Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Tema: "Απαιτείται πολιτική βούληση για τα θαλάσσια σύνορα" σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ελληνικού ΥΠΕΞ


«Η συμφωνία θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα στην περιοχή»

Οκτώβριος 12, 2012.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απάντησε σε ερωτήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με το θέμα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.

Είπε ότι το θέμα αυτό απαιτεί πολιτική βούληση και πρόσθεσε ότι η λύση θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις αλλά επίσης και τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Στο νέο περιβάλλον φιλίας και στενής συνεργασίας που σχηματίζεται μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, είναι σημαντική η άμεση αντιμετώπιση με την απαραίτητη πολιτική βούληση των χρόνιων προβλημάτων και των θεμάτων ανά περίπτωση, δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση με συμφωνία στην οριοθέτηση της Θαλάσσιας Περιοχής μεταξύ των δύο χωρών»

«Η ταχεία επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Δελαβέκουρας.

«Η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι να εγκαινιάσει μια νέα ώθηση στις σχέσεις μας με την Αλβανία και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για στρατηγική συνεργασία με τη χώρα αυτή, σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό το πνεύμα αναπτύχθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, που αντικατοπτρίζονται  ξεκάθαρα στις δηλώσεις των δύο υπουργών μετά τη συνάντησή τους», γράφει η αλβανική ‘Tema’ στην ηλεκτρονική της έκδοση.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου