Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ: Και τα ελληνοαλβανικά σύνορα να επιτηρούνται από την «FRONTEX»

Μετά την κατάργηση της βίζας

Για να μην μπαίνουν στην Ελλάδα κακοποιά στοιχεία…

 

• Με την απελευθέρωση της βίζας, οι Αλβανοί πολίτες, μπορούν πλέον να ταξιδεύουν ανεμπόδιστα προς την Ελλάδα, αλλά και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτή η εξέλιξη όμως ευνοεί  ιδιαίτερα την  ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του εισαγόμενου εγκλήματος από την Αλβανία προς την χώρα μας και ειδικά προς την περιοχή μας.

Η Ήπειρος και ειδικά οι Νομοί Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων είναι ουσιαστικά το κέντρο διακίνησης της εγκληματικότητας από την Αλβανία προς την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό πολίτες και φορείς της περιοχής ζητούν να έρθει και στα Ελληνοαλβανικά σύνορα  Ευρωπαϊκή δύναμη φύλαξης των συνόρων, η «FRONTEX», η οποία έχει εγκατασταθεί στον Έβρο.
Ας σημειωθεί ότι την πρώτη κιόλας ημέρα της ενεργοποίησής της, η «FRONTEX»  κατάφερε να συλλάβει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα παρανομούντες.
Η παρουσία της Ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης στα Ελληνοαλβανικά σύνορα θα είναι αποτελεσματική, καθώς οι άνδρες και γυναίκες που μετέχουν στις επιχειρήσεις της είναι εξοπλισμένοι με ελικόπτερα εφοδιασμένα με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θερμικές κάμερες, ισχυρά κιάλια, σύγχρονα συστήματα ανίχνευσης και εντοπισμού υψηλής τεχνολογίας και έναν στόλο από οχήματα διαφόρων τύπων. Ο μηχανισμός αυτός τους δίνει  την δυνατότητα να επεμβαίνουν ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.
Οι Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες, αν και όταν εγκατασταθούν στην περιοχή μας,  θα περιπολούν μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους στο χερσαίο τμήμα των συνόρων, υπό ελληνικό συντονισμό και διοίκηση και με επικεφαλής Έλληνα αστυνομικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου