Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών για την Απογραφή Πληθυσμού στην Αλβανία

Η Απογραφή πληθυσμού  στην Αλβανία ορίστηκε για τις αρχές του Οκτωβρίου,ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε απ' την «Ομόνοια»-ΚΕΑΔ αλλά και τους τοπικούς άρχοντες-επάρχους (που τόσο πάσχισαν να αναδειχτούν στις εκλογές) για το τι μέλλει γενέσθαι. Και ενώ η απογραφή είναι προ των πυλών, το ερωτηματολόγιο είναι έτοιμο και οι απογραφείς προετοιμάζονται, στη μειονότητα επικρατεί μια αδράνεια και μια σιωπή που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.

Η Απογραφή είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον  του τόπου και εμείς ακόμα δεν έχουμε οργανωθεί και  δεν ξέρουμε καν πως θα λειτουργήσουμε. Την ίδια ώρα ο κ. Ντούλες απειλεί την αλβανική κυβέρνηση με αποχή λέγοντας πως: «Με το παρόν πλαίσιο της απογραφής του πληθυσμού υποτιμάται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και αυτό κάνει τη συμμετοχή των διαφόρων μειονοτήτων στην απογραφή, αδύνατη». Κατανοούμε πως ο κ. Ντούλες μιλάει στο όνομα όλων των μειονοτήτων γιατί αυτές εκπροσωπεί μέσω του κόμματος που προεδρεύει, εμάς  όμως μας απασχολεί το μέλλον της Ελληνικής Μειονότητας και  με αυτό θα  θέλαμε να ασχοληθούμε. Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε  από πλευράς «Ομόνοιας» και τον πρόεδρό της κ. Μπολλάνο για το πώς θα κινηθούμε.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Ντούλε πως σε μια συνάντηση που πραγματοποίησε η «Νε.Β» μαζί του μας διαβεβαίωσε πως θα κινηθούμε και θα οργανωθούμε από κοινού για το μείζονος αυτό εθνικό θέμα, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση ούτε ενημέρωση. Εάν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί ο χρόνος είναι πολύ λίγος και εάν ακολουθήσουμε το δρόμο της αποχής που προτείνει ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, μετά την Απογραφή οι Αλβανοί θα έχουν τα αποτελέσματα τους  ενώ η Ελληνική Μειονότητα δεν ξέρουμε καν τι αποτέλεσμα θα έχει.

Καλούμε λοιπόν την «Ομόνοια» το  «ΚΕΑΔ» το «ΜΕΓΚΑ», τους έλληνες επάρχους, αλλά και όλους τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων να συντονιστούμε πάνω στο θέμα της Απογραφής και στον τρόπο  που πρέπει να κινηθούμε.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου