Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ έστειλε επιστολή στον Γκόρντον για την ελληνική μειονότητα


13 Ιουλίου 2012.

Ουάσιγκτον.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το νόμο της αλβανικής κυβέρνησης που προβλέπει πρόστιμο χιλίων (1000) ευρώ σε όσους ζητούν μια διαφορετική καταγωγή από αυτήν την οποία είναι εγγεγραμμένοι… Τον Σεπτέμβριο του 2011 στείλαμε επιστολή προς την αλβανική κυβέρνηση καλώντας για τη διεξαγωγή της απογραφής του Οκτωβρίου του 2011, να διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τα παραπάνω αναφέρει η επιστολή των γερουσιαστών του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ,  Robert EAndrews και James P.McGovern στις 2 Ιουλίου 2012, προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Philip Gordon.

Μεταξύ άλλων, οι δύο γερουσιαστές επαναφέρουν στη μνήμη την εποχή του κομμουνισμού στην Αλβανία, όπου υπό την πίεση και τον φόβο του καθεστώτος, πολλοί πολίτες εγκατέλειψαν την εθνικότητά  και τη θρησκεία τους.

«Η αλβανική κυβέρνηση- σύμφωνα με αυτούς- δεν απάντησε στους Γερουσιαστές του Κογκρέσου στην επιστολή του Οκτωβρίου του 2011  και ο McGovern δηλώνει  ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα Τίρανα έχουν μετριάσει τη στάση τους», γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Αιών’.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου