Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Η διαστρέβλωση των σχολικών κειμένων ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ - Απαιτείται αφύπνιση και εθνικός συγκλονισμός

- του Πέτρου Κούρτη -


Διάβασα και ξαναδιάβασα το βαρυσήμαντο και συνταρακτικό άρθρο σας, στην εφημερίδα " ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΙΩΝΑ " που φέρνει τον τίτλο:" Μέχρι πότε τα σχολικά κείμενα θα δηλητηριάζουν τα παιδιά μας"; Μελετώντας το με προσοχή και σε βάθος σκέψης και χρόνου ο κάθε Έλληνας Βορειοηπειρώτης που έχει κάποια ελάχιστη εθνική ευαισθησία, νομίζω πως δεν πρόκειται να ηρεμήσει.

Ασφαλώς που αυτού του είδους προκλήσεις εκ μέρους των Τιράνων, δεν μας εκπλήσσουν. Θα έλεγα όμως στους συμπατριώτες μας, όσον και στους ταγούς του εθνικού μας κορμού, πως αυτή η αναιδέστατη πρόκληση της αλβανικής "επιστημονικής" κοινότητας, ξεπερνάει τα όρια και της δικής τους φαντασίας.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι Έλληνες, μας άφησαν ένα ρητό που λέει: " Όταν ένα ψέμα το αποστηθίσουν χίλιοι, αυτό θα κυκλοφορήσει ως αλήθεια". Φαίνεται πως οι ψευτοεπιστήμονες των Τιράνων, το ιδιοποιήθηκαν αυτό και το μετέτρεψαν σε πιστεύω τους. Σκοντάφτουν όμως, διότι ξεχνούν πως η αλήθεια έχει παγιωθεί εδώ και 3500 χρόνια από δισεκατομμύρια ανθρώπους στην οικουμένη και όχι πριν από 50 χρόνια που ξύπνησαν τόσο αυτοί όσο και οι Σκοπιανοί παραχαράκτες.

Ευρισκόμενοι έμπροσθεν αυτής της ιστορικής διαστρέβλωσης με βαθιά και ανεπανόρθωτα αποτελέσματα, απαιτείται αφύπνιση και αντίδραση άμεση, ριζική και καθολική. Ο τόπος μας χρειάζεται έναν συγκλονισμό, μια καθολική και δυναμική πολιτική, μια κοινωνική κινητοποίηση, από τις άφθαρτες δυνάμεις της κοινωνίας μας, από πολίτες φωτισμένους, αποφασισμένους που οικιοθελώς θέλουν να υπηρετήσουν το λαό, την ιστορία μας, τα εθνικά μας συμφέροντα.

«Αν λαχταράς τη λευτεριά / Σε ξένους μην ελπίζεις / Μόνος σου πάρτην αν μπορείς / Αλλιώς, δεν την αξίζεις» γράφει ο διάσημος και αείμνηστος Κωστής Παλαμάς, στο ποίημα του "Η ΦΛΟΓΈΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ" .

Πρέπει να το καταλάβουμε καλά, αν στις φλέβες μας ρέει λιγάκι ελληνικό αίμα, πως το αύριο της ιδιαίτερης Πατρίδος μας, της Β. Ηπείρου, θα προσδιοριστεί κυρίως από τις δικές μας επιλογές του σήμερα.

Τόσο η διαστρέβλωση των σχολικών κειμένων στο μάθημα της ιστορίας και της γεωγραφίας, όσον και η έκδοση της Εγκυκλοπαίδειας, έργο της Ακαδημίας των Τιράνων, όχι μονάχα πρέπει να μας ανησυχήσουν, αλλά να μας προβληματίσουν και επιστρατεύσουν για την περαιτέρω πορεία του τόπου μας. Χρόνια στη σειρά, δικοί μας συμπατριώτες, σύλλογοι και ομοσπονδίες επωμίστηκαν τον αγώνα για την απόχτηση της Ελληνικής υπηκοότητας. Δεκάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες διαδήλωσαν δικαίως για τα αιτήματά τους. Τώρα, μπροστά σε αυτά συγκλονιστικά γεγονότα, που διαδραματίζονται εις βάρος του έθνους μας γενικά, από τους Αλβανούς ψευτοεπιστήμονες, μήπως ξεχνούν ποιο είναι το καθήκον τους;

Αν μερικοί αρκούνται να φωτογραφίζονται αυτή τη στιγμή με τον Πρωθυπουργό ή με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό δεν λύνει προβλήματα, αλλά εμπνέει την άρρωστη προσωπική μας δόξα. Χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή έναν εθνικό συγκλονισμό, μια καθολική αντίδραση, ενάντια σε όσους καπιλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

"Να φοβάσαι περισσότερο την κατηγόρια, παρά τον κίνδυνο" έλεγε ο φιλόσοφος Ισοκράτης. Και πρόκειται πράγματι για επικίνδυνες κατηγόριες. Μας κατηγορούν για την ιστορία μας, για τον πολιτισμό μας, για τους αγώνες μας, για το αίμα των προγόνων μας, για την ακαιρεότητά μας. Ποιοι όμως; Αυτοί που πασχίζουν να οικειοποιηθούνε τον δικό μας πολιτισμό που κληρονομήσαμε εδώ και 3500 χρόνια πριν.

Τέλος πάντων, ας βγάλουμε μαθήματα και συμπεράσματα από τη δική μας ιστορία, πριν μας τη μάθουν εκείνοι που τους υποτιμούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου