Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Να μην πέσει η Φοινίκη στα χέρια του Χαρμπάτση και των Τσάμηδων!

Η τριετία 2000 - 2003 του σοσιαλιστή Έπαρχου Βασίλη Χαρμπάτση ήταν τραυματική για την περιοχή της ιστορικής Φοινίκης, αφού τότε είχε γίνει το μεγάλο ξεπούλημα εκτάσεων σε αλλοεθνείς και αλλόθρησκους που ήρθαν από μακρυά για να εκμεταλλευτούν τη γη μας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2003 και του 2007 ο Χαρμπάτσης επιχείρησε να αναλάβει και με μία δεύτερη θητεία τη διοίκηση της Επαρχίας Φοινίκης, αλλά και τις δύο φορές ηττήθηκε από τον υποψήφιο της Ομόνοιας Ζήσο Λούτση.
Στις δημοτικές εκλογές του 2011 ο Χαρμπάτσης δεν έβαλε υποψηφιότητα ο ίδιος αλλά αποτέλεσε το δεξί χέρι του υποψηφίου Επάρχου του PBDNJ Σωκράτη Σπύρου.

Ποιος να περίμενε ότι μετά από τέσσερα χρόνια το ΚΕΑΔ θα κατέλυε πλήρως την Ομόνοια και θα γινόταν εξάρτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος!
Έτσι λοιπόν και ο πρώην σοσιαλιστής Επαρχος προσέφερε την εμπειρία και τους ψηφοφόρους του στον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου Φοινίκης.

Πως αλλάζουν οι καιροί!

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον όμως δικαίωσε πλήρως το προσωνύμιο της "Κόμμα των Ελλήνων" όταν φάνηκε η αμέριστη συμπαράσταση των αλβανικής - και μάλιστα τσάμικης καταγωγής - κατοίκων των χωριών ΣΜΤ, Αη Γιάννης και Βριώνι στην υποψηφιότητα (μέσω Χαρμπάτση) του κ. Σπύρου, αφού όχι μόνο τον ψήφισαν μαζικά αλλά πανηγύριζαν με αλβανικές σημαίες για όση ώρα νόμιζαν ότι θα επικρατούσε ο εκλεκτός του παναλβανικού PBDNJ στις δημοτικές εκλογές της 8ης Μαϊου.

Έπρεπε άλλωστε και αυτοί να ευχαριστήσουν τον "τσαμοφάγο" ηγέτη Βαγγέλη Ντούλε ο οποίος σε προεκλογική συγκέντρωση του στην Επαρχία Φοινίκης τον περασμένο Απρίλιο έβγαλε τον ρητορικό του λόγο στην μητρική τους γλώσσα την αλβανική.

Τοπικές εκλογές ήταν βέβαια και ακόμα και η αλβανικής καταγωγής ψηφοφόροι της Επαρχίας αυτής, όπως και κάθε Επαρχίας, μπορούσαν να ψηφίσουν τον υποψήφιο του ΕΕΜΜ - MEGA εφόσον τον θεωρούσαν ικανότερο στο να διαχειριστεί τα ζητήματα της περιοχής τους.
Οι άνθρωποι όμως του PBDNJ κατά την προεκλογική τους εκστρατεία, τους "χτυπούσαν" στο αλβανικό εθνικό "φιλότιμο".
Έπιαναν λοιπόν τους Αλβανούς δημότες της κάθε επαρχίας και τους έθεταν το ερώτημα 
"μα είναι δυνατόν να ψηφίσετε τον υποψήφιο του κόμματος που γράφει στην ονομασία του grek;".

Από αυτό και μόνο μπορεί ο καθένας να καταλάβει την πολυχρησιμότητα της διπροσωπίας του συνδυασμού των όρων "Ομόνοια - ΚΕΑΔ".

Κακόμοιρη Ομόνοια μας, πως σε κατάντησαν οι έμποροι! Πόσο ξεδιάντροπα εκμεταλλεύονται το όνομα σου οι νταβατζήδες!

Τελικά μ' αυτά και μ' αυτά αν και ο Ζήσος Λούτσης κέρδισε έστω και με πολύ μικρή διαφορά στην εκλογική διαδικασία, η αναμέτρηση θα επαναληφθεί στις 31 Ιουλίου. 
Κατά τ' άλλα ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων είχε τις πλάτες του αλβανικού κατεστημένου...

Αντίθετα όμως ένα άλλο κατεστημένο, αυτό που κρατάει σκόπιμα το Βορειοηπειρωτικό στην τελευταία μοίρα, έδωσε και δίνει έναν λυσσαλέο αγώνα ώστε να καμφθεί και η τελευταία γνήσια βορειοηπειρωτική αντίσταση στην αδικημένη Ήπειρο. Τόσο διπλωματικές όσο και αστυνομικές αρχές από το αντ-εθνικό και ανθ-ελληνικό κέντρο παρενέβησαν απροκάλυπτα στη μάχη για την οριστική εξόντωση του Κόμματος των Ελλήνων. 
Πόσο επίκαιρος είναι ακόμα και σήμερα, εκατό χρόνια μετά, ο Ίων Δραγούμης! 

Είναι σαν να λένε: "Όχι κύριοι, δεν θέλουμε μπελάδες με καθαρά ελληνικό κόμμα και καθαρή ελληνική φωνή. Τα πράγματα να μείνουν όπως έχουν. Μην αρχίζουμε με διεκδικήσεις και φασαρίες. Η ελληνοαλβανική φιλία πάνω απ' όλα και ειδικά πάνω στο πτώμα της Βορείου Ηπείρου. Μια χαρά τα καταφέραμε ως τώρα. Γιατί να μας χαλάσουν τη συνταγή;" 

Στις 31 Ιουλίου οι δημότες της Επαρχίας Φοινίκης έχουν μία τεράστια ευθύνη στα χέρια τους:
ή θα ψηφίσουν για τον τόπο τους ελληνικά ή θα ρίξουν την ιστορική γη τους στα χέρια του Χαρμπάτση και των Τσάμηδων. 

Η απόφαση θα είναι δική τους αλλά να ξέρουν ότι με την ψήφο τους θα κρίνουν το μέλλον των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου