Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Συνάντηση του προέδρου του Κόμματος ΕΕΜΜ Χρήστου Κίτσιου με Βορειοηπειρώτες της Κέρκυρας


Στο Δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας μίλησε ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων και ταυτόχρονα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην περιφέρεια Αυλώνας κ. Χρήστος Κίτσιος την Κυριακή το απόγευμα. Βορειοηπειρώτες που εργάζονται και ζουν στο νησί, γέμισαν την αίθουσα αυτή για να ακούσουν το πρόγραμμα και τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος, το οποίο εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή ως μία ιστορική αναγκαιότητα να εκπροσωπήσει επάξια τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό στην Αλβανική Βουλή και να εξευγενίσει το ρόλο αυτού του πληθυσμού στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή.
«Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, τόνισε ο κύριος Κίτσιος, θα πρέπει να αποκτήσει τη δική του αυθεντική φωνή, μέσα από την ομογενειακή συσπείρωση και την ανάδειξη των καλύτερων αξιών. Το Κόμμα των Ελλήνων αγωνίζεται εδώ και τρία χρόνια για την καθιέρωση μιας νέας στρατηγικής για τη διεκδίκηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων. Στις δικές του διαπραγματεύσεις με την αλβανική ή ελληνική πολιτεία προέχουν τα συμφέροντα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και όχι τα ιδιοτελή συμφέροντα μιας ομάδας, όπως έχει καθιερωθεί από το κατεστημένο.
Ο Ελληνισμός στην Αλβανία, με τη νέα στρατηγική που χαράζει το κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-ΜΕΓΑ μπορεί να αποκτήσει το δικό του μερίδιο στα κέντρα που λαμβάνονται αποφάσεις γι’ αυτόν, όπως στη δημόσια διοίκηση, στη νομοθετική, δικαστική εξουσία, μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τα όργανα τάξης και ασφάλειας αν και η ίδια συμμετέχει σ’ αυτά, μπορεί να χαρεί και αναδείξει το δικό της πολιτισμό, μπορεί να έχει καλύτερη ελληνική παιδεία και να αποκτήσει καλύτερες εγγυήσεις στη διασφάλιση της ιδιοκτησίας του. Η πολιτική που ακολουθήθηκε από το πολιτικό κατεστημένο στη μειονότητα δεν απόδωσε και ως επακόλουθο έχουμε σήμερα μια δυσάρεστη πραγματικότητα στη μειονότητα, μια παντελώς δικαιολογημένη απαισιοδοξία στους ίδιους τους ΄Ελληνες».
Σε συνέχεια ο κ. Κίτσιος έκανε τη δική του αξιολόγηση για τους υποψήφιους βουλευτές που κοσμούν τη λίστα του Κόμματος των Ελλήνων στις περιφέρειες Αυλώνας, Αργυροκάστρου, Κορυτσάς και Τιράνων και σε συνέχεια έδωσε το λόγο στον άλλο υποψήφιο της λίστας κ. Λευτέρη Αναγνώστη, καθώς και στον υποψήφιο έπαρχο Λιβαδειάς κ. Ηλία Καλυβιώτη που τον συνόδευαν στη συνάντηση αυτή.
Από την αίθουσα τέθηκαν πολλά ερωτήματα για διάφορα σημεία του προγράμματος, για τους λόγους που το κόμμα επέλεξε τη δεξιά συμμαχία καθώς και την αγωνία τους να μάθουν αν υπήρχαν εξελίξεις στο θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ. Ο πρόεδρος μετέφερε ακόμη μία φορά το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης να βρει τρόπους και πόρους να επαναφέρει αυτό το βοήθημα στους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, γεγονός το οποίο διαπιστώθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου