Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας του Βορειοηπειρώτη Γρ. Γκιζέλη για την τροποποίηση του καταστατικού της Πανηπειρωτικής εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού


ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα. Η στάση της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδος έναντι της  Βορείου  Ηπείρου  μας προσβάλλει όλους μας.

Όπως  αποδεικνύεται  και με το  καταστατικό  της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  Ελλάδος (βλέπετε το νέο καταστατικό του έτους 2009 σε σχέση με το παλαιό του έτους 1989) πως  ο σκοπός ε) στο  άρθρο 2. τροποποιήθηκε  με εξευγενισμένους Όρους  που αρμόζουν στην νέα τάξη πραγμάτων δηλαδή… να μην γίνεται αναφορά περί Βορείου Ηπείρου και του σκοπού που έκανε αναφορά το  παλαιό καταστατικό της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδος.

Αλήθεια, αυτό ήταν και το μέγα θέμα που ενοχλούσε την ηγεσία της Πανηπειρωτικής, ώστε να τροποποιήσει το καταστατικό…κρίμα και εμείς νομίζαμε, ότι, ενώ η Μητέρα  Πατρίδα, για διαφόρους πολιτικούς λόγους μας αντιμετωπίζει ως μητριά… δυστυχώς! αλλά να το κάνει αυτό και η Πανηπειρωτική της οποίας και ψυχικά και γεωγραφικά νομίζαμε ότι  ανήκαμε στους κόλπους της!

Κρίνω,  πως συμβαδίζει με τους ταγούς της Πολιτείας, να μην γίνεται αναφορά στο ζήτημα τη  Βορείου Ηπείρου και να ξεχαστεί το θέμα… μα κάνουν λάθος, διότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται  επειδή υπάρχουμε εμείς, η ένδοξη ιστορία μας, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα μας και οι Μεγάλοι Εθνικοί Ευεργέτες Βορειοηπειρώτες όπως. ΖΑΠΠΑΣ, ΑΡΣΑΚΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΜΠΑΝΚΑΣ, ΣΙΝΑΣ και αρκετοί άλλοι, για τους οποίους ουδεμία αναφορά γίνεται, ενώ Πολιτικοί και Πολιτειακοί παράγοντες  στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ  κάνουν τις εκδηλώσεις τους… αλλά για την ιστορία της Βορείου Ηπείρου  καμία αναφορά και καμία εκδήλωση!

Οι Βορειοηπειρώτες  ζούμε εδώ και 20 χρόνια στην Μητέρα Πατρίδα, εδώ έχουμε τα παιδία μας στα σχολειά και σπουδάζουν την Ελληνική Παιδεία, όμως δεν διδάσκονται την ένδοξη  ιστορία της Ιδιαιτέρας Πατρίδος μας, της Βορείου Ηπείρου… έτσι και η Πανηπειρωτική συμβαδίζει  στα αχνάρια του <καλού παιδιού> προς την Πολιτεία ώστε να έχει τα δικά της ωφέλει, να κάνει τις εκδηλώσεις σε στάδια που τα γεμίζουν Βορειοηπειρώτες, ενώ δεν γίνεται  λόγος και αναφορά για την προσφορά τους.


Μένει να γίνει γνωστό και στην ηγεσία των Βορειοηπειρωτών  πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η στάση τους, ενώ δεν αντιδρούν μπροστά σε τέτοια αίσχη εις βάρος των  συμπατριωτών  τους, εκτός και εάν τους βολεύει μια τέτοια κατάσταση  για ιδιοτελής σκοπούς.

Σε  κάθε περίπτωση, εάν υπήρξαν οι  μεγάλοι ηγέτες  του βορειοηπειρωτικού,  Προεξάρχοντος  του Μέγα Αειμνήστου Ιεράρχη Σεβαστιανού δεν θα μπορούσαν να ασελγήσουν τόσο βάναυσα εις βάρος μας και της ιστορίας…δυστυχώς βρήκαν και το κάνουν!

Εμείς οι απλοί βορειοηπειρώτες πρέπει  να αντιδράσουμε και έχουμε χρέος να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας απέναντι σε μια Πανηπειρωτική  που δεν μας εκφράζει πια  και με τον νόμο της, δηλαδή το  νέο πλέον  καταστατικό της.

Τα στάδια και τα πανηγύρια τους  καλά είναι, όμως το υπέρτατο χρέος είναι έναντι της Ιδιαιτέρας Πατρίδας, της Βορείου Ηπείρου! Και τα στάδια τα γεμίζουμε μόνοι μας εάν το θέλουμε!


Με ταπεινότητα  ο Βορειοηπειρώτης
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΙΖΕΛΗΣ του Κωνσταντίνου
Γεννηθείς στο χωριό Πλάκα – Επαρχίας Αλίκου των
Αγίων Σαράντα της Ελληνικοτάτης Βορείου Ηπείρου.
Γιος εξόριστων γονέων και λοιπών συγγενών όπου
καταδικάστηκαν από το βάρβαρο κομουνιστικό καθεστώς
(που όμως εδώ πολλοί το θεωρούσαν ως ιδανικό !...)
Σήμερα κάτοικος Δήμου Αχαρνών Αττικής.
Ηλεκτρονική Δ/νση "ggizelis.tee@gmail.com"

Καταστατικο 1989


πηγή: Βορειοηπειρώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου