Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Συνέντευξη του υποψήφιου Έπαρχου Αλύκου με το Κόμμα των Ελλήνων Χρήστου Τσιάβου στο ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ και στην εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Καλησπέρα κύριε Τσιάβο και χρόνια πολλά.

X. Tσιάβος: Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε και σας εύχομαι καλές εκπομπές.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Ευχαριστούμε. Να ξεκινήσουμε από την τοποθέτηση του υποψήφιου Επάρχου στο Αλύκο με το ΚΕΑΔ, του κου Καϊση, ο οποίος δήλωσε ότι δεν σας θεωρεί καν σαν αντίπαλο. Τι απαντάτε σε αυτό;

X. Tσιάβος: Ο κ. Καϊσης είναι ένα άτομο που έχει δοκιμαστεί στο χώρο και αυτό που έχει αφήσει πίσω είναι καταστροφή για τον τόπο μας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκομαι στην Πλάκα, δίπλα από το χωριό του το Καινούριο, όπου όταν ήταν Έπαρχος είχε δώσει άδεια σε Αλβανούς που έκαναν εδώ λατομείο το οποίο είναι βλαβερό για το περιβάλλον για όλα τα χωριά εδώ τριγύρω. Όταν φυσάει στο χωριό του μάλιστα η σκόνη από το λατομείο πάει προς τα σπίτια. Κάποιος από εδώ διακεκριμένος γεωπόνος που είναι στην Αθήνα, μου είπε πως στην Πλάκα δεν μπορούν να καλλιεργήσουν ούτε ένα κρεμμύδι εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Όσο για τα έργα του κ. Καϊση είναι φανερά. Όλοι γνωρίζουμε τι έχει κάνει με τα οικόπεδα στο Μπερντενέσι και που τα έχει πουλήσει.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Ο ίδιος αναίρεσε τις κατηγορίες αυτές...

X. Tσιάβος: Υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν τα στοιχεία όπου έχει δώσει 16 στρέμματα σε κάποιον ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με την περιοχή μας. Όλα αυτά έγιναν χωρίς καμία χωροταξική μελέτη  εκτός νόμου αντί να μοιραστούν τα οικόπεδα στους κατοίκους της Επαρχίας Αλύκου. Στους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και έχουν τις επιχειρήσεις τους εδώ. Ο Καϊσης είναι ένα άτομο που έχει αυτό το επίπεδο, αλλά το πρόβλημα είναι κάποια άλλα άτομα που τον παρακολουθούν και θέλουν να τον φέρουν ξανά στην Επαρχία.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Να έρθουμε τώρα στη δικιά σας υποψηφιότητα. Πείτε μας για τους βασικούς στόχους που έχετε στην περίπτωση που εκλεγείτε.

X. Tσιάβος: Είμαι οικονομολόγος και έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τα κοινά. Έχω εργαστεί ως προϊστάμενος τμήματος στο Δημαρχείο των Αγίων Σαράντα, ως τελωνειακός υπάλληλος και ως Περιφερειακός Διευθυντής Εφορίας Αγίων Σαράντα και Δελβίνου. Πιστεύω λοιπόν πως έχω τις εμπειρίες ώστε να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι παραπάνω γι’ αυτή την Επαρχία που είναι εγκαταλειμμένη όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί που πέρασαν από δω είναι άτομα ανεύθυνα τα οποία δεν προσέφεραν τίποτα...

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Αναφέρεστε και στον σημερινό Έπαρχο;

X. Tσιάβος: Αναφέρομαι και στον  Έπαρχο που αναδείχθηκε με την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Ένας άνθρωπος που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά και τον έκαναν Έπαρχο από το πουθενά. Ο άνθρωπος δεν προσέφερε τίποτε, δε έκανε κανένα σχέδιο. Το μόνο που έκανε είναι ότι του δώσανε από τα Τίρανα μία γεώτρηση μέσα στη μέση του Βούρκου, όπου έχουν θαφτεί τα καπνά πριν το 1990. Τα νερά εξάλλου είναι μολυσμένα από τη ραδιενέργεια και τη λάσπη και κάθε μέρα πέφτουν ποσότητες εδώ στη θάλασσα.  Υπόσχομαι και δεσμεύομαι ότι θα αξιοποιήσω όλες τις ευκαιρίες ώστε να εφοδιαστεί η Επαρχία με νερό από το Γαλάζιο Μάτι. Είναι πανεύκολο, είναι φτηνό το να έχουν τα χωριά μας 24 ώρες το 24ωρο νερό.                                                                                                                                                                                                                        

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Ωστόσο ο νυν Έπαρχος δεν έχει εκφραστεί αρνητικά απέναντι σας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν από φιλικός έως και ενωτικός.

X. Tσιάβος: Και οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν να πουν καμία κακιά κουβέντα για μένα. Έχω αποδείξει ποιος είμαι και όλοι γνωρίζουν όταν ήμουν Διευθυντής της Εφορίας πως προστάτευσα όλες τις επιχειρήσεις των Ελλήνων. Έχω προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Πρέπει όμως να μπει ένα τέλος σε αυτούς που δεν προσέφεραν. Σέβομαι τον κ. Καϊση και τον κ. Θανάση προσωπικά αλλά στο επίπεδο που μπορώ.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Αναφερθήκατε στην εξυπηρέτηση που προσφέρατε σε συμπατριώτες σας. Αυτό που ακούω σε συζητήσεις Βορειοηπειρωτών είναι  ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων και ειδικά  από αυτού που κατέχουν κάποιες θέσεις. Μάλιστα ακούγεται ότι «πιο καλά μας εξυπηρετούν οι Αλβανοί παρά οι δικοί μας οι Έλληνες». Εσείς τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό;

X. Tσιάβος: Για μένα όπου πάω έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για τον καιρό που ήμουν τελωνειακός στο Μαυρομάτι και Διευθυντής της Εφορίας...

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Να μην το πάμε προσωπικά. Αναφέρομαι σε μία συγκεκριμένη νοοτροπία.

X. Tσιάβος: Οι δικοί μας ανθρώποι σε όποια θέση βρίσκονται στο δημόσιο, προσπαθούν να κάνουν το σωστό και να βοηθούν τους συμπατριώτες τους. Ο ίδιος προσπαθώ να βάλω ένα λιθαράκι για το καλό αυτού του τόπου. Θέλω να προσφέρω εδώ γιατί τον πονάω αυτόν τον τόπο.  

3 σχόλια:

  1. ωραίο βιογραφικό. θιγμένος ε;
    βασικά φίλε τοοραμα ήθελα να σε ρωτήσω αν θα δημοσιεύσεις και την συνέντευξη του Βασίλη Μπολάνου στο Ρ/Α. Δεν πιστεύω να δημοσιεύσεις μόνο εκείνη του Λαζάρη. Όπως και να έχει, θέλω να διαβάσω με προσοχή το σημείο που οι υποψήφιοι δήμαρχοι μιλάνε για τα αυθαίρετα.
    Επίσης αδερφέ τοόραμα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις γιατί φώναξαν μόνο τον Μπολάνο και τον Λαζάρη; Ο Γκόρος τους έπεφτε λίγος; Άλλωστε ο Μπολάνος με τον Γκόρο είναι οι βασικοί που παλεύουν για τον δήμο. Ο Λαζάρης έρχεται τρίτος ή τέταρτος μετά τον Πύλουρα τον Σάββο Πρίφτη.
    Και κάτι τελευταίο, μήπως ξέρεις ποιος είναι αυτός ό Αλέξανδρος (νομίζω έτσι τον λένε) που μιλάει με την Αθηνά; Τον Σπύρο γιατί τον διώξανε; Δεν ήταν αρκετά πατριώτης μήπως; ε;
    ευχαριστώ πολύ για τη απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ξεκινήσουμε από το τελευταίο.
    Για έναν σχολιαστή δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είναι ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΣ και ΑΣΧΕΤΟΣ. Και αυτοί οι χαρακτηρισμοί σου ταιριάζουν απόλυτα ανώνυμε 5 Μαΐου 2011 5:52 π.μ.
    Αλλιώς θα γνώριζες ότι εδώ και δύο περίπου μήνες ο Σπύρος Ιωάννου είναι εκτός Αθηνών για βιοποριστικούς λόγους, κάτι που αναφέρθηκε από την πρώτη κιόλας εκπομπή που δεν ήταν παρών. Βλέπετε ο Σπύρος και η Αθηνά κάνουν την εκπομπή εθελοντικά, από αγάπη και μόνο για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και γι' αυτό έχουν αφήσει πίσω πιο σημαντικές προτεραιότητες για τη ζωή τους.
    Την ίδια απάντηση δίνουμε και σε ανώνυμο λασπολόγο (αν δεν είσαι ο ίδιος) που έγραψε εναντίον συνεργάτη της εφημερίδας μας.
    Ας μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
    Πληροφοριακά ο Αλέξανδρος Κορακίδης είναι ο προσωρινός αντικαταστάτης του Σπύρου, αν και είναι γνωστό εδώ και καιρό.

    Τώρα γιατί δεν βγάλανε τον Γκόρο δεν ειμαστε αρμόδιοι να σας απαντήσουμε. Ίσως γιατί δεν θέλανε να δώσουν βήμα σε υποψήφιο αλβανικού κόμματος στη Χιμάρα. Και πάλι η απάντηση δεν ανήκει σε μας.

    Όσον αφορά τη συνέντευξη του Μπολάνου μάλλον έχεις τεράστιο θράσος αν περιμένεις να τη δημοσιεύσουμε και μάλιστα ολόκληρη.
    Ας κάνουν και τίποτα οι πιστοί του οπαδοί! Εσύ ας πούμε! Τόσα ιστολόγια λάσπης και προπαγάνδας έχετε! Γιατί τα περιμένετε όλα έτοιμα από εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. JERMATISA
    3 Μαΐου 2011 στις 7:01 ΜΜ
    ksesikotheite aderfia Vourkari kai deropolhtes!!!Mas exoun parei falangji h tsamides kai den to exoume katalavei.Simera 3 maiou episkeftikan ola ta xwria mas ths eparxias alykou, mia pombi aytokinhton tsamidhon pou exoun drapetefsei apo ths filakes tis Elladhas(SELIM,BENIS kai polu ali………)
    mazi kai o nin eparxos kai ypopsifeios eparxos Alykou tou PD HLIA THANASI,kornarontas diarkos me skopo na prokalesoun fovo stous ligostous monimous katikous ton xwrion mas kai na dhiksi ti mas perimeni an dhen tous psifisoume stis 8 maiou.Dhiladhi na katevasoume ta vrakia mas kai na tous perimenoume na mas PIDHI…NE.ESIS AKOMI THA MINETE APRAGI!!!
    emis edho exoume mini liji xriazomaste kai fonazoume NA JINOUME OLI MIA GROTHIA NA TOUS KOPPSOUME TI FORA POU EXOUN PARI APO TIN KIVERNISI TOU BERISIA KAI TOU HLIA THANASI.KATALAVATE PATRIOTES PSIFOS STON HLIA THANASI SIMENI PSIFOS STOUS TSAMIDHES!!!!!!!!!!!
    as pume qe ja ton filo sas KAISHI ,pu mirazi lefta qe iposxesis kllufies ja ikopedha dhexia qe aristera (ma ja pia lefta?tu T.babi pu limenete ta xorafia qe tis periusies oxi mono tu aliku alla qe tis livadhjas,dhiladhi ta pedhia tis eparxias mas pu zun edho i stin ELLADHA ine enos katoteru theu?ma ja pia ikopedha ?afta pu exun simfonisi na dhosun ston Dule qe parea?)pjos tha mu pi :pjo ergo afise stin mesi to2003 qe theli na to sinexisi tora?Mallon to ksepoulima tis eliniqis jis mas qe tin allvanopiisi ton xorion mas .Jati apo erga ute ekame qe ute proqite na kani .opos eleje i maleko mu :o aneprokopos ,aneprokopos tha mini ja panta ,qe tha kollai san ta cimburia sta sqilia. alla emis ute sqilia imaste qe ute korojdha ! STIS 8 MAIU AS ENOSUME TIS DHINAMIS MAS JA NA DHJOKSUME MIA JA PANTA TA CIMBURIA QE TUS ANIKANUS !

    ΑπάντησηΔιαγραφή