Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ο Νίκος Κούρης, ο γιατρός που κατέκτησε την καρδιά όλων στους Αγ. Σαράντα, υποψήφιος βουλευτής του Kόμματος των Ελλήνων EEMM


«Ο Νίκος δεν είναι μόνον άριστος γιατρός, είναι και άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο». 
«Είναι ευχή Θεού, που μέσα σ’ αυτήν την  αταξία και τις στερήσεις  που υπάρχουν στο νοσοκομείο των Αγ. Σαράντα, να υπάρχει κι ένας γιατρός που σου δίνει αισιοδοξία, θάρρος για να παλέψεις στη ζωή». 
«Ο Νίκος σε θεραπεύει με την ανθρωπιά του»…

Τέτοιου είδους εκφράσεις κυκλοφορούν στο νοσοκομείο «Πέτρος Νάκος» των Αγ. Σαράντα. Και όχι από έναν ή από δύο. Και όχι από ελληνικής καταγωγής πολίτες. Όποιον να ρωτήσεις ασθενή ή επισκέπτη, νοσοκόμο ή συνάδελφο για το Νίκο Κούρη θα σου μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια. Και όταν ακούς καλά λόγια για έναν δικό σου άνθρωπο, για έναν νέο ταλαντούχο φοιτητή και αξιόλογο γιατρό που αποφάσισε να δώσει το παρών στα δικά του λημέρια, να δώσει την βοήθειά του στους δικούς του συνανθρώπους, να προσφέρει την πείρα και τις γνώσεις του για τους δικούς του πολίτες, να προσπαθήσει να φέρει κάτι το νέο, το σύγχρονο, το επιστημονικό στη δική του πτέρυγα και σε όλο το νοσοκομείο, αισθάνεσαι σίγουρα υπερήφανος.

Αισθάνεσαι  αισιόδοξος που η Ελληνική Κοινότητα έβγαλε, βγάζει και θα βγάλει αξιόλογους ανθρώπους. Άνθρωποι που διέπρεψαν σε όλα τα πεδία και σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας. Άνθρωποι που μνημονεύονται με ευλάβεια και σεβασμό από Έλληνες και Αλβανούς. Γιατί τέτοιοι είναι οι Βορειοηπειρώτες: σεμνοί, εργατικοί, αγαπητοί, νομοταγής, αξιόλογοι.
Και αυτή η  λίστα, αυτή η πλειάδα αξιόλογων Βορειοηπειρωτών, που σήκωσαν ψηλά το όνομα της γενέτειρας, αλλά και ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου, είναι πολλοί.

Ένας εξ αυτών και ο Νίκος Κούρης. Το εργατικό και γεμάτο ζήλο παιδί από τη Δίβρη των Αγ. Σαράντα, που έλαμψε στο πανεπιστήμιο, που του παραχωρηθήκαν θέσεις στα Τίρανα και τις αρνήθηκε, που αποφάσισε να δώσει τη μάχη του εδώ στα πάτρια εδάφη, γιατί εδώ του έχουν περισσότερο την ανάγκη οι συνάνθρωποί του, ο αξιόλογος γιατρός που κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλης της πόλης και πιο πέρα - χάρη στις δικές του προσωπικές ικανότητες - ο σεμνός Βορειοηπειρώτης που θέλησε να προσφέρει και πέραν του δικού του επαγγέλματος, ως δημοτικός σύμβουλος στην πόλη των Αγ. Σαράντα από το κόμμα των Ελλήνων και τώρα ως υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια της Αυλώνας ξανά από το κόμμα των Ελλήνων, το ΕΕΜΜ.

Ο Νίκος δεν  μιλάει για τον εαυτό του. Μιλάει για τους συνανθρώπους του, μιλάει για  τους ασθενείς του, μιλάει και για  το κόμμα των Ελλήνων, ως κόμμα  που πρέπει να του δοθεί από  τους ψηφοφόρους η πρέπουσα αξία.
«Τέτοιο παιδί, τέτοιον αξιόλογο άνθρωπο, να τον  ψηφίσεις με τα δύο χέρια», σου λένε οι απλοί πολίτες στην πόλη των  Αγ. Σαράντα.

Και οι πολίτες  των Αγ. Σαράντα και όλης της  Κοινότητάς μας έχουν δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου