Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η παλιά μας η σκουριά και οι εθνικοί Κέρβεροι!

από τον Ελεύθερο Λόγο Αργυροκάστρου 


Ερέθισαν την περιέργειά μας δύο δημοσιεύματα της αθηναϊκής εφημερίδας ‘‘Δημοκρατία’’, για τη πολιτική κατάσταση του Ηπειρωτικού Ελληνισμού εν’ όψει των βουλευτικών εκλογών τις 23 Ιουνίου. Εξίσου μας προκάλεσαν αηδία τα απαντητικά στερεότυπα του site ‘‘δερόπολη’’ (ή zeri i dropullit) το κωμικό παραλήρημα, την απίθανη ανοησία των απαίδευτων εθνικών μας σωτήρων, τη μικροψυχία στο άκρων άωτον, όπου έχουν περιέλθει. 
Εντυπωσίασε η αναφορά πως ο ελληνισμός του χώρου χειραγωγείται, καταστρατηγείται, από εξωθεσμικούς παράγοντες, συνταξιούχους της ΕΛΛΑΣ , της ΕΥΠ, όπως και τον φερόμενο καθηγητή της αριστερής πτέρυγας της Δεξιάς, τουρκοαλβανολόγο, οι οποίοι παρέχουν υποστήριξη στο Ντούλε, παρακάμπτωντας την επίσημη γραμμή του υπουργείου εξωτερικών για ενότητα. 


Ο Ηπειρωτικός ελληνισμός της Αλβανίας για μισό σχεδόν αιώνα βίωσε βαρβαρότητα αστυνομικό κλοιού, από τους δικούς του μαυροφόρους τύπου Σουλιώτη και Κλίμη και, σύνδρομα φοβίας τον συνοδεύουν επιπλέον από τους μπλε ένστολους. Αυτή είναι αμείλικτη πραγματικότητα.

Να θέσουμε όμως μερικά ερωτήματα, στους εξωθεσμικούς φανατικούς του Ντούλε. Ως τις τον υποστηρίζουν; Μπορούν να μας εκπονήσουν το εθνικό αφήγημά του; Να πείσουν ότι πράγματι είχε, έχει, πρόγραμμα, προασπίζεται, εθνικά δίκαια, ανθρώπινα δικαιώματα, τα μείζονα προβλήματα του ελληνισμού, ή, απλώς φροντίζει, καρέκλα, χλιδή και γκλαμουριά του!
Μήπως δεν γνωρίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες πώς αγγλική φιλολογία στον κόκκινο απολυταρχισμό σπούδαζαν επίλεκτοι του εγκάθετου κατεστημένου!


Πώς το τελευταίο ντοκουμέντο που εστάλη από την Ομόνοια στους Διεθνείς Οργανισμούς ήταν το Ψήφισμα του 1993;!

Πώς στις μακριές θητείες της πρωτοκαθεδρίας του χρημάτισαν βουλευτές, υπουργοί, στελέχη της Ομόνοιας – ΚΕΑΔ υψηλοί αξιωματούχοι του απολυταρχικού καθεστώτος, οι οποίοι καταδίωκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα;! Τι ειρωνεία για το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!
Πώς στις αυτές μακριές θητείες του φέρελπις ηγέτη εξαέρωσαν Ομόνοια και ΚΕΑΔ από διαχρονικές διανοητικές αξίες, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από την επαιτεία ημιμάθειας, στρατευμένους και εγκάθετους;!
Πώς το στελεχιακό επαρχιακό δυναμικό του αυτού ελληνισμού αποτελεί δείγμα γραφής ημιμάθειας, εύκολο στόχο στους προγραμματισμούς απόσβεσης ότι ελληνικού στο χώρο;!
Πώς με το Οθωμανικό Δίκαιο το επίσημο κράτος απογυμνώνει τους Έλληνες από ιδιοκτησίες γαιών και λιβαδιών;! Έχει η Ομόνοια πρόγραμμα αντιμετώπισης αυτής της λαίλαπας, μια ομάδα νομικών να επιμεληθεί του θέματος;! Ούκ!
Πώς πολιτογραφούνται αφειδώς έποικοι ετερογενείς από τα ενδότερα της χώρας, αλλοιώνεται ραγδαία η πληθυσμιακή σύνθεση;! Ακούσατε διαμαρτυρία, καταγγελία Ομόνοιας – ΚΕΑΔ;! Όχι, βέβαια, όχι! 
Μήπως παράσχετε στα ελληνόπουλα εθνική παιδεία;! Ή μήπως τα προσβλητικά εθνικά κείμενα Ιστορίας και Γεωγραφίας δεν μετέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας, στενός συνεργάτης Ντούλε Γ. Γιάννης;!
Πώς σ’ ένα τόπο τόσο φτωχό, με μηδέν έργα υποδομής, έπαρχοι, στελέχη της Ομόνοιας – ΚΕΑΔ, ορθώνουν πύργους, έχουν δεύτερο και τρίτο σπίτι σε Ελλάδα, Αλβανία, επιχειρήσεις;! Με ποιο ΠΟΘΕΝΕΣΧΕ, ποια διαφάνεια;!
Πώς λόγω της απίθανης αμελητέας στάσης Ντούλε στη τελευταία απογραφή ο ελληνισμός συρρικνώθηκε σε 25000!


Υπάρχει, προφανώς, ο ενδιάθετος λόγος. Ο Ντούλες χρημάτισε στην αρχιεπισκοπή κτλ. Ας μην μπερδεύουμε τον κλήρο, διότι κι αυτός αρκετά μπερδεύεται στα πολιτικά μας. Η εκκλησία είναι φύσει κλειστός χώρος, πατριαρχικός, ο οποίος παράγει αυταρχισμό, αρχομανία, κ.ο.κ. 
Ας υιοθετήσουμε τις απόψεις μερικών άτυπων παραγοντίσκων, οι οποίοι επικαλούνται τον πατριωτισμό των εν λόγω κυρίων και, πώς το εθνικό κέντρο δεν έχει σχέδιο.
Μα ποιον πατριωτισμό;! 


Οι πατριώτες χαρακτηρίζονται από πράξεις υψηλής εθνικής ευγένειας, δεν συντηρούν την υποβάθμιση, κατεστημένα. Εκτός αν ισχύει μια παράπλευρη, έντονη φήμη σύμπραξης σε ΜΚΟ κτλ. Η παλιά μας η σκουριά έχει δίκτυο μετάστασης, στα πλοκάμια του οποίου εκατέρωθεν εντοπίζεις λαβράκια που μετατρέπουν έναν τόσο πυκνό χώρο με αρχαίο και ελληνικό πολιτισμό, έντονη ελληνική ταυτότητα, σε εταιρεία ημετέρων. Αν έτσι το θέμα απαιτεί βαθιά έρευνα. 

Π. Τσακίρης


ellogosar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου