Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση Γ. Καρατζαφέρη σε ερώτηση για τη δολοφονία Γκούμα κατά τη συνέντευξη τύπου στη Δ.Ε.Θ. (14/9/2010)



Π. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ («ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»): Κύριε Πρόεδρε ήθελα την εκτίμηση, σας για δύο γεγονότα τα οποία είναι διεθνή.
Του ειδεχθούς εγκλήματος στην Αλβανία, το οποίο είδαμε να περνάει με θερμές δηλώσεις αλλά μετά σχεδόν αγνοήθηκε το σπουδαίο αυτό γεγονός της δολοφονίας που έγινε εκεί και το δεύτερο πώς εκτιμάτε τη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τα ελληνικά, αν θα είναι θετικό...

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρέπει να πω, ότι ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, μεθαύριο έχει κανονίσει να πάει στο μνημόσυνο του ατυχούς Έλληνα, δεν είχαμε προλάβει να πάμε στην κηδεία, ήταν πολύ ξαφνικά.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν ψήφισε και ήταν το μόνο κόμμα στη Βουλή, την είσοδο της Αλβανίας στην Ευρώπη λέγοντας, ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη δημοκρατία εις την περιοχή της Χιμάρας και να ξεκαθαρίσει η Αλβανία, πως δεν διεκδικεί τίποτα από την Ελλάδα μέσω των Τσάμηδων. Τότε γίναμε οι κακοί.
Τώρα, λοιπόν, όλοι λένε, ότι είχαμε δίκιο. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. 
Αλλά εάν μιλάτε για δολοφονίες θα ήθελα να σας παραπέμψω σε κάποιες άλλες δολοφονίες που έγιναν εδώ στη γειτονιά μας και κανείς από εμάς τους δημοσιογράφους, ίσως και τους πολιτικούς δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή.
Τη δολοφονία που έγινεστα Σκόπια όπου σκοτώθηκε ένας αρχινονός, άνθρωπος των κυκλωμάτων των ναρκωτικών από έναν άλλον αρχινονό των κυκλωμάτων. Γιατί είναι ενδιαφέρουσα η είδηση; Γιατί ο δολοφονηθείς έμπορος ναρκωτικών ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας. Και ίσως επιβεβαιώνονται όλα αυτά τα οποία ακούγονται διεθνώς, ότι η χώρα αυτή είναι η χώρα που το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών ανθεί. 
 
Η νίκη του Ερντογάν νομίζω ενδυναμώνει περισσότερο τον Τούρκο Πρωθυπουργό και η ενδυνάμωσή του αυτή δεν σημαίνει κατά καμία έννοια υποχώρηση εκ μέρους του στις διεκδικήσεις που πρέπει η Ελλάδα να προβάλει διαρκώς, δηλαδή όπως το casus belli, όπως η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και το συμμάζεμά του επάνω εις την Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου