Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Απαλοιφή εθνικότητας από τα πιστοποιητικά - Το αλβανικό κράτος παραβιάζει όχι μόνο το αλβανικό Σύνταγμα, αλλά και όλες τις Διεθνείς Συμβάσεις

Από τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Τον τελευταίο μήνα φαίνεται ότι η αλβανική Κυβέρνηση είχε λάβει μια νέα απόφαση: Στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης που εκδίδονται από τα αλβανικά ληξιαρχεία να μην αναγράφεται η εθνικότητα των πολιτών της. Στόχος, φυσικά, δεν ήταν οι αλβανικής καταγωγής πολίτες της, αλλά οι μειονοτικές ομάδες και προπάντων η μεγαλύτερη μειονότητα στην Αλβανία, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

    Σε πρώτη φάση, η απόφαση αυτή εφαρμόστηκε στις νέες αλβανικές βιομετρικές ταυτότητες, όπου τα λήμματα «υπηκοότητα» και «εθνικότητα» συγχέονται, αποδίδοντας και τις δύο με τον αγγλικό όρο «Nationality». Την ιδιότητα αυτή το αλβανικό κράτος τη συμπλήρωσε με το λήμμα «Αλβανός», για όλους τους αλβανούς πολίτες. Με τον τρόπο αυτό καταργήθηκε η ελληνική εθνικότητα των Αλβανών πολιτών ελληνικής καταγωγής. Άλλωστε, για το θέμα αυτό, οι Βορειοηπειρώτες έχουν προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

    Σε δεύτερη φάση, η απόφαση αυτή εφαρμόζεται και στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης, στα οποία δεν αναγράφεται πλέον η εθνικότητα. Σημειωτέον δε ότι, ακόμα και επί καθεστώτος Χότζα-Αλία, η ελληνική εθνικότητα ανεγράφετο, τουλάχιστον σε όσους το κομμουνιστικό καθεστώς αναγνώριζε ότι ήταν ελληνικής καταγωγής.

    Η απόφαση αυτή της αλβανικής Κυβέρνησης, έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου η αντίδραση των εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία κατά της απογραφής πληθυσμού, έχει γίνει πιο σφοδρή και πιο απαιτητική, ζητώντας να μην συμπεριλαμβάνονται ερωτήσεις για την εθνικότητα, το θρήσκευμα και τη γλώσσα των πολιτών στα δελτία απογραφής πληθυσμού.

    Η απαλοιφή του λήμματος «Kombesia» (εθνικότητα) από τα πιστοποιητικά γέννησης των πολιτών της Αλβανίας έχει συγκεκριμένο στόχο: Να πλήξει, κυρίως τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, συνεχίζοντας τη διαρκή πολιτική αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. 

    Με την απόφαση αυτή, το αλβανικό Κράτος παραβιάζει, όχι μόνο το αλβανικό Σύνταγμα, αλλά και όλες τις Διεθνείς συμβάσεις, που αφορούν στον αυτοπροσδιορισμό των εθνικών μειονοτήτων, με πρώτη τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία έχει υπογράψει η αλβανική Κυβέρνηση και έχει επικυρώσει το αλβανικό Κοινοβούλιο.


    Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας καλεί την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσουν εξηγήσεις από την αλβανική κυβέρνηση και να ζητήσουν από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς να ασκήσουν πίεση στην αλβανική κυβέρνηση για να αλλάξει την απόφαση αυτή, που είναι δείγμα βάναυσης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

1 σχόλιο:

 1. Ακολουθούμε λάθος πολιτική στην Αλβανία. Δεν είναι Έλληνες μόνο οι Ελληνόφωνοι.

  Οι “Αλβανοί” είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί.

  Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών.

  Τα αρβανίτικα, που έως πρόσφατα δεν ήταν καν γραπτή γλώσσα και που αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% Λατινικά 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις.

  Οι Αρβανιτόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, και τα Αρβανίτικα είναι Ελληνική διάλεκτος.

  Το ίδιο ισχύει και για τους λατινόφωνους και τα λατινικά. Tα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων Λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι.

  Η “Αλβανία” είναι τεχνητό δημιούργημα των Δυτικών για να διασπάσουν την Ρωμιοσύνη.

  Τεχνητό δημιούργημα που τώρα καταρρέει διότι οι “Αλβανοί” ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες.

  Ο λόγος που επανελληνοποιούνται μαζικά οι “Αλβανοί” είναι ότι ερχόμενοι στην Ελλάδα μετά το 1990, βρέθηκαν σε μία απίστευτη “έκπληξη”: Μεγάλο μέρος των Ελλήνων μιλούσε ίδια γλώσσα με αυτούς, όμως ήταν Ορθόδοξοι και ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!

  Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει μαζικά τους Αλβανούς, διαδίδοντας την Ορθοδοξία, και χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο της Αλβανίας θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

  Τα ίδια ισχύουν και για τους Βλαχόφωνους της Αλβανίας, αλλά και για τους Τσιγγάνους-ΡΟΜ(Ρωμιοί).

  Η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει υπηκοότητα στους Μουσουλμάνους Αλβανούς, αλλά μόνο στους Ορθόδοξους που θέλουν να ξαναγίνουν Έλληνες(Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί είναι ευπρόσδεκτοι για εργασία-τουρισμό-σπουδές-οικονομική συνεργασία). Και δεν πρέπει να δίνει μόνο υπηκοότητα, αλλά και ιθαγένεια, ώστε να αφομοιωθούν πλήρως και να μην αισθάνονται ως μειονότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή