Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η ασυδοσία της ανωνυμίας

Ενώ απέμεναν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των Δημοτικών Εκλογών στην Αλβανία, ανώνυμα ιστολόγια του χώρου μας διέδωσαν την κακοηθέστατη φήμη ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος του Κόμματος των Ελλήνων στη Χιμάρα Δημήτρης Λάζαρης απέσυρε την υποψηφιότητα του, δηλώνοντας την υποστήριξη του στον νυν Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο του ΚΕΑΔ στην περιοχή Βασίλη Μπολάνο.

Δυστυχώς η "δημοσιογραφική" αλητεία δεν λέει να εκλείψει από τους κόλπους της βορειοηπειρωτικής κοινότητας. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αλλιώς το βρώμικο προπαγανδιστικό παιχνίδι που παίζουν κάποιοι που παριστάνουν τους φορείς της ενημέρωσης γύρω από τα τεκταινόμενα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσοι θεώρησαν έγκυρη τη συγκεκριμένη δημοσίευση και πόσοι επηρεάστηκαν στην ψήφο τους, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα.
Αν κάναμε και εμείς σαν ιστολόγιο ένας λάθος, ήταν που επιτρέψαμε την ανάρτηση και δημοσίευση ανώνυμων σχολίων. Πιστεύαμε όμως ότι με αυτόν τον τρόπο θα γινόταν πιο εύκολα διάλογος  για τα όσα μας απασχολούν. Βέβαια ότι διαβάζαμε ήταν κυρίως ύβρεις, συκοφαντίες, έκφραση προσωπικών απωθημένων και ελάχιστα εποικοδομητικά σχόλια και κριτική.

Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να περιμένουμε, όσον αφορά τα μπλογκς, κάτι καλύτερο, από απρόσωπους αρθρογράφους και "αναλυτές" οι οποίοι "δικαιούνται" να γράφουν ότι θέλουν ώστε να κατηγορούν όποιον θέλουν, να λιβανίζουν όποιον θέλουν και μετά να τον βρίζουν ή το αντίστροφο.

Είναι πια στην κρίση του απλού και δίκαιου αναγνώστη αν θα συνεχίσει να διαβάζει και να εμπιστεύεται τους δίχως όνομα και πρόσωπο ιστότοπους του χώρου μας.

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΑ τα αποτελέσματα των εκλογών είναι εδώ.
    http://nepirusonline.blogspot.com/2011/05/blog-post_4177.html
    ΜΟΝΟ από το North EpirusOnline

    ΑπάντησηΔιαγραφή