Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αυξημένη αλλά ομαλή η κίνηση στην Κακαβιά - Δήμαρχος Κόνιτσας προς Δήμαρχο Πρεμετής: Δυναμιτίζεται το κλίμα συνεργασίας

Το δυσμενές κλίμα που έχει προκληθεί για την Αλβανία, εξαιτίας των συμβάντων στην Πρεμετή, επιχειρεί να εξωραΐσει το αλβανικό κατεστημένο, δίνοντας θριαμβικούς τόνους στη στάση του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, να εφαρμόσει «αντίποινα» κατά των Ελλήνων που ήθελαν να ταξιδέψουν προς Αλβανία, επικαλούμενος την αυστηροποίηση των ελέγχων που για λίγες ώρες γινόταν στο Ελληνικό Τελωνείο. 

Κατά τα άλλα η κίνηση στην Κακαβιά προς την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένη εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των Βορειοηπειρωτών και των Αλβανών που επιστρέφουν από τις διακοπές τους. Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Κ. Τρομπούκης η κίνηση είναι αυξημένη όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αστυνομικός Διευθυντής που έχει την ευθύνη του Μεθοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής. 

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας
Στην Πρεμετή το κλίμα εξακολουθεί να παραμένει τεταμένο, ενώ οι αντιδράσεις στην Ελλάδα συνεχίζονται. Χθες ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Παναγιώτης Γαργάλας, απέστειλε επιστολή στον ομόλογό του της Πρεμετής Ζιλμπέρτο, (οι δύο πόλεις είναι αδελφοποιημένες), στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι αν στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν έχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο αναμειχθεί ο Δήμος Πρεμετής και ο ίδιος προσωπικά, τότε δυναμιτίζεται το καλό κλίμα συνεργασίας που είχε αναπτυχθεί. «Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσουμε  - ιδιαιτέρως εσείς – προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στους κόλπους της Ορθόδοξης Κοινότητας Πρεμετής», καταλήγει ο κ. Γαργάλας.

Άλλες αντιδράσεις
Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει προβληματισμό μήπως, πίσω από τα γεγονότα βρίσκονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που υποδαυλίζουν εθνικιστικούς και θρησκευτικούς διχασμούς, καταλογίζει όμως σοβαρότατες ευθύνες στην Αλβανική Κυβέρνηση, την οποία και καλεί να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. 

Η ΟΝΝΕΔ επισημαίνει ότι θα πρέπει η Αλβανία που βρίσκεται σε ενταξιακή πορεία προς την Ε.Ε. να σεβαστεί την ανεξιθρησκεία, την ελεύθερη άσκηση της πίστεως και το σεβασμό των τόπων της λατρείας και δηλώνει αλληλέγγυη στην προσπάθεια και το έργο του Αρχιεπισκόπου Ανάστασιου. 
Τέλος η Ένωση Ελλήνων Πρεμετής, ζητά την άμεση αποκατάσταση  του Ιερού Ναού μας στην πρότερη κατάσταση.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου