Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Συναντήσεις του προέδρου του Κόμματος των Ελλήνων με Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και με παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών


Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» Χρήστος Κίτσιος, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, με αφορμή την διεξαγωγή της ημερίδας για την παρουσίαση του Πλαισίου Αιτημάτων, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθώς και με παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.

 Αρχικά ο κ. Κίτσιος συναντήθηκε με τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα και τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Γκιουλέκας και ο κ. Μπέζας, γνωστοί για το ενδιαφέρον τους πάνω στο Βορειοηπειρωτικό, ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στα καίρια ζητήματα των ιδιοκτησιών και της παιδείας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και τη στήριξη του για την  επίλυση των προβλημάτων.
 Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή Υπολοίπου Αττικής και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Αθανάσιο Μπούρα, στον οποίο ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων παρουσίασε το ολοκληρωμένο Πλαίσιο Αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, καθώς και τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες, τόσο αυτοί που παραμένουν στα πάτρια εδάφη, όσο και αυτοί που διαμένουν στην Ελλάδα.

Ακολούθησε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών του  προέδρου του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA Χρήστου Κίτσιου με τον κύριο Γιώργο Αρναούτη, διπλωματικό σύμβουλο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Τσιάρα. 
Ο κ. Αρναούτης εκπροσωπώντας τον κ. Τσιάρα, ο οποίος  συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην επίσκεψη του στην Αίγυπτο, ενημερώθηκε για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, το σκοπό ίδρυσης και τους στόχους του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον».
 Παράλληλα ζητήθηκε η συνεργασία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση του Πλαισίου Αιτημάτων προς την αλβανική πλευρά αλλά και προς τους διεθνείς οργανισμούς. Συγκεκριμένα ο κ. Κίτσιος τόνισε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Ελλάδας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προώθηση των προβλημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, με  την συχνότερη δυνατή αναφορά τους στις ετήσιες εκθέσεις προόδου της Αλβανίας για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσιμάρα, τον Γραμματέα Οργανωτικού Κώστα Ζωντανό και τον Γραμματέα Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Χρήστο Γιάνναρη, οι οποίοι ενημερώθηκαν εκτενώς για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
Από τα συγκεκριμένα ισχυρά κομματικά στελέχη μάλιστα ζητήθηκε να εφαρμοστεί μία πιο δυναμική στρατηγική εκ μέρους της ΝΔ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα των συντάξεων του ΟΓΑ, της διαδικασίας απόδοσης των ελληνικών ταυτοτήτων αλλά και το τελευταίο ζήτημα που ανέκυψε στα μεθοριακά τελωνεία, με την αναγραφή των τοπωνυμιών στα διαβατήρια των παιδιών με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο
που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.
Πάνω σε αυτά τα προβλήματα ο κ. Κίτσιος υποστήριξε ότι χρειάζονται άμεσες και συντονισμένες  προσπάθειες για την επίλυση τους ώστε να μην αναγκαστεί ο Ελληνισμός να ξεριζωθεί από τα πατρογονικά χώματα του για μία σύνταξη ή μία ταυτότητα.

1 σχόλιο:

  1. Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστος Κίτσιος με τον Διευθυντή του κόμματος "Νέα Δημοκρατία" Κωνσταντίνο Τσιμάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή