Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ελλάς - Σερβία - Ορθοδοξία! Η αστυνομία των Σκοπίων συνέλαβε Σέρβο φίλαθλο επειδή ύψωσε ελληνική σημαία!

Η πρεσβεία της Σερβίας στα Σκόπια ζήτησε πληροφορίες και εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ για τις επιθέσεις που δέχτηκαν Σέρβοι φίλαθλοι στα Σκόπια πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Σερβίας που διεξήχθη την Τρίτη στα Σκόπια, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι 14 άτομα τραυματίσθηκαν σε επεισόδια πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Σερβίας.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι φίλαθλοι της Σερβίας που ταξίδεψαν στα Σκόπια για τον αγώνα.

Ένας Σέρβος φίλαθλος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε έναν πολίτη της χώρας για τα επεισόδια αυτά, ενώ συνελήφθη και ένας πολίτης του Μαυροβουνίου, σερβικής εθνικής καταγωγής, επειδή στη διάρκεια του αγώνα ύψωσε ελληνική σημαία στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι της Σερβίας.

Εις βάρος του συλληφθέντα που ύψωσε ελληνική σημαία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Στον αγώνα αυτό της Τρίτης, η εθνική της ΠΓΔΜ νίκησε με σκορ 1-0 την εθνική της Σερβίας.



με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το σχόλιο μας: Οι σχέσεις είναι αμφίδρομες αφού και οι Έλληνες φίλαθλοι στον αγώνα με την Βοσνία - Ερζεγοβίνη στο Γήπεδο Καραϊσκάκη ύψωσαν σερβικές σημαίες φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Σερβίας και κατά των Βόσνιων. Πάντως δεν το γνωρίζαμε ότι το να σηκώνεις ελληνική σημαία ακόμα και σε ποδοσφαιρικό αγώνα είναι ποινικό αδίκημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου