Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

BalkanWeb: Θα είναι τo μειονοτικό κόμμα MEGA στην κυβέρνηση; Είναι γνωστό για τις διασυνδέσεις του με τη Χρυσή Αυγή! - Το σχόλιο μας

Partia e minoritetit MEGA në qeveri? Njihet për lidhjet me "Agimin e Artë"Μετά την παραλαβή των κυβερνητικών καθηκόντων στις 9 Σεπτεμβρίου από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ο ηγέτης του Έντι Ράμα, θα ανακοινώσει τα ονόματα των υφυπουργών και γενικών διευθυντών, που θα προέρχεται από τα κόμματα ΚΕΑΔ και ΜΕGΑ, όπως γράφουν κάποια ελληνικά ιστολόγια, που ασχολούνται με θέματα της λεγομένης Βορείου Ηπείρου και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 2 με 3 θέσεις υφυπουργών θα ανήκουν ένας στο PBDNJ και ένας στο μειονοτικό κόμμα MEGA. Παράλληλα τέσσερις με πέντε γενικοί διευθυντές, θα προέρχονται δύο  από το ΚΕΑΔ και δύο από το MEGA. 
Επίσης, αναφέρουμε σαρωτικές αλλαγές στους τομείς της εκπαίδευσης και της αστυνομίας στις περιοχές της νότιας Αλβανίας.
Εάν αυτές οι ειδήσεις έχουν μια πραγματική βάση, τότε θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον MEGA, με πρόεδρο τον Χρήστο Κίτσιο ήταν σύμμαχος του Δημοκρατικού Κόμματος και τον Σαλί Μπερίσα, στις τελευταίες εκλογές του 2013.

Αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι το MEGA είναι το μόνο κόμμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία που έχει στενούς δεσμούς με το νεο-ναζιστικό κόμμα" Χρυσή Αυγή " στην Ελλάδα . Ανώτερα στελέχη των Ελλήνων ναζιστών όπως ο Χρήστος  Παππάς και ο Ηλίας Παναγιώταρος, συχνά συμμετείχαν στις συνεδριάσεις και τις δραστηριότητες που έχει πραγματοποιήσει το κόμμα αυτό στην Ελλάδα, στις οποίες μιλάν ανοικτά για την ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου και την επανενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, με την Χρυσή Αυγή να διαβεβαιώνει τα μέλη του MEGA ότι θα είναι δίπλα τους μέχρι το τέλος.

Αυτό αποδεικνύεται από πολλές φωτογραφίες και βίντεο, όπου οι προαναφερόμενοι είναι μαζί σε τέτοιες δραστηριότητες.
Το 2012, στην επέτειο της ανακήρυξης της «Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου», εκπρόσωποι του κόμματος  MEGA τίμησαν τον Θύμιο Λιώλη, έναν αντάρτη που αγωνίστηκε για την  Αυτονομία της Νότιας Αλβανίας το 1914.

Δηλαδή το MEGA είναι το μόνο κόμμα της εθνικής ελληνικής μειονότητας, που έχει ταχθεί ανοικτά στο πλευρό των Ελλήνων ναζιστών, οι οποίοι στο πρόγραμμα τους έχουν την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου, την οποία αποκαλούν ελληνική γη και θέλουν την εκδίωξη των Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα. 

(News24/Balkanweb)


Το σχόλιο μας: Πρώτον, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει έως τώρα καμία κρούση από την πλευρά του αριστερού συνασπισμού προς το κόμμα ΕΕΜΜ για συμμετοχή στελεχών του στην νέα αλβανική κυβέρνηση που θα αναλάβει από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Δεύτερον, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι οι "καλοθελητές" (εξευγενισμένη ερμηνεία του όρου "ρουφιάνοι") εντός της ελληνικής μειονότητας ζουν και βασιλεύουν, διαδίδοντας μυθοπλαστικά σενάρια τα οποία ενισχύουν με παλαιότερες δραστηριότητες, τις οποίες ερμηνεύουν κατά το συμφέρον τους.
Έτσι λοιπόν το ανθελληνικό δίκτυο Balkanweb αφού δημοσίευσε το σενάριο περί συμμετοχής της ΕΕΜΜ στην κυβέρνηση Ράμα, "θυμήθηκε" (ή καλύτερα κάποιοι του θύμισαν) την παρουσία της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση του κόμματος των Ελλήνων καθώς και την επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε στην Κρανιά για την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. 

Οι δικοί μας "καλοθελητές" δηλαδή, όταν τους συμφέρει να συκοφαντήσουν το κόμμα ΕΕΜΜ στις τάξεις των Βορειοηπειρωτών το χαρακτηρίζουν ως "προδοτικό, διασπαστικό, φιλοτσάμικο, μπερισικό" και πολλά άλλα τέτοια κοσμητικά, αλλά όταν πρέπει να δείξουν πόσο πιστοί αλβανόδουλοι είναι, λένε στα Τίρανα: "κοιτάξτε! αυτοί συνεργάζονται με την Χρυσή Αυγή και τιμούν την Αυτονομία του 1914, άρα είναι επικίνδυνοι για τα αλβανικά εθνικά συμφέροντα"...

Τρίτον, όσον αφορά τις δραστηριότητες του ΕΕΜΜ στις οποίες αναφέρεται το άρθρο, πραγματοποιήθηκαν κατά τις παρουσιάσεις του Πλαισίου Αιτημάτων για τα Δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η εκδήλωση στο μνημείο του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά έγινε την ημέρα της πρώτης ανοικτής συζήτησης στους Άγιους Σαράντα για την κατάρτιση του Πλαισίου Αιτημάτων (19 Φεβρουαρίου 2012), για να τιμηθεί ο Αυτονομιακός  Αγώνας των Βορειοηπειρωτών που επιστεγάστηκε με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το οποίο υπέγραψε η ίδια η Αλβανία. Συνεπώς δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να της θυμίσει ότι πρέπει να σεβαστεί την υπογραφή της.
Η εκδήλωση στην οποία παρέστησαν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος και επικαλείται το Balkanweb, έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012 και είχε ως θέμα την παρουσίαση του ολοκληρωμένου Πλαισίου Αιτημάτων.
Η ΕΕΜΜ, όπως είναι γνωστό, έστειλε προσκλήσεις σε ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα προκειμένου να εκπροσωπηθούν στην συγκεκριμένη ημερίδα στην οποία αναπτύχθηκαν και σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες, όπως οι συντάξεις του ΟΓΑ και η απόδοση ιθαγένειας. 
Απ' όλα αυτά τα επτά κόμματα, μόνο από την Χρυσή Αυγή παρέστησαν δύο βουλευτές, ενώ η Νέα Δημοκρατία αρκέστηκε να στείλει τον Γραμματέα Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων. Εικόνα ενδεικτική για το ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το Βορειοηπειρωτικό σε περίοδο μη προεκλογική.
Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως "ναζιστικής", ακούγεται πολύ ειρωνικό να τον επικαλούνται οι συνεργάτες του Άξονα αλβανοί, που προωθούν μάλιστα και το τσάμικο. 

Από κει και πέρα ο κάθε σοβαρός νους μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του... 

1 σχόλιο:

  1. Η αντίδραση του Κόμματος ΕΕΜΜ

    Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας που ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν επανειλημένα προς το αλβανικό κοινό κατασκευασμένες κακόβουλες ειδήσεις, οι οποίες προέρχονται από συγκεκριμένα κέντρα πολύ γνωστά από εμάς και στοχεύουν να πλήξουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

    Τέτοιες παραποιήσεις είναι παραπλανητικές και δεν εξυπηρετούν τις προσπάθειες της χώρας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δεν ανήκουν στο κλίμα μιας πολιτισμένης κοινωνίας και δε βοηθούν στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο λαών.

    Το Κόμμα το Ελλήνων ΜΕΓΚΑ που ιδρύθηκε το 2010, δεν ήταν μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού μέχρι τώρα. Ακόμη και με τη νέα κυβέρνηση, προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόσκληση για συνεργασία και συμμετοχή στη διακυβέρνηση. Αν η νέα κυβέρνηση θα αξιολογήσει την επίλυση των θεμάτων της μειονότητας και την άμεση συμμετοχή της στα κέντρα αποφάσεων, τότε εμείς θα είμαστε ανοικτοί και διαφανείς στη συζήτηση για μια συγκεκριμένη πλατφόρμα συνεργασίας.

    Η δράση του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» από την ίδρυση μέχρι σήμερα έχει ένα σαφές πολιτικό προφίλ με βάση το Σύνταγμα της χώρας και τις διεθνείς συμβάσεις για τις Εθνικές Μειονότητες δεν μπορεί να συγχεέται με κανέναν άλλο απάνθρωπο ή υπονομευτικό ρόλο.

    Διαψεύδουμε και καταγγέλλουμε δημόσια αυτές τις κακόβουλες πληροφορίες που μοναδικό στόχο έχουν την άδικη τιμωρία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με σκοπό την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

    Γραφείο Τύπου του Κόμματος EEMM

    Αγ. Σαράντα 03.09.2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή