Το Κόμμα « Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» (ΕΕΜΜ-MEGA) ή το «Κόμμα των Ελλήνων», όπως συνηθίσαμε να το λέμε, στις εκλογές της 8ης Μαΐου 2011 παίρνει τo βάπτισμα του πυρός.
Με πεποίθηση στην ύψιστη αποστολή του, που είναι η επίλυση των προβλημάτων των Ελλήνων, που χρονίζουν εδώ και είκοσι χρόνια, κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο να διεκδικήσει δυναμικά την τοπική εξουσία σε εννέα Επαρχίες μας: στο Βούρκο, τη Δρόπολη, το Πωγώνι και το Δήμο της Χειμάρρας. Για πρώτη φορά, με το MEGA-ΕΕΜΜ, η τοπική εξουσία δεν θα είναι αυτοσκοπός. Δεν θα είναι εργαλείο στα χέρια μιας ομάδας ανθρώπων, που εξυπηρετούν μόνον τα συμφέροντά τους, αλλά το κύριο εργαλείο για το νοικοκύρεμα του τόπου μας.
Σε πλήρη ταύτιση με το πρόγραμμά και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των περιοχών, το ΕΕΜΜ-MEGA αναδεικνύει υποψήφιους Έπαρχους με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, με όραμα και αγάπη για τον τόπο, με φρέσκες δυνάμεις, με ζήλο για εργασία, με διάθεση για επικοινωνία και συνεργασία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και πάντα με ιδιαίτερη εθνική ευαισθησία.
Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον, όπως και στην περίπτωση με τους υποψήφιους Έπαρχους, έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή και των υποψηφίων συμβούλων, συνδυάζοντας αντιπροσώπους από τους χώρους της διανόησης, των επιχειρηματιών, της εκπαίδευσης καθώς και άλλες δυνάμεις. Ο απώτερος σκοπός μιας τέτοιας επιλογής είναι ότι μετά τις εκλογές, με τις φρέσκες αυτές δυνάμεις, να συγκροτηθεί το διευρυμένο σώμα τοπικών αιρετών για να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη, που θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει στην πράξη τη στρατηγική της ενιαίας ανάπτυξης του τόπου μας.
Οι στόχοι του κόμματος ΕΕΜΜ- MEGA αγγίζουν όλες τις πτυχές της ζωής, αλλά συνοπτικά περιγράφονται ως εξής:
1. Διασφάλιση της ιδιοκτησίας των πολιτών με τη χορήγηση των τίτλων ιδιοκτησίας, εκεί που το θέμα κωλυσιεργεί, στους νόμιμους ιδιοκτήτες, καταγραφή και αξιοποίηση της κοινοτικής περιουσίας.
2. Εξασφάλιση προϋποθέσεων και πόρων για τη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης όλων των κατοίκων.
3. Δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης και μόρφωσης της νέας γενιάς.
4. Πλήρη αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και του ανθρώπινου δυναμικού για αύξηση των δυνατοτήτων απασχόλησης και οικονομικής απολαβής.
5. Καταγραφή και αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς, που διαθέτει ο τόπος μας, με σκοπό την ανάπτυξη της άγνωστης μέχρι τώρα τουριστικής δραστηριότητας.
6. Συγκροτημένη ανάπτυξη της γεωργίας, παραγωγής βιολογικών προϊόντων και εξασφάλιση αγοράς εντός και εκτός της χώρας.
7. Ενεργή παρουσία και συμμετοχή της τοπικής εξουσίας στην εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και τάξης και στην εξάλειψη της ανασφάλειας των πολιτών στις επαρχίες μας.
8. Προστασία του περιβάλλοντος
9. Προώθηση πολεοδομικών μελετών για τη δημιουργία του νέου δημογραφικού χάρτη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
10. Πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης που απορρέουν από της Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.
11. Επανένωση της χωρισμένης στα δύο Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπως επιμένουν να την κρατούν εδώ και είκοσι χρόνια με τη σιωπηρή συγκατάθεση και της νυν ηγεσίας, σε μία Περιφερειακή διοικητική μονάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου