Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Την ελληνική υπηκοότητα απέκτησαν επιτέλους οι γονείς του Αριστοτέλη Γκούμα

Έπρεπε να περάσουν έξι χρόνια από την ημέρα που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους ο κύριος Ηλίας  Γκούμας και η κυρία Αναστασία Γκούμα από τη Χιμάρα, οι τραγικοί γονείς του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2010 λίγο έξω από το σπίτι του, επειδή μιλούσε ελληνικά, για να λάβουν επιτέλους την ελληνική υπηκοότητα.

Από το 2007 είχαν καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να πολιτογραφηθούν Έλληνες πολίτες, αλλά έμελλε τελικά στις 17 Μαΐου 2013, την ημέρα που συμπληρώνονταν 99 χρόνια από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, να ορκιστούν και να πάρουν την ιθαγένεια της μητέρας πατρίδας.  
Για τον κύριο Ηλία και την κυρία Αναστασία ήταν ένας καημός η απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας μετά την αποτρόπαια δολοφονία του γιου τους Αριστοτέλη από αλβανούς σοβινιστές.
Η διαδικασία είχε καθυστερήσει πάρα πολύ, μία κατάσταση για την οποία έψεξε  την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα τους υπουργούς εξωτερικών και εσωτερικών από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, λίγους μήνες πριν. 

Η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας αποτελεί πλέον μία πραγματικότητα αλλά και μία μεγάλη ηθική δικαίωση για τους γονείς του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, αφού τώρα πια γνωρίζουν ότι είναι και τυπικά πολίτες της Μητέρας Ελλάδας με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.

2 σχόλια:

  1. Το ίδιο καθυστερησε η χορηγηση της Ελληνικης ιθαγέννιας σε όλους μας.
    Δεν καταλαβαίνω τον λογο που γίνεται ιδιαίτερη μνεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν είστε άσχετος κ. Νάσο, σίγουρα είστε κομπλεξικός. Πρόκειται για τους γονείς ενός εθνομάρτυρα του Ελληνισμού. Μπορεί αυτό να μην σημαίνει τίποτα για εσάς γιατί προφανώς θα ανήκετε στους "κλαρινομάρτυρες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή