Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου του Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας για την παρουσία του κόμματος στην Β. Ήπειρο κατά την επέτειο του ΟΧΙ


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Εδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 27 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Σάββατο, με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου του «ΟΧΙ», αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή και πρώην υπουργό, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, απόδωσε φόρο τιμής στους πεσόντες του ΄40 που κείτονται στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο των Βουλιαρατών της Βορείου Ηπείρου.
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, ο Γραμματέας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Χρήστος Γιάνναρης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Βορειοηπειρωτών κ. Γιώργος Κώττης και το στέλεχος της Γραμματείας κ. Νικόλαος Κέφης.

Τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιμάρας, ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Κώστας Ζωντανός, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού κ. Λάμπρος Ζωγράφος, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού - Υπεύθυνος Κινητοποιήσεων κ. Αλέκος Κόκκαλης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Παπαθανασίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Έλληνας Πρόξενος Αργυρόκαστρου κ. Νικόλαος Κοτροκόης, ο Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας κ. Σπύρος Ξέρας, ο Πρόεδρος του
MEGA-ΕΕΜΜ κ. Χρήστος Κίτσιος, ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας κ. Κώστας Μπάρκας οι Έπαρχοι Άνω και Κάτω Δρόπολης και πλήθους Βορειοηπειρωτών.

Στο εκκλησάκι του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου Βουλιαρατίου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο ιερέας του χωριού και στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Μ. Κεφαλογιάννη.
Ο κ. Κεφαλογιάννης, απηύθυνε έκκληση για συσπείρωση και ενότητα προς τους Βορειοηπειρώτες ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι κοινές προκλήσεις.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι, συζήτησαν προβλήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, που αποτελείτο από τους Βουλευτές Πέλλας κ. Διονύσιο Σταμενίτη και Καστοριάς κας Μαρία Αντωνίου καθώς και από στελέχη του Τομέα Βορειοηπειρωτών της Ν.Δ παρευρέθησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κορυτσά, τις οποίες διοργάνωνε το εκεί Ελληνικό Προξενείο. Οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός Βορειοηπειρωτών είχαν λαμπρό χαρακτήρα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η θεατρική παράσταση που οργάνωσαν οι μαθητές του σχολείου Κορυτσάς.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Χιμάρα την Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Βουλευτής Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος.

Την 28 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενη από τους πρώην βουλευτές κ κ.Γεώργιο Σούρλα και Ευγένιο Χαϊτίδη καθώς και στελέχη του Τομέα Βορειοηπειρωτών, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου στους Βουλιαράτες.
Δυστυχώς τις εκδηλώσεις μνήμης αμαύρωσε η συμπεριφορά ακραίων αλβανικών ανθελληνικών κύκλων, οι οποίοι αποπειράθηκαν να προπηλακίσουν τους εκπρόσωπους της Ελληνικής Πρεσβείας στη Κλεισούρα όπου είχαν μεταβεί για τον εορτασμό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις παραπάνω ενέργειες καθώς και κάθε τέτοιου είδους ενέργειες που τείνουν να αμφισβητήσουν την διαχρονική παρουσία του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο και τα απορρέοντα δικαιώματά τους.
Δηλώνουμε αποφασιστικά ότι οποιαδήποτε πράξη δεν θα κάμψει την βούλησή μας να συνεχίσουμε να τιμούμε τους Ήρωες του 1940.
Τέλος η αλβανική πολιτεία και η αλβανική κοινωνία οφείλουν να σεβαστούν την Ιστορία και να αποδεχθούν την τρισχιλιετή παρουσία του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο παρουσία η οποία είναι συνυφασμένη με αγώνες και αίμα».





Φωτογραφίες από την επίσκεψη του πολυπληθούς κλιμακίου της ΝΔ στους Βουλιαράτες


Αντιπροσωπεία της ΝΔ στην Μπομποστίτσα με τον Πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσιο και την Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΜΜ Ελένη Κοτέλη

2 σχόλια:

  1. Λαϊκό προσκύνημα από τη ΝΔ στη Βόρειο Ήπειρο.
    Ε ρε σε τι μπελάδες βάζει το κόμμα εξουσίας η Χ.Α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην μοσχοπολη δεν τουσ πηγατε ορεα και η μπομποστιτσα εχει ωραιες ταβερνεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή