Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο Μπερίσα γιορτάζει τα 100 χρόνια της Αλβανίας και δίνει χάρη σε 2.000 φυλακισμένους!

Φόβοι ότι νέο κύμα παρανόμων από Αλβανία θα κατακλύσει την Ήπειρο

Επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση της παραμεθορίου


• Η πολύπαθη Ήπειρος, που αποτελεί σχεδόν καθημερινά, τον κύριο δρόμο διέλευσης για πάσης φύσεως παράνομους από την Αλβανία, αναμένεται να υποστεί νέο πλήγμα μετά την απόφαση της Κυβέρνησης Μπερίσα να δώσει χάρη σε πάνω από 2.000 ποινικούς κρατούμενους! 

Έτσι, χτυπάει συναγερμός στην τοπική Αστυνομία, αφού εκφράζονται φόβοι ότι οι περισσότεροι φυλακισμένοι θα επιχειρήσουν να φθάσουν στην χώρα μας. 
Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, αφού είναι γνωστό ότι συνεχώς αποδυναμώνονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή μας, με την απόσπαση ανδρών στον Έβρο, αλλά και γιατί τα υλικοτεχνικά μέσα δεν επαρκούν για πιο οργανωμένες επιχειρήσεις και συνεχείς περιπολίες, επί 24ωρου βάσεως. 

Τρωτή η Δικαιοσύνη…
Η απελευθέρωση των κρατουμένων  έγινε με αφορμή την 100η επέτειο από την ίδρυση του Αλβανικού κράτους και για άτομα που δεν είχαν διαπράξει σοβαρά αδικήματα. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι, ότι μπορεί να επωφεληθούν του νόμου, ακόμη και βαρυποινίτες και έμποροι ναρκωτικών, επειδή στην Αλβανία το δικαστικό σύστημα είναι ιδιαίτερα τρωτό, όπως πολλές φορές έχουν επισημάνει εκθέσεις διεθνών οργανισμών. 
Το θέμα είναι ένα: οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουν ένα πιθανό κύμα παρανόμων από την Αλβανία. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για να λάβουν εγκαίρως προληπτικά μέτρα και κυρίως για την ενίσχυση της παραμεθορίου, με επιπλέον περιπολίες.  
Βέβαια, σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι αντοχές των Αστυνομικών της Ηπείρου έχουν σχεδόν εξαντληθεί, αυτοί με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση ανταποκρίνονται στα αυξημένα και επικίνδυνα καθήκοντά τους. Αυτό εξάλλου το αποδεικνύουν με τις συνεχείς επιτυχίες τους κατά του οργανωμένου εγκλήματος.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου