Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης Περιφερειάρχης Ηπείρου - Τα αποτελέσματα του Β΄ γύρου των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Αποτελέσματα Β΄ γύρου περιφερειακών εκλογών στην Ήπειρο:


1) Αλέξανδρος Καχριμάνης (ΝΔ-ΛΑΟΣ) 55,04 %  
97.667 ψήφοι, 31 έδρες


2) Ευάγγελος Αργύρης (ΠΑΣΟΚ) 44,96 %  
79.775 ψήφοι, 16 έδρες





Νομός Ιωαννίνων

1) Αλ. Καχριμάνης 57,53 %
2) Ευ. Αργύρης 42,47 %

Νομός Άρτας

1) Αλ. Καχριμάνης 54,93 %
2) Ευ. Αργύρης 45,07 %

Νομός Πρεβέζης

1) Αλ. Καχριμάνης 54,93 %
2) Ευ. Αργύρης 45,07 %

Νομός Θεσπρωτίας

1) Ευ. Αργύρης 52,26 %
2) Αλ. Καχριμάνης 47,74 %


Δήλωση Αλέξανδρου Καχριμάνη για το εκλογικό αποτέλεσμα

 Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ηπειρώτες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, για την τιμή που έκαναν στην παράταξή μας να την αναδείξουν με μεγάλη διαφορά ως την πρώτη αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου. Η νίκη της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης», είναι νίκη της Ηπείρου.
Υπόσχεσή μας: Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Απαράβατη αρχή: Η αιρετή Περιφέρεια θα έχει ανοικτές τις πόρτες της, θα είναι συμπαραστάτης όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Με τη συνεργασία των πολιτών, όλων των Φορέων, των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των πολιτικών δυνάμεων, των Απόδημων, ξεκινάμε άμεσα τον προγραμματισμό μας για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων και την προώθηση των μεγάλων παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Βασικοί μας συνεργάτες, θα είναι οι αιρετοί της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Θέλω να συγχαρώ τις νέες δημοτικές αρχές και όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που εξελέγησαν, γνωρίζοντάς τους ότι από την 1η Ιανουαρίου, η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι δίπλα τους για τη βελτίωση των υποδομών, για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των Δήμων, για την προώθηση των αναπτυξιακών τους δυνατοτήτων. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για το ήθος και την ευπρέπεια με την οποία διεξήγαγαν τον προεκλογικό αγώνα και τη συμβολή τους στη νίκη της παράταξής μας. Επίσης ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εθελοντές, τους νέους και τις νέες που έδωσαν τη δική τους μάχη για την προώθηση του προγράμματός μας, καθώς επίσης και τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους που βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Από σήμερα ξεκινάμε την δύσκολη προσπάθεια της οργάνωσης της αιρετής Περιφέρειας, βάζουμε μπροστά το πρόγραμμά μας για την ενιαία, ισόρροπα ανεπτυγμένη, Αξιοβίωτη Ήπειρο.


Βιογραφικό σημείωμα


Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης γεννήθηκε στα Γιάννινα το 1956, όπου τελείωσε το Καπλάνειο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.
Το 1974 εισήχθη στη σχολή Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από την οποία αποφοίτησε το 1979.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του Τεχνικού Σώματος Στρατού.
Από το 1982 εξασκεί το επάγγελμα του Μηχανολόγου -Ηλεκτρολόγου Μηχανικού-Ε.Δ.Ε. στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου και διατηρεί τεχνικό γραφείο.
Το 1983 παντρεύτηκε με την Ελένη Τριαντάφυλλου Κασσάρου και απόκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τη Μαρία-Πανωραία και τον Τριαντάφυλλο.

Το 1983 εκλέχτηκε για πρώτη φορά, Δημοτικός Σύμβουλος Μετσόβου, επανεκλέχτηκε το 1986 και μέχρι  το 1990 υπηρέτησε ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον ίδιο χρόνο (1983) εκλέχτηκε μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Μηχανικών Ιωαννίνων και στη συνέχεια μέλος της αντιπροσωπίας του Τ.Ε.Ε. τμήματος Ηπείρου και στη διοίκηση της Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργολάβων Δημοσίων Έργων) τμήματος Ηπείρου.
Διατέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΤΕΔΚ (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ) του νομού Ιωαννίνων από το 1990-2002 και γραμματέας της ΤΕΔΚ από το 1999-2002.
Από το 1991 έως και τις 5 Απριλίου 2002 εκλέχτηκε  και υπηρέτησε επί τρεις τετραετίες το Δήμο Μετσόβου, ως Δήμαρχος.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2002 εκλέχτηκε Νομάρχης Ιωαννίνων, επανεκλέχτηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006, θέση που υπηρετεί ως σήμερα.

Κατά την περίοδο της εικοσαετούς σχεδόν δραστηριοποίησης του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα και ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με θέματα ανάπτυξης, διαχείρισης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, ανάδειξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τον βλαχόφωνο ελληνισμό, εντός Ελλάδας και σε όλο το Βαλκανικό χώρο.

1 σχόλιο:

  1. Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη σε ποσοστό για υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας με το 55,04 % στις περιφερειακές εκλογές.
    Πρόκειται για προσωπική του επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τους 16 Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου στους 13 επικράτησαν οι υποψήφιοι που υποστηρίζονταν επίσημα από το ΠΑΣΟΚ ή προέρχονταν από αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή