Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ: Ντούλες και Μπολάνος αρνήθηκαν τη συμμαχία Ελλήνων και τώρα λένε ψέμματα στους Έλληνες

Χωρίς ντροπή και χωρίς δισταγμό, Ντούλες και Μπολάνος «ομολογούν» στους Καμποχωρίτες, τους Ριζιώτες, τους Χιμαριώτες, τους Δροπολίτες και τους Πωγωνίσιους ότι αυτοί προσφέρθηκαν για ένωση του Ελληνισμού σ΄αυτές τις εκλογές, αλλά δε δέχτηκε την πρότασή τους η ηγεσία του κόμματος ΕΕΜΜ.
Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμμα, ένα ψέμμα το οποίο και χωρίς τη φανέρωση μας, ο κόσμος το ΄χει τύμπανο. Παρόλα αυτά διευκρινίζουμε και μία ακόμη φορά ότι την πρωτοβουλία και την πρόταση για τη δημιουργία της δικής μας συμμαχίας, της Συμμαχίας των Ελλήνων την έκανε ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κύριος Χρήστος Κίτσιος στην Αθήνα, παρουσία Υπουργείου Εξωτερικών στις 14 Φλεβάρη 2013, την οποία το Προεδρείο και το Εθνικό Συμβούλιο του ΕΕΜΜ, την έβαλε πρώτη στην ατζέντα του μέχρι τη λήξη του χρόνου σύναψης συμμαχιών. Και αυτή η πρόταση είναι γραπτή, όπως είναι γραπτή και η πρόταση των κ. Ντούλε‐Μπολάνου στην εφημερίδα «Ομόνοια»,που ουσιαστικά δε ζητάει συνεργασία, αλλά τη διάλυση του Κόμματος των Ελλήνων και υποταγή στις λίστες του ΚΕΑΔ.
Με το ίδιο θράσος οι κύριοι διατυμπανίζουν ότι η παροχή ή μη της σύνταξης του ΟΓΑ εξαρτάται από το ΚΕΑΔ και όποιος δεν το στηρίξει θα αποκλειστεί απ΄αυτό το δικαίωμα.Το ψέμμα αυτό έχει αποκρουστεί από πέρυσι στις τοπικές εκλογές όπου παρότι οι παρήλικες ξεγελάστηκαν και ψήφισαν ΚΕΑΔ, τους κόπηκε η σύνταξη οριστικά, χωρίς εξαίρεση. Και ένας από τους λόγους ήταν που ορισμένοι έπαρχοι του ΚΕΑΔ είχαν στείλει στη διοίκηση του ΟΓΑ λίστες με «σεσημασμένους» πολιτικά αντιπάλλους Βορειοηπειρώτες για να τους καθαιρεθεί το δικαίωμα σύνταξης.
Λόγω του ψέμματος αυτού, οι κύριοι Ντούλες και Μπολάνος δεν εμφανίστηκαν σε καμία διαμαρτυρία των Βορειοηπειρωτών στην Αθήνα για τις συντάξεις, ενώ ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων ήταν σύσσωμα με όλο το προεδρείο στους κόλπους των διαμαρτυρώμενων, συναντήθηκε και έθεσε σοβαρά το θέμα σε κοινοβουλευτικούς, συζήτησε με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας και καθημερινά παρακολουθεί την εξέλιξη αυτού του θέματος υποβάλλοντας και συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο κόσμος αυτό το ξέρει και δεν τρώει κουτόχορτο να πιστέψει αυτή τη φορά τα ψέμματα των κυρίων.
Το άλλο ψέμμα που θυμίζει νοοτροπία ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι ο χαρακτηρισμός του
Κόμματος των Ελλήνων από την ηγεσία του ΚΕΑΔ και Ομόνοιας ως «μόρφωμα του Μπερίσια» και «συνεργάτης των Τσάμηδων». Είναι γεγονός ότι από τις αρχές που ιδρύθηκε, το Κόμμα των Ελλήνων δέχτηκε τεράστιους όγκους λασπολογίας. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δε δέχτηκαν ποτέ την ύπαρξή του, ως επακόλουθο δε δέχτηκαν ούτε τη συναίνεση για συνεργασία στην καμπάνια για την απογραφή του πληθυσμού, την οποία πρότεινε το Κόμμα των Ελλήνων, δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στην πρόσκληση για τη συζήτηση του «Πλαισίου των Αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας» που συνέταξε για πρώτη φορά μετά από το 1994 ένας καθαρά εθνικός φορέας.
Αγνόησαν την ύπαρξη μιας μερίδας Ελλήνων που αριθμητικά και ποιοτικά δεν είναι λίγοι, αρνήθηκαν τη συνεργασία για την από κοινού διευθέτηση των προβλημάτων της ΕΕΜ και σήμερα θέλουν να απομακρύνουν τους Βορειοηπειρώτες από το φως της ελπίδας και της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο τους, διοχετεύοντας στον κόσμο το δηλητήριο ότι, τα στελέχη του Κόμματος των Ελλήνων εξυπηρετούν το «τσάμικο», ότι «έχουν προδώσει τα εθνικά συμφέροντα» , ότι «πάνε για δικές τους καρέκλες, κλπ. Το ανθί αυτό που, οι κύριοι του ΚΕΑΔ , προσπαθούν να κρατήσουν δροσάτο μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου, μαραίνεται κάθε μέρα γιατί:
πρώτο: τσάμικα κόμματα υπάρχουν και στις δύο συμμαχίες.
Στην δεξιά υπάρχει το κόμμα του Ιντρίζι και στην αριστερά υπάρχει το κόμμα του Ντογιάκα. Μάλλον στην αριστερά συμμαχία υπάρχει το άκρως ανθελληνικό κόμμα του Ινταγέτ Μπεκίρι που ζητάει τη Μεγάλη Αλβανία. Μάλλον στο πρόγραμμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπάρχει αποτυπωμένη η παράγραφος για το τσάμικο.

δεύτερο: το Κόμμα των Ελλήνων στη Δεξιά Συμμαχία δεν αλλοίωσε τη δική του ταυτότητα. Ούτε καρέκλες ζήτησε για τα στελέχη του, ούτε εγγυημένους βουλευτές στις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος. Διαπραγματεύτηκε με διαφάνεια 10 από τα αρκετά αιτήματα της μειονότητας και μάχεται με τους δικούς του ψήφους να βγάλει τους βουλευτές του. Οι κύριοι Ντούλες‐Μπολάνος πούλησαν τη θέση του μέλους της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, απέστειλαν στη λίστα του Σοσιαλιστικού Κόμματος τον πρόεδρο της Ομόνοιας Τιράνων Ανδρέα Μάρτο, συνεργάζονται με τους Κοκδήμα και άλλους που κατά παράδοση πολεμούν τους ΄Ελληνες και διώκουν στις επαρχίες που κυβερνούν και στα ιδρύματα που κουμαντάρουν οι ίδιοι, τους ΄Ελληνες που δεν τους στηρίζουν πολιτικά.
Ενώ κατηγορούν τους Αλβανούς ότι διώχνουν τους ΄Ελληνες από τις δουλειές, οι ίδιοι αυτοί πράττουν σε κάθε επαρχία τα ίδια με τους ομογενείς τους, τρομοκρατούν τους υπάλληλους, διώχνουν από το τεχνικό λύκειο Μεσοποτάμου την καθηγήτρια Ουρανία Τόλη επειδή πολιτεύτηκε με το ΕΕΜΜ κλπ.
Το Κόμμα των Ελλήνων δεν τάσσεται κατά Ελλήνων για το εργασιακό τους δικαίωμα πέρα από το πιστεύω τους, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι κύριοι του κατεστημένου. Όμως δε μπορεί να προσπεράσει το γεγονός ότι ο κύριος Ντούλες είναι της αρχής «κάντε όπως λέω εγώ και μην κάνετε όπως κάνω εγώ». Μη ξεχνάμε ότι ο κύριος Ντούλες τόσα χρόνια αιωρούνταν πότε δεξιά και πότε αριστερά εμπαίζοντας τους ΄Ελληνες με τα πατριωτικά σενάρια. Είναι κοινό μυστικό ότι στελέχη του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας είναι ακόμη σήμερα στη δουλειά με το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως ο πρόεδρος της Ομόνοιας και ΚΕΑΔ νομού Δελβίνου κ. Βασίλης Μάργας, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ νομού Αγίων Σαράντα κ.Βαγγέλης Ζαφειράτης,κ.α. Ακόμη σήμερα, εκδοτικός οίκος που ανήκει σε στέλεχος και προπαγανδιστή του ΚΕΑΔ επιχορηγείται από την κυβέρνηση. Οι στημένες τηλεοπτικές φάρσες του κ. Ντούλε με τους Τσάμηδες και τους Ερυθρόμαυρους έγιναν ακριβώς για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων και να ξεφύγει ο κύριος από την ουσία των προβλημάτων των Ελλήνων.
Δεν είδαμε ποτέ στη Βουλή τον βουλευτή της περιφέρειας Αυλώνας κύριο Ντούλε να κάνει επερωτήσεις σε υπουργούς για την κατάσταση των υποδομών σ' αυτή την περιφέρεια, για την ανασφάλεια, τις ληστείες, τους εκβιασμούς.
Στον κόσμο δεν απολογούνται για το δικό τους έργο, δεν παρουσιάζουν πρόγραμμα, αλλά μόνο εκπέμπουν δηλητήριο για το Κόμμα των Ελλήνων και για τα στελέχη του, τα οποία έχουν αφοσιωθεί σοβαρά στον πραγματικό αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο επίπεδο που ορίζουν τα ευρωπαϊκά στάνταρ.
Το Κόμμα των Ελλήνων δεν είναι μόρφωμα του Μπερίσια και ούτε κάποιου άλλου. Είναι η αναβάθμιση της Ομόνοιας σε κόμμα πια, γιατί είχαν ωριμάσει οι συνθήκες που και ο Ελληνισμός να εκπροσωπείται καθαρά από έναν δικό του ολοκληρωμένο πολιτικό φορέα στην Αλβανική Βουλή.
Τα στελέχη του και όσοι το υποστηρίζουν δεν είναι προδότες όπως τους κατονομάζουν οι κύριοι του ΚΕΑΔ. Είναι οι νέοι άνθρωποι που φέρνουν τη νέα πνοή στα κοινά του Ελληνισμού, είναι εκείνοι που ζουν, εργάζονται και σκέπτονται σοβαρά την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την οικογένειά τους, τα παιδιά τους και το μέλλον τους.
Είναι τα σπουδαγμένα παιδιά που αγαπούν την πατρίδα τους με όλες τις αξίες της. Είναι κι εκείνοι οι παλαίμαχοι που στην πορεία τους στήριξαν την ιδέα της Ομόνοιας και ταυτόχρονα απαιτούσαν την αναβάθμισή της για το κοινό καλό και για τη διασφάλιση της επιβίωσης και της προόδου του Ελληνισμού.
Είναι αυτά τα ανήσυχα πνεύματα που ποτέ δεν πτοήθηκαν οικονομικές δυσκολίες, στις πιέσεις κέντρων και παράκεντρων, αλλά κράτησαν αναμμένο το φάρο της ελπίδας.
Οι κύριοι Ντούλες και Μπολάνος δε σεβάστηκαν ποτέ την ελληνική οικουμενοποιημένη αρχή της δημοκρατίας, ούτε την πολυδιάσταση των αξιών στους κόλπους ενός ΄Εθνους.
Μίσησαν και τσαλαπάτησαν τη δημοκρατία επί αρκετά χρόνια για να επιβιώσουν οι ίδιοι και ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός να οδηγείται στην κατρακύλα.
Υπήρχαν και υπάρχουν και άλλες ικανές πνευματικές δυνάμεις στο χώρο, υπήρχαν και υπάρχουν και άλλες πιο ωφέλιμες προτάσεις για την αναβάθμιση της πολιτικής στο χώρο μας.
Καμία απ΄ αυτές όμως δεν επιτράπηκαν να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων μέσα στο κάστρο ΚΕΑΔ‐ΟΜΟΝΟΙΑ. Αρκετοί προτεργάτες των προοδευτικών απόψεων εξοστρακίστηκαν από το κατεστημένο, διαγράφηκαν από την Ομόνοια και χωρίς κανένα «δικαστήριο» αποκαλέστηκαν και καταγράφηκαν «προδότες» στις λίστες του Ντούλε και Μπολάνου.
Το Κόμμα των Ελλήνων δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανέναν Έλληνα προδότη και δεν επιτρέπει σε κανέναν «μονάρχη» της πολιτικής να τους περιπαίζει, να τους προσβάλλει τη νοημοσύνη. Δεν είναι προδότες για μας ούτε εκείνοι που ψηφίζουν ΚΕΑΔ, ούτε εκείνοι που ψηφίζουν αλβανικά κόμματα.
Σεβαστό το πιστεύω τους, αλλά για μας παραμένουν ΄Ελληνες, γιατί είναι απ΄αυτούς που κρατούν τον τόπο και τον Ελληνισμό ζωντανό, είναι οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι συγγενείς μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται καθημερινά, αλλά που δίνουν καθαρό το στίγμα της αρχαιότατης αξίας και ύπαρξης σ΄αυτόν τον ιερό τόπο. Εμείς υποκλινόμαστε σ΄αυτούς και δίνουμε για όλους τη μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου