Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

«Κοσσοβοποίηση» της Θράκης προωθούν οι πράκτορες της Άγκυρας

Η δραστηριότητα στην Θράκη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε έξαρση. Και αυτό διότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση λόγω φοβικότητας, λόγω ανικανότητας αλλά και με έντονα στοιχεία μειοδοτικότητας δεν επιθυμεί να λειτουργήσει με τέτοιον τρόπο, ώστε να «κοπεί με το μαχαίρι» κάθε επικίνδυνη δραστηριότητα των Τούρκων στην περιοχή. Φαίνεται ότι οι μειοδότες Έλληνες πολιτικοί σιωπηλά αποδέχονται την συγκυριαρχία της Άγκυρας στην Θράκη.

Εδώ και αρκετά χρόνια ειδικοί επιστήμονες αλλά και το παράρτημα της ΕΥΠ στην Κομοτηνή ενημερώνουν λεπτομερώς την Αθήνα για την δράση και τους στόχους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην Θράκη. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν συστηματικά κάποιους τουρκόφρονες της περιοχής ως υποπράκτορες υποσκάπτοντας την ελληνική κυριαρχία στην Θράκη με στόχο την Κοσσοβοποίησή της. Ως "Δούρειος Ίππος" της Άγκυρας λειτουργεί η παράνομη οργάνωση «Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων  Δυτ. Θράκης», η οποία εμφανίζεται μάλιστα  με σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης».

Ο στόχος μέσω των υποπρακτόρων είναι προφανής
Πρώτον, τουρκοποίηση του συνόλου των Ελλήνων Πομάκων. 
Δεύτερον, δημιουργία θρακικού ζητήματος περί δήθεν καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτοπροσδιορισμού. 
Τρίτον, αίτημα για συνδιοίκηση. 
Τέταρτον, αίτημα για ανεξαρτησία. 
Πέμπτον και τελικό είναι η προσάρτηση. 
Ακριβώς ότι έγινε με το Κόσσοβο! Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από την δράση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, που είναι το αρχηγείο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην ελληνική Θράκη, θα ρίξουν περισσότερο φως στα τεκταινόμενα.

Με 500 ευρώ μηνιαίως αμείβεται κάθε μουσουλμανική οικογένεια που δεν στέλνει το παιδί της να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο αλλά σε ιδιωτικό μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο. Με 1000 ευρώ ετησίως αμείβεται κάθε κορίτσι που φορά την μουσουλμανική μαντίλα.
Προσφέρεται δωρεάν σε κάθε μουσουλμανικό σπίτι δορυφορικό πιάτο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Το υποκατάστημα τουρκικής τράπεζας στην Κομοτηνή δανείζει επιλεκτικά τους μουσουλμάνους αλλά και συλλόγους που δηλώνουν ότι είναι τουρκικοί με επιτόκιο μόλις 3%, με αποτέλεσμα οι μουσουλμάνοι να αγοράζουν συνεχώς γη που πωλούν Έλληνες. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με παραδείγματα, τα οποία πραγματικά δεν έχουν τελειωμό.

Όλες αυτές οι ενέργειες των Τούρκων δεν βρίσκουν καμία αντίδραση από τους μειοδότες Έλληνες πολιτικούς. Η Κοσσοβοποίηση της Θράκης είναι προ των πυλών, αλλά η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν προστατεύει την Θράκη όπως δεν προστατεύει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Μακεδονία, αν και έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και εδαφών. Επειδή η συγκυβέρνηση προφανώς δεν κατανοεί την σημασία αυτού του όρκου εμείς οι Εθνικιστές θα φροντίσουμε πολύ σύντομα να τους τον υπενθυμίσουμε!

από www.xryshaygh.comΣχετική ερώτηση υπέβαλε στον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σχέδιο εκτουρκισμού των Πομάκων της Θράκης από την Άγκυρα»

Είναι γνωστά τα ύπουλα σχέδια των Τούρκων και των πρακτόρων τους  σχετικά με την Θράκη. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του 2012 για τα ανθρώπινα δικαιώματα του State Department, υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο των τούρκων να προβούν σε σχέδιο εκτουρκισμού των Πομάκων. 

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση, η οποία συντάχθηκε από επιτροπή του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, μέλη της οποίας επισκέφθηκαν την Θράκη, μέλη της Πομακικής κοινότητας ισχυρίστηκαν πως πιέσθηκαν από τουρκικούς κύκλους να αρνηθούν την Πομακική τους ταυτότητα και να  αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Η άσκηση των πιέσεων γίνεται με διάφορους τρόπους, ακόμα και με χρηματικά κίνητρα. 

Η προσπάθεια των Τούρκων να «Κοσοβοποιήσουν» την Θράκη είναι γνωστή, χρόνια τώρα. Η ελληνική  πλευρά δεν αντιμετωπίζει τις ενέργειες αυτές με την σοβαρότητα που θα έπρεπε. Ειδικά με την δημοσίευση της έκθεσης αυτής, δίνεται στην ελληνική πλευρά ένα όπλο που μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά και να προβληθεί έναντι της τουρκικής προπαγάνδας και αδιαλλαξίας.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Είναι σε γνώση της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών η αναφορά αυτή της έκθεσης του State Department ;
2) Με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη αναφορά από την ελληνική πλευρά;
3) Θα συνεχίσει το Υπουργείο Εξωτερικών την ίδια ενδοτική πολιτική έναντι των Τούρκων, την στιγμή που η τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο;
4) Θα υπάρξει κάποια δυναμική έστω τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών, ή, η αντίδραση θα περιοριστεί στο επίπεδο  κλασσικών ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου;

Αθήνα, 31/05/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου