Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Μέχρι πότε τα σχολικά κείμενα (ειδικά ιστορίας και γεωγραφίας) θα δηλητηριάζουν τα παιδιά μας;

- του εκδότη Θ. Βεζιάνη -

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε να μαθαίνουν τα παιδιά μας, πως η Πρέβεζα, η Άρτα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννινα, τα Γρεβενά, η Καστοριά, η Φλώρινα κλπ. είναι αλβανικά και είναι κατεχόμενα από την Ελλάδα;
Μέχρι πότε εμάς τους Έλληνες Ηπειρώτες - Βορειοηπειρώτες, τους πανάρχαιους κατοίκους στα άγια χώματα μας, θα μας βγάζουν ξένους στον τόπο μας;


Πέρασαν 50 χρόνια κομμουνιστικής δικτατορίας, που δεν μπορούσαμε ν' ανοίξομε στόμα.
Τώρα όμως, μετά από 20 χρόνια δημοκρατίας, έχουμε δικαίωμα να αντιδράσομε, να μην παραδεχτούμε να μας δηλητηριάζουν, τουλάχιστον τα παιδιά μας.
Όχι μόνο το ανεχτήκαμε μέχρι τώρα, κακώς, αλλά αγοράζαμε εμείς αυτά τα βιβλία, νομίζοντας πως η Διακρατική Επιτροπή που είχε συσταθεί πριν από 10 χρόνια θα τραβήξει αυτά τα απαράδεχτα και διαστρεβλωμένα κείμενα, από τα σχολικά βιβλία.
Και τι έγινε ως τα σήμερα; Τίποτα...!

Η εφημερίδα μας έχει δημοσιεύσει μερικές φορές συγκεκριμένα το τι γράφονται στα σχολικά κείμενα κάθε τάξης. Τώρα όμως, νομίζομε πως δίνεται ξανά το νόημα της μεγάλης ανησυχίας μας, δημοσιεύοντας μόνον μερικούς παραγράφους από την Ιστορία και Γεωγραφία της 9ης Τάξης:

- Από την αρχή της ιστορίας της 9ης Τάξης δίνεται το στίγμα πως όλη η Ήπειρος, από τον Σκουμπίνι ποταμό και μέχρι την Άρτα, είναι αλβανικά εδάφη. Βάση μ' αυτό, ως δεδομένο, προχωρούν τα πάντα στα σχολικά βιβλία.
Τονίζεται επίσης: "Οι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί χαρακτήριζαν τους Ηπειρώτες Ιλιριούς, βάρβαρους ως λαούς, όχι Έλληνες" (σελίδα 14).

- "Η σοβινιστική Ελλάδα προέβλεπε ν' αρπάξει τη Νότια Αλβανία" (σελίδα 43).

- "Η Ελληνική Κυβέρνηση ζητούσε τις περιοχές της Νοτίου Αλβανίας που κατοικούνταν από Αλβανούς" (σελίδα 63).

- "Οι Έλληνες σοβινιστές οργάνωσαν μια προπαγανδιστική καμπάνια, για να παρουσιάσουν τον πληθυσμό της Νοτίου Αλβανίας πως είναι Έλληνες" (σελ.65).

- "Σύμφωνα με τα σχέδια των σοβινιστών της Αθήνας, θα εξασφαλίζονταν αρχικά η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου...
Οι Έλληνες για να καλύψουν τις πράξεις τους, οργάνωσαν "εθελοντικά" τμήματα με ανθρώπους που έπρατταν απάνθρωπα εγκλήματα στην Αλβανία...
Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (17.05.1914) δεν βασίζονταν σε κανένα αληθινό στοιχείο (σελ. 65).

- "Οι Τσιάμηδες βρίσκονταν σε συνεχείς εκβιασμούς, όπως εκτελέσεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, εξορίσεις κλπ. Η Ελληνική Κυβέρνηση, θεωρώντας τους Τσιάμηδες εχθρούς, εξόρισε στα νησιά του Αιγαίου πάνω από 5.000 άτομα, από τα οποία πολλά βρήκαν το θάνατο" (σελ.85).

- "Ο Ελληνικός Στρατός έκεψε και πλιατσικολόγησε την Τσιαμουριά χειρότερα από τους Ιταλούς φασίστες" (σελ. 100).


Η Γεωγραφία της 9ης Τάξης μελετάει όλα τα "αλβανικά εδάφη", όπως τα λέει, ανεξαιρέτως εάν βρίσκονται εκτός των συνόρων της Αλβανίας.
Παράδειγμα:
" Οι ακτές του Ιονίου Πελάγους εξαπλώνονται από το ακροτήριο του Καραμπουρούνι μέχρι τον κόλπο της Άρτας. Οι ακτές αυτές είναι ψηλές, βραχώδεις με ακρογιαλιές αμμώδεις. Κρυσταλλένιες πηγές, η λάμψη του ήλιου, τα καταγάλανα νερά... δίνουν και τουριστικές αξίες..."

Το αίτημα μας δεν είναι να σχολιάσουμε τα γεγονότα, αλλά να τραβηχτούν όλες αυτές οι αλυτρωτικές τάσεις, ειδικά στα σχολικά βιβλία, γιατί όχι μόνον δηλητηριάζουν τα Ελληνόπουλα, αλλά το ίδιο, μπορώ να πω και τα Αλβανόπουλα.
Σπέρνουν αιώνιο μίσος ενάντια σε δύο γειτονικούς και αδελφούς λαούς. Κι αυτή η γκεμπελική προπαγάνδα έχει πάνω από 70 χρόνια που συνεχίζεται, αλλά το καλό είναι που οι λαοί δεν υπέκυψαν σ' αυτή.

Σ' ένα σχολείο στο Βρυώνι, υπάρχουν Έλληνες μαθητέ και Τσιάμηδες. Στα κείμενα του βιβλίου δραματοποιούνται τα βασανιστήρια των Τσιάμηδων από τους Έλληνες. Τα Ελληνόπουλα όμως έχουν ακούσει τόσα πολλά που έχουν κάνει οι Τσιάμηδες στους Έλληνες.
Ο δάσκαλος, έξυπνος, τα απέφυγε όλα αυτά και συνεχίζουν αδελφωμένα τα παιδιά του χωριού. Το αλβανικό κράτος δεν μπορεί να τα αποφύγει όλα αυτά;
Πρέπει να τονίσομε πως στα σχολικά κείμενα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, τα οποία είναι καταδικαστέα απ' όλους. Εξάλλου η Αλβανία μόλις πήρε το δικαίωμα για να προχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, εάν δεν αλλάξει μυαλά, θα είναι αδύνατη η ένταξη της στην Ευρώπη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου