Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "Ο ΠΥΡΡΟΣ" για την βράβευση του Έλληνα Γενικού Προξένου Κορυτσάς Θεόδωρου Οικονόμου-Καμαρινού

Στην Κορυτσά Βορείου Ηπείρου βρέθηκε την περασμένη πέμπτη της 28ης Ιουλίου ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "Ο ΠΥΡΡΟΣ" μαζί με το αδελφό σωματείο την"ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ" κατά τη βράβευση του προξένου Κορυτσάς κυρ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής κυρ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΡΒΟ με το Κλεισθένειο Βραβείο για την προσφορά του στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Στην βράβευση έλαβαν μέρος επίσης ο πρόεδρος της "Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς" και άξιος εκπρόσωπος του βλαχόφωνου Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου κυρ. ΝΑΟΥΜ ΝΤΙΣΙΟΣ (θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο κυρ.Ντίσιος είναι πρόσφατα καταδικασμένος από το Αλβανικό δικαστήριο με το πρόσχημα ότι προσέβαλε ταφικό χώρο κατασκευάζοντας έναν διάδρομο από σκυρόδεμα για καλύτερη πρόσβαση στο μνημείο που κατασκεύασαν οι κάτοικοι του χωριού Μπομποστίτσας προ 15ετίας προς τιμήν δυο Ελλήνων πεσόντων του Βορειοηπειρωτικού έπους του 40. Αν αρκετοί συμπατριώτες μας δικαίως παρομοίασαν τον κυρ.Οικονόμου-Καμαρινό με τον Ίωνα Δραγούμη κατά την θητεία του στο Μοναστήρι της τότε αλύτρωτης Μακεδονίας τότε σίγουρα τον Ναούμ Ντίσιο θα τον παρομοιάζαμε με τον καπετάν Κώττα), ο πρόεδρος του παραρτήματος της "Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑ"στην Κορυτσά κυρ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΟΣ, η γενική γραμματέας Πανμακεδονικής Ομοσπονδίας Αμερικής κυρ.ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΚΟΥ καθώς και πλήθος αδελφών μας Κορυτσαίων που τίμησαν με την παρουσία τους την βράβευση ενός άξιου τέκνου της Ελληνικής διπλωματίας.

Κατά τον ευχαριστήριο λόγο του κυρ. Οικονόμου-Καμαρινού προς το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής εμείς θα μείνουμε σε μια φράση:"ΕΠΡΑΞΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ".
Η στάση και η δράση του κυρ.Οικονόμου-Καμαρινού κατά την διετή θητεία του στο προξενείο Κορυτσάς ανέδειξαν δυο σοβαρά θέματα που το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος στρουθοκαμηλίζοντας αποκρύπτει:
1ον) την έξαρση του αλβανικού σοβινισμού και ανθελληνισμού που εκδηλώνετε με κάθε τρόπο στην Βόρειο Ήπειρο και
2ον) την ύποπτη απουσία του Αθηναϊκού κράτους όχι φυσικά προς την άσκηση ουσιώδους πολιτικής προς την ορθή κατεύθυνση που ουδέποτε είχε άλλα έστω η παρουσία για την ηθική συμπαράσταση.

Η αυτονόητη στάση του Έλληνα διπλωμάτη στην Κορυτσά δεν έδειξε μόνο την δυσαρέσκεια του αλβανικού κράτους που πότε εκφράζετε μέσω παρακρατικών ομάδων και πότε μέσω των ανθελληνικών μέσων ενημέρωσης άλλα και την δυσαρέσκεια των καλαμαράδων του υπουργείου εξωτερικών που ακόμα και ο όρος "Βόρειος Ήπειρος" δίνατε να είναι απαγορευμένη φράση για να εκφωνείτε επίσημα από τα χείλη των διάφορων υπουργών και υφυπουργών.

Πέραν της βράβευσης και επιβράβευσης των εθνοπρεπών πράξεων του πρόξενου Κορυτσάς από ανθρώπους που διέπεντω φιλοπατρίας έλαβε και μια ακόμα επιβράβευση από το υπουργείο εξωτερικών. Δεν αρκούσε φυσικά η ανάκληση του Φεβρουάριου και επανατοποθέτηση του μετά από την αντίδραση σύσσωμου όλου του Ελληνισμού, το υπουργείο εξωτερικών αποφάσισε να αντικαταστήσει τον πρόξενο Κορυτσάς στις 30 Σεπτεμβρίου δηλαδή μια ήμερα πριν την έναρξη της επικείμενης απογραφής στην Αλβανία στερώντας έτσι από τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό της Κορυτσάς την ηθική του υποστήριξη  που βλέπει στο πρόσωπο του πρόξενου.Το υπουργείο εξωτερικών οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το ποιους εξυπηρετεί η αποθάρρυνση των Βορειοηπειρωτών να δηλώσουν την Ελληνική τους καταγωγή στην απογραφή του Οκτωβρίου.

Η απογραφή του Οκτωβρίου είναι η κρισιμότερη καμπή που θα κρίνει και την μετέπειτα ύπαρξη η μη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και δεν αφορά μόνο τους Βορειοηπειρώτες άλλα όλον τον Ελληνισμό και δεν έχουν το δικαίωμα 4-5 χαρτογιακάδες του υπουργείου εξωτερικών να βάζουν ταφόπλακα στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Η αντικατάσταση του κυρ. Οικονόμου-Καμαρινού καθώς και η στάση του Ελλαδικού κράτους έναντι της απογραφής αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου