Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αλβανία, χώρα για να ζεις και να... πεθαίνεις

Κάθε τρεις ημέρες μία δολοφονία και κάθε 90 λεπτά μία κλοπή

«Αν αποφασίσετε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας κάπου, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα είναι πάνω από 13 ώρες, γιατί αυτός είναι ο μέσος  χρόνος  που κλέπτεται ένα αυτοκίνητο στην Αλβανία», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Κάθε τρεις ημέρες γίνεται μία δολοφονία και κάθε ενενήντα λεπτά  μία κλοπή.

Πρόκειται για στοιχεία που παρέχονται από το ίδρυμα για τη Μελέτης της Δημοκρατίας και πηγές της έρευνας είναι  η στατιστική υπηρεσία και τα στοιχεία της κρατικής αστυνομίας.

Η έκθεση αναλύει τις τάσεις εγκληματικότητα κατά το 2012, όπου τα εγκλήματα έχουν κατηγοριοποιηθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, όσον αφορά τις παραβάσεις που καταγράφηκαν.

Έτσι, κάθε 24 ώρες γίνεται απόπειρα δολοφονίας και κάθε 36 ώρες δολοφονία.
Μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας κατά το 2012 ανήκουν σε κλοπές από σπίτια και επιχειρήσεις, όπου κάθε επτά ώρες  αντικείμενο κλοπής γίνεται ένα σπίτι και κάθε οκτώ ώρες μία επιχείρηση.

Το χειρότερο είναι ότι από όλα αυτά τα εγκλήματα, κλοπές ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις, τραυματισμοί και δολοφονίες, η αστυνομία έχει  εξιχνιάσει μόνο σε ποσοστό 55 τοις εκατό, τονίζει το αλβανικό δημοσίευμα.


Άρχισε η άσκηση «Albanian Lion-13»


Ξεκίνησε από το Pasha Liman η άσκηση που φέρει την κωδική ονομασία «Albanian Lion-13» με κοινές στρατιωτικές παρουσίες στον αέρα και στη θάλασσα  από τη Βρετανία και την Ολλανδία.

Παρών στην έναρξη της άσκησης ήταν ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, ο υπουργός Άμυνας, Αμπέν Ιμάμη, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Τζαμάλ Γκιούνκσι, ο στρατιωτικός ακόλουθος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρέσβης της  Βρετανίας, Νίκολας Κάννον  κ.α.


Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα γίνουν κοινές επιχειρήσεις με τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις τόσο με την αλπινική ομάδα όσο και σε θαλάσσιες ασκήσεις. Θα πραγματοποιηθούν επίσης ασκήσεις με αποβατικά για κατάληψη της ακτής.

Ο Αλβανός πρόεδρος συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην πρώτη άσκηση αυτού του επιπέδου «καθώς η χώρα τώρα είναι μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και οι αποδόσεις μας έχουν φθάσει σε επαγγελματικά πρότυπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου