Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ. εμπόδισε ελληνικές πατριωτικές οργανώσεις να μεταβούν για διαμαρτυρία στην Κρυσταλλοπηγή - ΒΙΝΤΕΟ

Δελτίο Τύπου του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Λάρισας "ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ"

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών με αφορμή την επέτειο της νίκης του Εθνικού Στρατού επί των κομμουνιστών, παρέστη για ακόμη μία χρονιά οι φίλοι και τα μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, οι οποίοι μετέβησαν με λεωφορείο που είχε ναυλωθεί για το συγκεκριμένο σκοπό.

 Τρεις χιλιάδες και πλέον εθνικιστές και πατριώτες βρέθηκαν στο χώρο του μνημείου προς τιμήν των πεσόντων Αξιωματικών και Στρατιωτών, ενώ δυναμικό παρόν έδωσαν οι Εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου, στο μπλοκ του οποίου ενσωματώθηκε η Πατριωτική Κίνηση Ημαθίας και οι Εθνικιστές της Εορδαίας.

  Με το πέρας των εκδηλώσεων τα μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου και των προαναφερθέντων οργανώσεων κινήθηκαν προς το φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής στα προσωρινά οδοφράγματα με την Αλβανία προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα που φέτος συμπληρώθηκαν 3 χρόνια, αλλά και για τις συνεχείς προκλήσεις των Αλβανών στην Πρεμετή και στη Χιμάρρα, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες προκλήσεις εις βάρος των Ελληνορθοδόξων πιστών στην Πρεμετή. Παράλληλα επιχείρησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο προδοτικό κράτος των Αθηνών, το οποίο αρκείται σε διαβήματα διαμαρτυρίας και χλιαρές αντιδράσεις.

 Ενώ το λεωφορείο με τους Έλληνες Εθνικιστές κατευθυνόταν προς το φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, λίγο έξω από την Καστοριά, ήλθε αντιμέτωπο με το πρώτο μπλόκο της αστυνομίας. Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος και ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Ημαθίας, Θεοδώρου Γεώργιος, ζήτησαν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους σταμάτησαν οι αρχές το όχημά τους, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Καστοριάς, Σταυρακάκη Νικόλαο, ο οποίος φυσικά απλώς αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι δεν μπορούν να μεταβούν στην Κρυσταλλοπηγή και ότι έχει εντολή από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Παπαγιαννόπουλο Νικόλαο, χωρίς βέβαια να εξηγήσει τους λόγους.

  Έπειτα από έντονες λογομαχίες, ο ίδιος αποφάσισε να επιτρέψει στους Εθνικιστές να συνεχίσουν, μόνο και μόνο για να τους σταματήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ 15 χιλίομετρα πριν τον προορισμό τους. Οργισμένα και αγανακτισμένα  τα μέλη των πατριωτικών οργανώσεων διαδήλωσαν επί τόπου εναντίον του ανθελληνικού αθηνοκεντρικού κράτους και κατά της αστυνομικής διευθύνσεως Καστοριάς, αλλά και πάλι ο Αστυνομικός Διευθυντής Σταυρακάκης δεν εξήγησε τους λόγους για όλα αυτά που συνέβαιναν. Έπειτα από μία και πλέον περίπου ώρα τεταμένης κατάστασης, ακολούθησαν διαπραγματεύσεις και ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, ζήτησε τη συνδρομή και συμβουλή του Νομικού του Συμβούλου, κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη, με τον οποίο ο Σταυρακάκης αρνήθηκε να συνομιλήσει. Οι Εθνικιστές αποχώρησαν από το σημείο όπου τους επεβλήθη να σταματήσουν, αφού πρώτα έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
       
 Λίγο πριν την επιστροφή στη Λάρισα, τα μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, ζητώντας να ενημερωθεί εγγράφως ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου πλήρως για τους λόγους που απαγορεύτηκε σε Έλληνες πολίτες να μετακινηθούν σε έδαφος εντός της ελληνικής επικρατείας, ενώ ενημέρωσαν τους πάντες ότι επιφυλάσσονται για περισσότερες νομικές ενέργειες. 

Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά παρόν στους εθνικούς αγώνες ήταν ο ακούραστος Πρόεδρος του αδελφού σωματείου του Πατριωτικού Συνδέσμου Μονάχου συναγωνιστής Θεοδωρίδης Χριστόφορος, μαζί με άλλα δύο μέλη που ήλθαν από τη γερμανική πόλη, ενώ ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν τόσο από τα προσωρινά σύνορα της Αλβανίας προς Ελλάδα και το αντίθετο από τον πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου.

Παρακολουθείστε τα βίντεο:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου