Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

O γιατρός Γιώργος Μάνος από το Αλύκο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ενημέρωση των γυναικών της πόλης του Γαλατσίου σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και του γυναικολογικού καρκίνου ήταν το θέμα της ομιλίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Γαλατσίου το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο«Καμίνι».

Την εκδήλωση προλόγησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Μανώλης Πρωτονοτάριος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης σε θέματα υγείας, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μάνος μαιευτήρας- χειρούργος και γυναικολόγος, μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, με καταγωγή από το Αλύκο των Αγίων Σαράντα.

Ο κ. Μάνος αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού αλλά και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, παρουσιάζοντας μέσα απο απεικονίσεις (slights) πολύ χρήσιμα δεδομένα. Παράλληλα αναφέρθηκε στις αιτίες και τους παράγοντες κινδύνου, στα συμπτώματα, στις γυναίκες υψηλού κινδύνου και έκανε ιδιαίτερη μνεία σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει κάθε γυναίκα να υποβληθεί στοχεύοντας στην πρώιμη διάγνωση πιθανών κακοηθειών με κυριότερες την ψηφιακή μαστογραφία, το τέστ παπανικολάου, τους υπερήχους και το εμβόλιο κατά του ιού HPV.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο κ. Μάνος απάντησε στα ερωτήματα και τις απορίες των παρευρισκόμενων γυναικών και αποσαφήνισε κάποιες έννοιες όπου χρειαζόταν.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η Βουλευτής Β' Αθηνών Σοφία Βούλτεψη, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα υγείας Αθανάσιος Μπούρας, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μπούρα Χριστίνα και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Βασίλειος Δερεδίνης και φορείς της πόλης του Γαλατσίου.


από Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου