Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Καημένε Θόδωρε, μόνο εσύ δεν είχες δικαίωμα να “ανακατευτείς” στα εσωτερικά της μειονότητας!


Τις τελευταίες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου, την περίοδο όπου το πολιτικό θερμόμετρο όσο πάει και ανεβαίνει, γινόμαστε μάρτυρες παράλληλα και των απροκάλυπτων μεροληπτικών παρεμβάσεων ελλαδικών παραγόντων υπέρ της μίας πλευράς στην περιοχή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ρίχνοντας την άλλη στο πυρ το εξώτερον, ως "προδοτική".

Αρνητικός πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ιωάννης Ριζόπουλος, τον οποίο το εθνικό κέντρο τον διόρισε εκεί ώστε να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πατρίδας, να προστατεύει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και να αποτελεί εγγύηση για την ενότητα του.

Με την εδώ θητεία του κατ' αρχάς έγινε ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων ομογενών. Τώρα επιδιώκει να γίνει ο διώκτης των Βορειοηπειρωτών όλων των ηλικιών, εφόσον δεν υπακούν στις καθαρά κομματικές και καθόλου εθνικές προσταγές.

Μήνες τώρα οι προπαγανδιστές του PBDNJ προσπαθούν να προβάλλουν τις συναντήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης ή με μέλη της Βουλής των Ελλήνων ως στήριξη του “Εθνικού κέντρου”. Αυτή τη βοήθεια σπεύδει να τους την προσφέρει απλόχερα σε κάθε ευκαιρία και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας.

Τι σημαίνει όμως “Εθνικό κέντρο” και πως μπορεί να ερμηνευθεί;
Πρόκειται για μία αξία σταθερή στην πολιτική της γραμμή ή την μεταφράζουμε όπως μας συμφέρει ανά εποχιακή - κομματική συγκυρία;

Κάτι τέτοιες στιγμές δεν μπορεί να μην ανατρέξει η μνήμη μας όχι πολύ πίσω, μόλις τρία χρόνια πριν και στον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ελλήνων του εξωτερικού Θεόδωρο Κασσίμη.

Ήταν οι δύο χρονιές το 2008 και το 2009, που ο κ. Κασσίμης επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη Βόρειο Ήπειρο, τόσες φορές όσες κανένας άλλος εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.
Θυμόμαστε μάλιστα το Φεβρουάριο του 2008, όταν είχε καλέσει όλους τους νυν και πρώην (για τότε) αντιπροσώπους, τοπικούς και κοινοβουλευτικούς, της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας απ ' όλους τους πολιτικούς χώρους, με σκοπό να χαραχθεί μία ενιαία γραμμή πάνω στο Βορειοηπειρωτικό. Από εκείνη την ημέρα φάνηκαν οι διαθέσεις του κατεστημένου στο χώρο μας όταν δέχθηκε ουσιαστικά την αμφισβήτηση από ηγετικό στέλεχος της Ομόνοιας (το οποίο σήμερα είναι μία θέση πιο κάτω στην ιεραρχία της), ύστερα από τηλεφωνικές οδηγίες που πήρε από Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (αντιπολίτευση).

Ο “σεβασμός” τους στο Εθνικό Κέντρο φάνηκε ακόμα περισσότερο όταν ο Θεόδωρος Κασσίμης ξεκίνησε μία προσπάθεια για αναδιοργάνωση της Ομόνοιας, με σκοπό τη διεξαγωγή ανοικτών διαδικασιών από τη βάση. Από την εδώ πλευρά παρουσιάστηκαν μύριες δικαιολογίες και κολλήματα για να καθυστερήσουν και τελικά να ματαιώσουν την εκλογή των αντιπροσώπων μας από το λαό.
Από την άλλη συνέβαλε και το ότι ο Υφυπουργός είχε στο “βορειοηπειρωτικό επιτελείο” του άτομα πιστά στο καθεστώς Ντούλε.
Από τη μία η κλίκα τον αμφισβητούσε και από την άλλη κατάφερε να τοποθετήσει έμπιστα άτομα της στο περιβάλλον του. Αργότερα σίγουρα θα κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε.

Το αποκορύφωμα ήταν το Μάιο του 2009 όταν ο Ντούλες αποφάσισε και διέταξε να μετατραπεί η Ομόνοια σε άβουλο όργανο – βιτρίνα του ΚΕΑΔ, το οποίο με τη σειρά του γινόταν υποκατάστημα του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο κ. Κασσίμης λογικό ήταν τότε να απορήσει και να θελήσει να ενημερωθεί για αυτή την αυθαιρεσία που προσέβαλλε την ιστορία της Ομόνοιας, χωρίς όμως ποτέ να εκφραστεί δημόσια, αλλά πάντα σε εσωτερικό πλαίσιο, ώστε να μη διαδοθεί εικόνα διχασμού στις τάξεις του Ελληνισμού.
Τι το θελε και το' κανε;

Τα κοράκια της κλίκας έπεσαν πάνω στον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών (ο οποίος ήταν και ο κύριος εκφραστής του Εθνικού Κέντρου για το Βορειοηπειρωτικό ), υποστηρίζοντας εξαγριωμένοι δεξιά και αριστερά:
τι δουλειά έχει ο Κασσίμης να ανακατεύεται με τα εσωτερικά της μειονότητας;”

Πρώτος και καλύτερος ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός (κουμπάρος του Ντούλε) ο οποίος έγραφε στην “Καθημερινή” για τον κύριο Κασσίμη εκείνες τις μέρες:

...Παρενέβη όχι μόνο ανοίκεια, αλλά και αντιδεοντολογικά. Το ΚΕΑΔ είναι κόμμα της αλβανικής Βουλής και όχι ομογενειακή οργάνωση. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι προκάλεσε εθνική ζημιά. Το ΚΕΑΔ επιβίωσε, επειδή αντιστάθηκε στον ελληνικό και στον αλβανικό κομματισμό. Ο Θ. Κασσίμης άσκησε εκβιαστικές πιέσεις και υποδαύλισε τον κομματισμό, προκαλώντας ρήγματα στην ενότητα της μειονότητας...”

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, τα διαβάζουμε αυτά και γελάμε.
Τότε δεν υπήρχε εθνικό κέντρο αλλά προσωπικές παρεμβάσεις, τώρα όμως...

Τι κι αν ήρθε ο άνθρωπος τόσες φορές εδώ; τι κι αν ενδιαφέρθηκε;
Τίποτα απ' όλα αυτά δεν είχε σημασία για τους “αποκλειστικούς” νταβατζήδες.

Ο κ. Κασσίμης απάντησε αμέσως σε αυτό το κακοηθέστατο άρθρο, γράφοντας μεταξύ άλλων:

...Θα ήθελα, πάντως, να επισημάνω ότι ασχολούμαι μόνον με την εθνική μειονότητα και όχι με τα αλβανικά πολιτικά κόμματα. Αν είχε ρωτήσει έστω και δύο ομογενείς –και όχι μόνον έναν– ο κ. Λυγερός, θα είχε διαπιστώσει ότι ενώ πολλές φορές προκλήθηκα να εκφέρω άποψη για την πολιτική έκφραση της μειονότητας, αρνήθηκα, πάντοτε κατηγορηματικά...”

Θόδωρε Κασσίμη πόσο επίκαιρος είσαι σήμερα!
Τελικά μόνο εσύ δεν είχες δικαίωμα να “ανακατευτείς” στα εσωτερικά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας!

5 σχόλια:

  1. κ.Μπεζιανη λετε πολυ σωστα καημενε Θοδωρα γιατι ηταν πραγματι απο τους ανθρωπους που νιαστηκε οσο κανεις αλλος για το βορειοηπειρωτικο.Θελω ομως να μας απαντησετε σε δυο ερωτηματα που δειχνουν και ολη την αληθεια εκτος και αν θελετε να φωναξουμε και τον ιδιο τον Κασσιμη να τα πει,δεν εχω κανενα προβλημα να το κανουμε.Πρωτον ποιος απο τους "αγανακτισμενους" αποχωρησαντες απο την ΟΜΟΝΟΙΑ στηριξε την πρωτοβουλια Κασσιμη για εγκραφη μελων στην οργανωση που σημερα ειναι στο μεγκα?Κανεις απολυτως,ισα ισα που θελανε την τοποθετηση τους σε προεδριες με εντολη,οχι μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες.Και δευτερον ποιο απο τα δυο ατομα που ηθελε να προωθησει στην αρχη με εντολη Ντορας Μπακογιαννης χαιρει της εκτιμησης του κ.Κασσιμη?Κανεις απο τους δυο,ισα ισα που θεωρει πως ηταν το μονο λαθος που εκανε στην ενασχοληση του με το μειζον εθνικο ζητημα της Βορειου Ηπειρου.Ο κ.Κασσιμης εχει πει χαρακτηριστηκα και το εχω ακουσει με τα αυτια μου πως τον Ντουλε δεν θελω να τον βλεπω αλλα δεν βρισκω το παραμικρο να του καταλογισω,δεν μου δινει πατημα να τον φαω,μπορει να εχει χιλια στραβα αλλα δεν ειναι ρουφιανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ ανώνυμε 5 Μαΐου 2011 7:08 μ.μ. πρέπει να είσαι πολύ μέσα στα πράγματα. Για την ακρίβεια πρέπει να είσαι από αυτούς που αποτελούσαν το "βορειοηπειρωτικό επιτελείο" του κ. Κασσίμη.
    Αν ανέφερες κάποια ονόματα από αυτά που υπονοείς -μαζί με το όνομα σου όμως - θα μας βοηθούσες να καταλάβουμε καλύτερα.
    Το MEGA θα πραγματοποιήσει τις διαδικασίες που απέφυγε η Ομόνοια.
    Το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση όντως, αλλά ο λόγος που αναρτήσαμε αυτό το άρθρο, όπως κάναμε σαφές, ήταν άλλος: η αντιμετώπιση των εκπροσώπων του εθνικού κέντρου από το ΚΕΑΔ τότε και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eσενα 7:08μ.μ σε έχω σταμπάρει και αλλού να λες τις ίδιες αερολογίες αλλά για να μην τραβιέσαι για πολύ έξυπνος για αυτά που λες, μάθε ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Πραγματικά έχετε στήσει μια απίστευτη βιομηχανία προπαγάνδας και λάσπης με βιομήχανο τον Ευάγγελο Ντουλε. Ότι λες είναι αέρας, αλλά λόγο του όμορφου περιτυλίγματος φαίνεται κάπως.Για πήγαινε εκεί στην εκτροφή σαλιγκαριών του κυρ Θοδώρα και ξανά ρώτα τον άλλη μια φορά, γιατί μου φαίνεται πως έχει ακόμη καλές σχέσεις με τους ρουφιάνους που υπονοείς.Και ενημερώσετε τον κακομοίρη ότι αυτοί είναι ρουφιάνοι είναι προδότες είναι πουλημένοι. Πες και καμιά άλλη όμορφη λέξη από αυτές που έχετε στα σκονάκια του Βαγγελάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ'αρχην κ.Μπεζιανη θελω να σας ενημερωσω πως ουτε στου κ.Κασσιμη ημουν το επιτελειο,ουτε κανενως αλλου και ουτε θα το ηθελα ποτε,ουτε το εχω επιδειωξει.Ειχα τη χαρα να βρεθω τετ α τετ μαζι του πριν κανα χρονο και αυτα που γραφω τα ακουσα με τα αυτια μου μετα απο δικιες μου ερωτησεις.
    10.53 να εισαι σιγουρος πως δεν εχω καμια διαθεση να με περασεις για εξυπνο,ουτε να το παιξω εξυπνος.Αν με εχεις σταμπαρει να τα λεω και αλλου δεν το γνωριζω αλλα δεν βλεπω το λογο να μην τα πω απο τη στιγμη που ειναι δικα του λογια.Δεν μιλησα για ρουφιανους γιατι δεν μου το ειπε,αυτο που μου ειπε ειναι πως ο Ντουλες δεν ειναι ρουφιανος.Δεν γνωριζω για σαλιγκαρια κτλ και ουτε με ενδιαφερει τι επιχειρηση διατηρει ο ανθρωπος,δεν εχω κανενα λογο να παω να τον βρω και να τον ρωτησω κατι στο οποιο μου εχει απαντησει ηδη μια φορα.Τωρα αν εσενα σου εχει πει αλλα τοτε ο τυπος ειναι αλλος το πρωι και αλλος το βραδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Βαθύ Κράτος ΠΑΣΟΚ, καλά κρατεί και εκτός Ελλάδος. Το βαθύτερο πρόβλημα όμως δεν είναι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, είναι η έννοια της απαλλοτρίωσης των ανθελληνικών συμφερόντων από την μειονότητα!

    Dimitris I.

    ΑπάντησηΔιαγραφή