Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Κατεδαφίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Αυγούστου ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες


Κατόπιν εορτής αντέδρασε έντονα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Μηχανήματα της πολεοδομικής αστυνομίας της Αλβανίας κατεδάφισαν το ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας.

Η κατεδάφιση έγινε τα ξημερώματα, παρότι είχαν προηγηθεί συνομιλίες μεταξύ των πιστών και εκπροσώπων της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί λύση.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εκκλησίας, αλλά και πολιτών που εκφράζουν την γνώμη τους στα αλβανικά ΜΜΕ, κανένα από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης δεν ισχύει νομικά ώστε να δικαιολογηθεί η κατεδάφιση του ναού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στη χώρα, οι αλβανικές αρχές προτίθενται στον χώρο όπου βρισκόταν ο ναός να κατασκευάσουν μνημείο προς τιμή του ιεραποστόλου του καθολικισμού Νίλο Καταλάνο, ο οποίος έδρασε στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο βουλευτής της περιοχής Κότσιο Κοκεδήμα, ο οποίος έγραψε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας "SHEKULLI", που ο ίδιος εκδίδει, ότι το φθινόπωρο υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου της Αυλώνας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του καθολικού ιεραποστόλου.


Εκπρόσωπος Ελληνικού ΥΠΕΞ: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την σημερινή κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας, δήλωσε τα εξής:

«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία.
Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».




Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική 


Παρακολουθείστε το ρεπορτάζ του Balkan Web





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου