Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη του προέδρου της ΕΕΜΜ Χρήστου Κίτσιου στην Αθήνα με μέλη του Προεδρείου, του Εθνικού Συμβουλίου και υποψήφιους της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής


Στις 24 Ιουνίου ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστος Κίτσιος ήταν παρών στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον στην Αθήνα.

Στο περιθώριο των εκλογών ο κ. Κίτσιος πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τα μέλη του Προεδρείου και του Εθνικού Συμβουλίου που διαμένουν μόνιμα στην Αττική καθώς και με τους υποψηφίους για το νέο κομματικό τοπικό συλλογικό όργανο, ώστε να συζητήσουν για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό γενικότερα αλλά και την εσωτερική λειτουργία του κόμματος.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις συντάξεις, τα βιβλιάρια υγείας και τις ταυτότητες. Ενδιαφέρον υπήρξε για την πολιτική επικαιρότητα στην Αλβανία και τις εκεί συνεχιζόμενες προκλήσεις εναντίον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο περιουσιακό ζήτημα, το οποίο τίθεται από το Κόμμα των Ελλήνων σε πρώτη προτεραιότητα, πάνω στο οποίο ο πρόεδρος Χρήστος Κίτσιος ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ στην Αλβανία και την επίσκεψη στα γραφεία της Επαρχίας Αλύκου μαζί με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ στο Αργυρόκαστρο, όπου υπήρξε εκτενής ενημέρωση από τους τοπικούς άρχοντες για τις παραβάσεις που σημειώνονται από αλλοεθνείς στη συγκεκριμένη  περιοχή.


Στα εσωκομματικά θέματα συζητήθηκε η οργάνωση των μελών της ΕΕΜΜ στην Αθήνα ανά Νομό και Επαρχία καταγωγής, καθώς και η σύσταση κομματικών επιτροπών οι οποίες θα έχουν ως αποστολή την σύσταση εμπεριστατωμένων προτάσεων και την συγκέντρωση αιτημάτων που θα κατατίθενται επίσημα στα αρμόδια υπουργεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Αλβανίας.


Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την έκφραση της επιθυμίας απ’ όλες τις πλευρές να υπάρχει τακτικότερη επικοινωνία της ηγεσίας του κόμματος που διαμένει μόνιμα στη Βόρειο Ήπειρο με τους εκπροσώπους του στην Ελλάδα.

Εκ του  Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου