Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

PBDNJ και Τσαμουριά δεν τα δίνουν τα παιδιά - μέρος 2ο


Πριν ακριβώς από έναν χρόνο αναρτήσαμε το άρθρο PBDNJ και Τσαμουριά δεν τα δίνουν τα παιδιά, με αφορμή την υπόγεια συμμαχία μεταξύ του κόμματος του Βαγγέλη Ντούλε και της τσάμικης κοινότητας, παρά το ότι φαινομενικά είναι σε συνεχή αντιπαράθεση.

Επανερχόμαστε σήμερα λοιπόν, επειδή πρόσφατα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ λογομάχησε με τον βουλευτή του τσάμικου κόμματος PDIU Ντασαμίρ Ταχίρι εντός του αλβανικού κοινοβουλίου αλλά και καθώς γιατί κάποια προπαγανδιστικά κεαδικά ιστολόγια με ένα ανυπόστατο άρθρο που αναπαρήγαγαν αποκαλούσαν το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ ως φιλοτσάμικο και ψευτομειονοτικό!

Βέβαια αυτοί που πανηγύριζαν αγκαλιά με τους Τσάμηδες κατά τις περσινές δημοτικές εκλογές στις Επαρχίες Φοινίκης και Λιβαδειάς δεν ήταν οι υποστηρικτές του Κόμματος των Ελλήνων αλλά αυτοί του παναλβανικού – πολυπολιτισμικού PBDNJ για την επικράτηση των δικών τους υποψηφίων.

Η προσχηματική κόντρα ΚΕΑΔ και Τσάμηδων ξεκίνησε τον Μάιο 2009 έχοντας ως αφορμή την συμμαχία του κόμματος PDI του Ταχίρ Μουχεντίνι με το κυβερνόν Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα. Ο Β. Ντούλες, πολύ ορθώς, δεν συμμάχησε με τον αλβανό πρωθυπουργό λόγω ένταξης στον μπερισικό συνασπισμό κομμάτων που έχουν εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας (PDI, Ball Kombetar κ.α).

Έτσι μη έχοντας άλλη επιλογή που να του εξασφάλιζε την είσοδο στη Βουλή αποφάσισε με το έτσι θέλω, αγνοώντας τις αποφάσεις του προεδρείου της Ομόνοιας περί ανεξάρτητης καθόδου στις εκλογές, να  ενταχθεί στον αριστερό συνασπισμό με επικεφαλής το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι ανθέλληνες όμως και εκεί δεν ήταν καθόλου λιγότεροι, όπως και οι οπαδοί του «τσάμικου ζητήματος» το οποίο έκανε σημαία ο Ντούλες κατά την προεκλογική περίοδο.

Ενώ λοιπόν οι κεαδικοί προπαγανδιστές παπαγάλιζαν (και πολύ ορθά)  ότι ο Κώστας Μπάρκας με την υποψηφιότητα του με το Δημοκρατικό Κόμμα στην Περιφέρεια Αυλώνας (Νο 5 στη λίστα), παίρνοντας τις ψήφους των Ελλήνων του Δελβίνου και των Αγίων Σαράντα έβγαλε Βουλευτή τον υποψήφιο του τσάμικου PDI Ντασαμίρ Ταχίρι, «αγνοούσαν» ότι Νο 4 στο ψηφοδέλτιο του συμμαχικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην ίδια Περιφέρεια ήταν ο φανατικός εθνικιστής Σπετίμ Ιντρίζι, που από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έδινε το παρών κάθε τέλος Ιουνίου στην Κονίσπολη, κατά την επέτειο της «γενοκτονίας των Τσάμηδων», βγάζοντας πύρινους λόγους κατά της Ελλάδας!

Το επιχείρημα ότι τέτοιοι υπάρχουν σε κάθε κόμμα, αλλά το ΣΚ δεν γράφει στο καταστατικό του για το τσάμικο, είναι παντελώς αστείο, αφού σημασία έχουν εξίσου και αυτά που εκφράζει συστηματικά το κάθε κόμμα. Αν θυμηθούμε τις κατά καιρούς ανθελληνικές δηλώσεις του προέδρου του PS Έντι Ράμα, αλλά και τις αντίστοιχες ενέργειες του πρώην προέδρου Φάτος Νάνο, πιστεύουμε ότι αρκεί.

Ο Ιντρίζι αργότερα αποχώρησε από το ΣΚ και μαζί με τον βουλευτή του PDI Ταχίρι ίδρυσε το νέο τσάμικο κόμμα PDIU και από τότε από σύμμαχος, έστω και έμμεσος, έγινε τηλεοπτικός εχθρός του Βαγγέλη Ντούλε.

Ο χαρακτηρισμός «τηλεοπτικός» προκύπτει από το ότι ενώ στην Βουλή «συγκρούονται» μπροστά στις κάμερες, σε πολλά άλλα ζητήματα συμβαδίζουν αρμονικά.

Ένα βασικό στοιχείο σύμπλευσης ΚΕΑΔ και PDIU ήταν η από κοινού υποστήριξη, και μόνο από αυτά τα δύο κόμματα, του πρώην Αλβανού Πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του PS Φάτο Νάνο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Β. Ντούλες δήλωσε ότι στήριξε τον Νάνο επειδή είναι ο καταλληλότερος για την  ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Δεν τον ενοχλούσε πάντως καθόλου η δήλωση των βουλευτών του PDIU ότι υποστηρίζουν το Φάτος Νάνο για Πρόεδρο της είναι ο πολιτικός που σαν πρωθυπουργός πρόβαλε το «τσάμικο» περισσότερο από κάθε άλλον! Το ότι ο Νάνο ήταν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΚ που οργάνωσε τα όργια βίας και νοθείας στη Χιμάρα κατά τις δημοτικές εκλογές του 2000 και 2003 κατά του υποψηφίου Δημάρχου της Ομόνοιας – ΚΕΑΔ, είναι «περασμένα – ξεχασμένα» για τον κ. Ντούλε και την παρέα του.

Αποκορύφωμα της κρυφής αλλά ουσιαστικής σύμπλευσης PBDNJ και PDIU, πίσω από τις κάμερες, είναι η εκλογή του δημοτικού συμβούλου Αγίων Σαράντα με το τσάμικο κόμμα Durim Bajo στη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υδάτων του Νομού με την υποστήριξη των δύο Επάρχων που εξελέγησαν με το ΚΕΑΔ, Αλύκου Χρήστου Καίση και Μεσοποτάμου Θέμη Καίση.

Επίσης τελευταία καταγράφηκε στο ενεργητικό του κεαδίτη Επάρχου Αλύκου και η κατεδάφιση της οικίας ενός Έλληνα στο χωριό Φανάρι, με την αίτηση που απέστειλε στην συμπτωματικά τσαμοκρατούμενη πολεοδομική υπηρεσία της Περιφέρειας Αυλώνας.     

Βλέποντας την πραγματικότητα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ποιο κόμμα είναι πραγματικά ψευτομειονοτικό και φιλοτσάμικο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου