Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σκέψεις τιμωρίας για τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κάτσε που εμφανίστηκε με μπλούζα του UCK

Οι έντονες αντιδράσεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ (και όχι μόνο) κατά της ενέργειας του Εργκούς Κάτσε, ο οποίος εμφανίστηκε στον λογαριασμό του στο facebook να φορά μπλούζα της εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης «UCK», συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να υπάρξει τιμωρία του Αλβανού μέσου από την ΠΑΕ, κάτι που θα αποφασίσει ο μεγαλομέτοχος, Ιβάν Σαββίδης.

Η διοίκηση δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη θέση για το θέμα, όμως, μετά την επίμαχη ανάρτηση προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις στον παίκτη, ο οποίος αναγνώρισε το λάθος του. Στις τάξεις των φιλάθλων, ωστόσο, επικρατεί αναβρασμός και μάλιστα μερίδα του κόσμου ζητεί ακόμη και την... καρατόμηση του ποδοσφαιριστή.

Το μέλλον του Κάτσε βρίσκεται στα χέρια του Σαββίδη, ο οποίος φέρεται να έχει ενοχληθεί από την απερίσκεπτη ενέργεια του παίκτη και οι όποιες αποφάσεις από εδώ και στο εξής θα φέρουν τη δική του «σφραγίδα».

Ο Κάτσε ζήτησε δημόσια συγγνώμη και έκλεισε τον λογαριασμό του στο facebook, όμως, αυτό δεν απαλλάσσει τον 20χρονο από τις ευθύνες. Ένα πιθανό σενάριο είναι να του επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο, όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και μια πιο βαριά τιμωρία με το πιο ακραίο σενάριο να τον στέλνει ακόμη και εκτός Τούμπας.



Με πληροφορίες από ΔΟΛ


Η ΕΠΟ παρακαλούσε τον «ουτσεκά» Κάτσε να παίξει στην Εθνική Ελλάδος!

Μια φωτογραφία του αλβανού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Έργκους Κάτσε, με μπλούζα της αλβανικής παραστρατιωτικής- παρακρατικής οργάνωσης UCK ήταν ικανή, προκειμένου να εξευτελιστούν, για μια ακόμη φορά, οι οπαδοί του πολυπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης.
Ο 20χρονος αλβανός εθεάθη σε φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με φανέλα του UCK, έχοντας μάλιστα και υψωμένους τους αντίχειρές του, δείγμα δηλαδή ότι «γούσταρε» το όλο σκηνικό. Όπως ήταν φυσικό, ξεσηκώθηκε σάλος από την προκλητική ενέργεια του Κάτσε, ο οποίος με τις δικαιολογίες που επικαλέσθηκε γελοιοποιήθηκε ακόμη περισσότερο.

Έγραψε ότι… δεν είναι δική του η φωτογραφία και ότι δεν την «ανέβασε» ο ίδιος στο Facebook. Λες και το πρόβλημα εστιάζεται στο αν «τράβηξε» την φωτογραφία ο ίδιος ή αν την «ανέβασε» και όχι ΠΟΙΟΝ και τι ακριβώς ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ αυτή η φωτογραφία. 
Το θέμα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, αλλά με σαφείς ενδείξεις γελοιότητας, αν αναλογιστούμε ότι για τον τύπο αυτό υπήρχε το σοβαρό ενδεχόμενο, μέχρι πρότινος, να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος! Ο ίδιος, όμως, επέλεξε την αλβανία, χωρίς καν να περιμένει την ελληνοποίησή του, δείχνοντας μ΄αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά και την εθνική του συνείδηση. Η περίπτωση Κάτσε αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπου η πραγματικότητα χαστουκίζει τις ψευδαισθήσεις όλων των ψευτοανθρωπιστών και «αντιρατσιστών».


«Μετέχων της Ελληνικής Παιδείας» ο Κάτσε, όπως θα υποστήριζαν οι ανιστόρητοι, άσχετοι και αγράμματοι «προοδευτικοί», αφού μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και συναναστρεφόταν με Έλληνες. Η εθνική του καταγωγή, όμως, όπως ήταν φυσικό, επηρέασε και την εθνική του συνείδηση, κάτι που έδειξε με την απόφασή του να αγωνιστεί στην εθνική αλβανίας και όχι στην αντίστοιχη της Ελλάδας. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτούμε ότι η επαγγελματική του καριέρα θα είχε καλύτερη τύχη αν αγωνιζόταν με την Ελληνική Εθνική Ομάδα. Η φωτογραφία, όμως, με την μπλούζα του UCK, δείχνει ότι ο τύπος αυτός είναι φανατικός αλβανός ανθέλληνας.
Πού είναι η «ελληνική παιδεία», η οποία αυτομάτως θα μετέτρεπε σε Έλληνα τον Κάτσε; Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια, αλλά δεν μπορεί να ξεχαστεί η περίπτωση του Οδυσσέα Τσενάι, του αλβανικής καταγωγής σημαιοφόρου, τον οποίο οι γονείς των  Ελλήνων μαθητών στην Μηχανιώνα αρνήθηκαν να τον χρίσουν Σημαιοφόρο, ακριβώς επειδή δεν είναι Έλληνας στην καταγωγή. Ο ίδιος ο Τσενάι φρόντισε με δηλώσεις του πριν από λίγο καιρό, στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται και σπουδάζει, να εξευτελίσει πλήρως τους «προστάτες» του, τύπου Πάγκαλου, Τριανταφυλλόπουλου κ.λ.π., λέγοντας ξεκάθαρα ότι τον υποχρέωσαν να πει πράγματα τα οποία δεν πίστευε, ότι δηλαδή είναι υπερήφανος που σηκώνει την Ελληνική Σημαία.

Είχαμε, βεβαίως, πριν από λίγους μήνες και την περίπτωση του αλβανού (κοσοβάρου) ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Κακομίρ Μπαϊράμι, ο οποίος έχει τατουάζ που παραπέμπει στην αλβανική ανθελληνική οργάνωση «Κοκκινόμαυρη  Συμμαχία». Ο Μπαϊράμι, όμως, ουδέποτε υπήρχε περίπτωση να παίξει στην Εθνική Ελλάδος, κάτι το οποίο παρ΄ ολίγον να συμβεί με τον Κάτσε, τον οποίο οι «φωστήρες» της ΕΠΟ… παρακαλούσαν προκειμένου να δεχθεί να φορέσει την Γαλανόλευκη! Αναρωτιόμαστε αν όλοι αυτοί που έσπευσαν «να φάνε» τον Κατίδη, ο οποίος απεδείχθη ότι όντως δεν ήξερε τι έκανε, τι θα πράξουν τώρα στην περίπτωση του προκλητικού αλβανού που ποζάρει «φάτσα φόρα» με την μπλούζα εγκληματικής οργάνωσης.

Έχει, επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μάλιστα είναι αδελφοποιημένοι με τους οργανωμένους οπαδούς της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Συγκεκριμένα, με τον σύνδεσμο οπαδών Grobari (Νεκροθάφτες), οι οποίοι είναι δηλωμένοι Εθνικιστές. Ήδη στο διαδίκτυο τα αρνητικά σχόλια οπαδών του ΠΑΟΚ εναντίον του είναι αρκετά. Με δεδομένο, μάλιστα, το εμετικό σχόλιο το οποίο συνόδευε την φωτογραφία του Κάτσε και έλεγε ότι «Δεν υπάρχει Τσαμουριά, ούτε Κόσσοβο, ούτε Μακεδονία, μόνο η Μεγάλη Αλβανία» δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις του εν λόγω ποδοσφαιριστή. Οι δικαιολογίες, εκ των υστέρων, του Κάτσε απλώς τον γελοιοποιούν περισσότερο, καθιστώντας επίκαιρη ξανά την ρήση «πολλές φορές η δικαιολόγηση ενός λάθους είναι χειρότερη από το ίδιο το λάθος».

Όσο για τον UCK, ο οποίος έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» τόσο με την Σερβία όσο και με τη Χώρα μας (με την λεγόμενη «τσαμουριά») είναι γνωστό ότι στηρίζει την χρηματοδότησή του, συν τοις άλλοις, στο εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών, αλλά και στο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων τα οποία αφαιρούν από τα σφαγιασθέντα  θύματά τους. Αυτά τα καθάρματα υποστηρίζει ο Κάτσε και αναλόγως πρέπει να κριθεί. Ο τύπος αυτός πρέπει να είναι ανεπιθύμητος στις τάξεις των οπαδών του  ΠΑΟΚ, ενός Ένδοξου Συλλόγου Προσφύγων (και όχι «μεταναστών» όπως πονηρά συγχέουν κάποιοι τις έννοιες). 
Ο λαοφιλέστερος αθλητικός Σύλλογος της Βορείου Ελλάδος, με ρίζες τόσο στην Κωνσταντινούπολη από την οποία προήλθαν οι δημιουργοί του όσο και από την Μακεδονία στην οποία ιδρύθηκε, με σήμα τον Δικέφαλο Αετό, αιώνιο σύμβολο του Βυζαντίου και του Αλύτρωτου Ελληνισμού, πρέπει να αντιδράσει στην προκλητική ενέργεια του αλβανού υπαλλήλου του, ο οποίος προσβάλλει με την πράξη του το DNA του ΠΑΟΚ.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου