Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Ο ΘΩΜΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ πάντα πρωτοπόρος στους αγώνες

Ο Θωμάς έχει τάξει τον εαυτό του στον αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος. Έτοιμος σε κάθε πρωτοβουλία στα χρόνια της ίδρυσης της Ομόνοιας.

Αργότερα, όταν το χωριό του, η Φραστανή και σχεδόν η ευρύτερη περιοχή κινδύνευαν, στην περίοδο του 1997, που το κράτος είχε διαλυθεί και τα καλάσνικωβ έκαναν το νόμο, ο Θωμάς προβληματίστηκε, ήθελε να βοηθήσει, συνάντησε τον τότε Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Γιώργο Λαμποβιτιάδη, τον ενημέρωσε για την κατάσταση και του είπε πως είναι έτοιμος για κάθε θυσία υπέρ της πατρίδος.

Ο Λαμποβιτιάδης τον συνεχάρη. Δεν σταμάτησε, οργάνωσε μια ένοπλη ομάδα για τη φύλαξη του χωριού και όχι μόνο. Δε χρειάστηκε όμως για πολύ, γιατί ανέλαβε η κυβέρνηση και αποκατέστησε την έννομη τάξη.

Αργότερα τον Θωμά τον βρίσκουμε στη Λάρισα για δουλειές. Κι’ εδώ συνεχίζει τον αγώνα του, τον αγώνα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και όχι μόνο, με διάφορες μορφές.

Να , όμως τι του συνέβηκε μια μέρα :

Tην Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου στην Λάρισσα, ομάδα 35-40 ατόμων του «αντιεξουσιαστικού» χώρου, οπλισμένα με ρόπαλα, πέτρες, σφυριά και μαχαίρια, επιχείρησε να ματαιώσει εκδήλωση του τοπικού «Πατριωτικού Συνδέσμου» και να καταστρέψει την προτομή του απελευθερωτή της Κύπρου, Γρίβα-Διγενή.
Με ορμητήριο την παράνομη κατάληψη της Ιατρικής Σχολής και με την προτροπή και κάλυψη διαφόρων «αντιρατσιστών» περιφερόταν επί ώρες στο κέντρο της πόλεως, σπάζοντας, τρομοκρατώντας και ουρλιάζοντας υπό τα απαθή βλέμματα των οργάνων της εξουσίας.
Σε μία επίδειξη «φρονηματισμού» επετέθη στον Θωμά Αργύρη, 47 ετών, οικοδόμο, που προσπάθησε μόνος του να σταματήσει την καταστροφή της προτομής. Σε αναλογία σαράντα εναντίον ενός, τον κτύπησαν με φονική μανία με ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους και αν το θύμα δεν κατάφερνε να σταθεί όρθιο καθ' όλη τη διάρκεια της επιθέσεως και μέχρι την αποχώρηση της συμμορίας, θα είχε σίγουρα τραγικό τέλος.

Μετά την «επιχείρησή» τους αναχώρησαν ανενόχλητοι προς την Iατρική Σχολή, όπου τους υποδέχθηκαν συγκεντρωμένοι «αντιρατσιστές», η δε αστυνομία σχημάτισε κλοιό προστασίας, πιέζοντάς τους να εισέλθουν στο εσωτερικό της καταλήψεως, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με άτομα που αντελήφθησαν τις επιθέσεις τους και θα τους καταδίωκαν.
Όλα αυτά έγιναν μέρα-μεσημέρι, η δε αστυνομία αρκέστηκε σε πέντε προσαγωγές που κατέληξαν σε δύο προσωρινές (!!!) κρατήσεις, παρ' ό,τι, μεταξύ άλλων αυτοφώρων αδικημάτων, έσπασαν βιτρίνες και το αυτοκίνητο του θύματος, παρ' ότι επεχειρήθη γκρέμισμα της προτομής ενός εθνικού ήρωα και κυρίως, παρ' ότι οι εν λόγω συλληφθέντες συμμετείχαν σε δολοφονικό λιντσάρισμα δύο ανυπεράσπιστων προσώπων.
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη: Οι «ανώνυμοι» αναρχικοί κάνουν την βρωμοδουλειά (σαν φυσικοί αυτουργοί) και κατόπιν κλειδώνονται στα «άσυλα».

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για τους «αντιεξουσιαστές» και για την «εξουσία».

Του Θωμά, όμως , κανένας δεν μπορεί να του αλλάξει τα μυαλά. Έχει αποφασίσει να θυσιάζεται για τον Ελληνισμό και την πατρίδα του, όπου και να βρίσκεται.

1 σχόλιο:

  1. Ο Θωμάς Αργύρης, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, υπέστη τραύματα από πέτρες σε όλο το σώμα, πλήγμα μαχαιριού στο δεξί χέρι, δύο εγκεφαλικά αιματώματα και κάταγμα στον αριστερό κρόταφο.
    Λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού, του απαγορεύεται κάθε είδος σωματικής εργασίας τώρα και προσεχώς. Ακολουθεί πολυδάπανη νοσηλευτική αγωγή και χρήζει ιατρικής φροντίδος εκτός ασφαλιστικών ταμείων. Μη έχοντας άλλα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα σήμερα δυσκολεύεται να συντηρήσει την οικογένειά του και να ανταπεξέλθει στα νοσήλια. Αντιμετωπίζει δε και το φάσμα της εξώσεως από την οικία του άμεσα.

    Καθένας που θα διαβάσει το κείμενο αυτό ας κάνει ότι του υπαγορεύει η εθνική του συνείδηση τώρα. Καταθέστε οποιοδήποτε ποσό στην Εθνική Τράπεζα, λογαριασμός ενισχύσεως: 397 / 557159 - 66, Αργύρης Θωμάς. Για καταθέσεις από εξωτερικό: IBAN λογαριασμού GR0801103970000039755715966, SWIFT τράπεζας (BIC) ETNGRAA.
    Ή τηλεφωνείστε στο 6944-550198 τηλέφωνο του ιδίου για κάθε είδους βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή