Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Αύριο Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 στο Ε - ΙΣΤΟΡΙΚΑ της Ελευθεροτυπίας: 1914 Η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου


196 σελίδες
 
Η ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας Βορείου Ηπείρου στις 17 Φεβρουαρίου 1914. 
Μια παραστατική επιστημονική  αποτύπωση του αγώνα των Βορειοηπειρωτών που ευοδώθηκε για 8 μήνες και συνεθλίβη στις συμπληγάδες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, των συμφερόντων των Μεγάλων Δυνάμεων, αλλά και της άρνησης του Ελληνικού Κράτους.
 
Με τη σφραγίδα του "Ε" - ΙΣΤΟΡΙΚΑ 

2 σχόλια:

  1. Εκπληκτική συλλεκτική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας»!

    Σήμερα 19 Ιουνίου η σειρά «Ε-Ιστορικά» της «Ελευθεροτυπίας» κυκλοφορεί με θέμα «1914-Η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου». Πρόκειται για μια εκπληκτική συλλογική έκδοση 196 σελίδων με άρτια κείμενα έγκριτων ακαδημαϊκών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

    Το παρήγορο είναι ότι εκδίδεται από μια εφημερίδα που στο παρελθόν πολέμησε το μακαριστό Μητροπολίτη Σεβαστιανό και το σύγχρονο Βορειοηπειρωτικό αγώνα ενώ κατά καιρούς αρθρογράφοι της συκοφάντησαν και αμφισβήτησαν τους Βορειοηπειρώτες.

    Ελπίζουμε κάποιος οξυδερκής εκδότης να συνεχίσει την προσπάθεια επεκτείνοντας το θέμα της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο σήμερα και στο πως θα εκμεταλλευτούμε αυτό το πολύτιμο διπλωματικό όπλο για την ευημερία της Βορείου Ηπείρου, για το καλό της Ελλάδας και της ειρήνης στην περιοχή. Ιδιαιτέρα αυτές τις μέρες που οι διώξεις ενάντια στον Ελληνισμό εντείνονται (βλέπετε ιστοσελίδα της ΣΦΕΒΑ).

    Κλείνοντας ας προσέξουμε μια φράση από τον πρόλογο της έκδοσης: «Αν και το κίνημα των Ηπειρωτών δεν είχε τη στήριξη του ελληνικού κράτους, είχε τη στήριξη ιδιωτών και εθελοντών από αρκετές περιοχές της Ελλάδας που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με την επίσημη πολιτική και βοήθησαν αποφασιστικά στη επιτυχή έκβαση του αγώνα».

    Μετά τιμής,

    Δ. Πέτκος-Εκπαιδευτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τετάρτη 22 Ιουνίου η Ελευθεροτυπία επανακυκλοφορεί εκτάκτως το ένθετο περιοδικό "1914 Η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή