Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ηλίας Καλυβιώτης: Η δύναμη της αλλαγής για την Επαρχία Λιβαδειάς


Η επαρχία της Λιβαδειάς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επαρχίες της Βορείου Ηπείρου και στα χωριά της διαμένει σημαντικός αριθμός κατοίκων συγκριτικά με άλλες επαρχίες. 
Ωστόσο, οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι οι καλύτερες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας είναι πολλά. 

Ο ρόλος του τοπικού άρχοντα - έπαρχου, είναι εκείνος που παίζει καθοριστικό ρόλο για την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. 

Η νέα δυναμική που συγκροτήθηκε για την υποστήριξη του υποψηφίου Ηλία Καλυβιώτη έχει ως  στόχο την εξέλιξη της Λιβαδειάς σε μια επαρχία με λιγότερα προβλήματα και τη δημιουργία όλων των απαραίτητων συνθηκών, ώστε ο πολίτης όχι μόνο να παραμένει στον τόπο του αλλά να δημιουργηθούν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις επιστροφής νέων στα χωριά τους.  

Tην πρωτοβουλία της προσπάθειας αυτής ανέλαβε το νέο Ελληνικό Κόμμα ΕΕΜΜ - MEGA, το οποίο εδώ και ένα χρόνο έριξε τις βάσεις του για μια ενωμένη μειονότητα, μακριά από διχασμούς και κόντρες  με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον της Βορείου Ηπείρου. 
Δεσμευόμαστε να είμαστε διπλά στον κάθε κάτοικο της επαρχίας Λιβαδειάς και στα προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίζει. Πιστεύουμε στη συλλογικότητα και στην συνεργασία και ευελπιστούμε πως από κοινού μπορούμε να πετύχουμε πολλά για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας. 

Επιγραμματικά, τα σημαντικότερα θέματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας και θα πρέπει πρωτίστως να απασχολήσουν το νέο έπαρχο είναι: το περιουσιακό ζήτημα, η υποδομή των χωριών, η ύδρευση και το πόσιμο νερό, η ανακαίνιση  και ο εξοπλισμός των κέντρων υγείας, το θέμα της παιδείας καθώς και η διαφύλαξη και η διάδοση του πολιτισμού μας.  

Οι στόχοι μας : 

1.      Αναπτυξιακό – Επιχειρηματικό 

·     Το ιδιοκτησιακό ζήτημα είναι εκείνο το οποίο προέχει και αποτελεί υποχρέωση του Επάρχου, με σκοπό τη διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτών. Δεσμευόμαστε για συντόμευση των διαδικασιών όσον αφορά τη νομιμοποίηση των περιουσιών μας, δωρεάν, μέσω της Επαρχίας, μέσα σε ένα χρόνο. 

·     Βασικό στόχο αποτελεί η ολοκλήρωση των οδικών δικτύων σε όλα τα χωριά μας για εύκολη και γρήγορη μετακίνηση του πληθυσμού. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα Λιβαδειάς – Ρίπεσης. Υποσχόμαστε ακόμα, 150 μέτρα μπετό στο κέντρο του κάθε χωριού μέσα στους πρώτους 2 μήνες. 

·     Προς μεγαλύτερη διευκόλυνση των πολιτών θα λειτουργήσουν γραφεία για τα τοπικά προεδρεία που θα προκύψουν από τις εκλογές όπου ο καθένας μας θα μπορεί να γνωστοποιεί τα προβλήματά του και να εξυπηρετείται άμεσα. 

·     Οι επιχειρηματίες, ως σημαντικός παράγοντας του τόπου μας, θα έχουν την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της Επαρχίας σε κάθε τους ενέργεια και πρωτοβουλία. 

2.    Ποιότητα ζωής  

·     Εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας με εξοπλισμό νέας τεχνολογίας καθώς και επισκέψεις εξειδικευμένου προσωπικού ανά τακτά χρονικά διαστήματα ( γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού). Το Κέντρο Υγείας της Λιβαδειάς θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για όλα τα έκτακτα περιστατικά. 

·      Πόσιμο νερό σε κάθε σπίτι της Επαρχίας. 

·      Δίκτυο φωτισμού σε κάθε χωριό και σε κάθε δρόμο. 

·      Συγκρότηση Επιτροπών Προστασίας για την περιφρούρηση και προφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων μας καθώς και αύξηση της αστυνόμευσης. 

·      Δημιουργία χωματερών σε κατάλληλους χώρους, κοινής αποδοχής, με όλες τις απαραίτητες μελέτες.  

3.    Παιδεία – Πολιτισμός 

·     Βελτίωση των εγκαταστάσεων και των συνθηκών στο σχολείο της Λιβαδειάς για να εξυπηρετούνται οι μαθητές και να έχουν τα παιδιά μας την Παιδεία που τους αρμόζει. 

·     Αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων του χωριού ώστε να αποτελέσουν βάση για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

·     Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για την προβολή της ιστορίας, των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων της ιδιαίτερής μας πατρίδας. 

·     Το κέντρο της Λιβαδειάς θα αναπλαστεί και θα διαμορφωθεί ώστε να είναι πιο λειτουργικό και καλαίσθητο. 

Συντοπίτισσες και συντοπίτες, 

Στις εκλογές αυτές ελάτε όλοι μαζί, ως πολίτες που αγαπάμε και πονάμε τον τόπο μας, να δώσουμε το μήνυμα της αλλαγής. Ελάτε να αλλάξουμε την επαρχία  μας προς το καλύτερο. Σ΄ αυτό το δύσκολο αγώνα, σας καλώ να συστρατευτούμε, έντιμα και καθαρά, όπως κάναμε πάντα, για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Στις εκλογές αυτές η δύναμή μας είμαστε εμείς.  

Με εκτίμηση, Ηλίας Καλυβιώτης
Υποψήφιος έπαρχος Λιβαδειάς

1 σχόλιο:

  1. ksesikotheite aderfia Vourkari kai deropolhtes!!!Mas exoun parei falangji h tsamides kai den to exoume katalavei.Simera 3 maiou episkeftikan ola ta xwria mas ths eparxias alykou, mia pombi aytokinhton tsamidhon pou exoun drapetefsei apo ths filakes tis Elladhas(SELIM,BENIS kai polu ali………)
    mazi kai o nin eparxos kai ypopsifeios eparxos Alykou tou PD HLIA THANASI,kornarontas diarkos me skopo na prokalesoun fovo stous ligostous monimous katikous ton xwrion mas kai na dhiksi ti mas perimeni an dhen tous psifisoume stis 8 maiou.Dhiladhi na katevasoume ta vrakia mas kai na tous perimenoume na mas PIDHI…NE.ESIS AKOMI THA MINETE APRAGI!!!
    emis edho exoume mini liji xriazomaste kai fonazoume NA JINOUME OLI MIA GROTHIA NA TOUS KOPPSOUME TI FORA POU EXOUN PARI APO TIN KIVERNISI TOU BERISIA KAI TOU HLIA THANASI.KATALAVATE PATRIOTES PSIFOS STON HLIA THANASI SIMENI PSIFOS STOUS TSAMIDHES!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή