Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Εσύ τι θα κάνεις; Θα τα βλέπεις, θα τ' ακούς και θα κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα;

(του εκδότη)

Έχεις μπροστά σου μια πινακίδα δίγλωσση στα αλβανικά και ελληνικά και τα ελληνικά σου καταμουντζουρωμένα. Βέβαια, όπως και να είναι, ως Έλληνας στεναχωρήσαι, γιατί θίγεται η αξιοπρέπεια σου και λες μέσα σου: ούτε μια πινακίδα να μην έχομε δικαίωμα να είναι γραμμένη στη γλώσσα μας;
Το γνωρίζεις και είσαι σίγουρος πως με μια βουρτσιά δεν σβήνει ο Ελληνισμός, όμως αν τ’ αφήσεις η βούρτσα θα συνεχίζει να σβήνει ότι έχεις και δεν έχεις δικαίωμα…

Τι κάνεις, τουλάχιστον γι’ αυτή την αδικία;
Περιμένεις να το λύσει ο Έπαρχος, ο Βουλευτής, η Ομόνοια;
Εσύ όμως πόσες φορές πας στα γραφεία τους ή και ομαδικά να διαμαρτυρηθείς; Έχεις δικαίωμα νόμιμο με τον τρόπο σου να διαμαρτυρηθείς παντού, ειδικά στα ΜΜΕ.
Μήπως σας φαίνεται μικρό πράγμα αυτό; Μόλις μπει στη Δερόπολη κάποιος άλλος, που βεβαίως θα προσέξει τις πινακίδες, θα σχηματίσει την εικόνα πως εδώ πέθαναν οι Έλληνες – κρίμα.

Μα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πάρα πολλά, αλλά ας αναφερθούμε μόνον σε μερικά:

1. Τα σχολικά βιβλία συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα, να δηλητηριάζουν τα παιδιά μας και τα αλβανόπαιδα ακόμα, καλλιεργώντας μίση ανάμεσα στους λαούς μας.

2. Το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών παραλογεί. Μόνον επιστημονικό δεν μπορεί να θεωρηθεί με τη χυδαία διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Βγάζει εμάς, τους νοικοκυραίους στον τόπο μας από χτίσεως κόσμου ξένους και τόσα άλλα ανυπόστατα πράγματα.

Ποιος αντέδρασε επίσημα γι’ αυτά τα παράλογα; Από όσα ξέρουμε, πρώτος ο Παναγιώτης Μπάρκας, ο πρώην Βουλευτής και Υπεύθυνος Ελληνικής Έδρας στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, πράγμα που έφτασε μέχρι την Ελληνική Βουλή.
Οι άλλοι τι κάνουν; Τόσοι και τόσοι που ενδιαφέρονται για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό; Ας περιμένουμε.

Εάν δεν ασχοληθούμε με αυτά τα προβλήματα θεωρώντας τα περιττά, τότε θα το πάθουμε όπως με τους Σλάβους, που μπροστά από 70 χρόνια ο Τίτο τους κόλλησε το όνομα Μακεδονία και τώρα το πίστεψαν κι αυτοί, λέγοντας, με δίκιο, τώρα θυμηθήκατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου