγκλώβισαν έγκυο

    Ελληνες επιχειρηματίες που περνούσαν την ώρα εκείνη από το σημείο απεγκλώβισαν νεαρή έγκυο, που εργάζεται στα Γιάννενα και εκμεταλλεύτηκε το Σαββατοκύριακο για να επισκεφτεί τους δικούς της. Ολοι οι τραυματίες -ανάμεσά τους και ο οδηγός του ΚΤΕΛ- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μπαλς και όσοι ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τιράνων. Δύο από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

    Πρόκειται για έναν 60χρονο γιατρό ελληνικής καταγωγής που φέρει τραύματα στον θώρακα και έναν 29χρονο Αλβανό, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μόλις έγινε γνωστό το τροχαίο δυστύχημα, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, επικοινώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του, Εντουαρντ Χατζινάστο. Η Ελλάδα προσφέρθηκε να διαθέσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών, αλλά οι αλβανικές αρχές διεμήνυσαν πως ο απεγκλωβισμός ολοκληρώθηκε με δικά τους μέσα.

    ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή