Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις στην Δερβιτσιάνη για τους Βορειοηπειρώτες μάρτυρες

Παρουσίαση βιβλίου από τον Ν. Υφαντή 
 
Εκδηλώσεις αφιερωμένες στις θυσίες των Βορειοηπειρωτών για την υπεράσπιση των ιδανικών του Έθνους μας, κατά την περίοδο της «ενβεριανής καταιγίδας», θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου στην Δερβιτσιάνη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ελληνοδασκάλων της Ε.Ε. Μειονότητας του Νομού Αργυροκάστρου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 π.μ. με Θεία Λειτουργία στο Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου της Δερβιτσιάνης. Θα ακολουθήσει μνημόσυνο υπέρ των μαρτυρησάντων Ιερέων, Εκπαιδευτικών και ανθρώπων της επιστήμης για τα ιδανικά του Έθνους μας.

Στις 10 π.μ. οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων θα παρουσιαστεί από τον πρ. Λυκειάρχη και τακτικό συνεργάτη του «Π.Λ.» κ. Νίκο Υφαντή το Ε’ Συλλογικό Βιβλίο με τίτλο «Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου στην ενβεριανή καταιγίδα».

Στις 12 μ. ο Ελληνοσυνταξιούχος κ. Δ. Παππάς θα μιλήσει με θέμα «Πολιτιστικές, πατριωτικές δραστηριότητες από τον Σύνδεσμο στην 18χρονη περίοδο και έκδοση των πέντε συλλογικών βιβλίων». Στις 12:30 μ.μ. θα γίνει απονομή επάθλων στους συμμετέχοντες του συλλογικού τόμου από τους Ελληνοσυνταξιούχους  Δ. Παππά, Γ. Φέρρο, Ηλ. Πρώιμο και Ν. Λάκκα και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Σάββα Σιάτρα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου