Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μ’ άφησε άυπνο ο Μύτιλης

Ο πρώην Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ομοσπανδίας Αμερικής κ. Μενέλαος Τζέλιος, κατοικεί μεν στη Νέα Υόρκη Αμερικής, αλλά ο νους του βρίσκεται πάντα στο χωριό του, στην Πολύτσανη και γενικότερα στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Έρχεται συχνά στη γενέτειρά του.

Μια βραδιά, πριν κοιμηθεί, όπως το έχει συνήθεια, παίρνει κάποιο βιβλίο πριν τον πιάσει ο ύπνος. Αυτή τη φορά πήρε το βιβλίο «Εγκατάλειψη». Το φως του δωματίου του δεν έσβηνε. Ανησυχήσαμε , τι συμβαίνει…!

Το πρωί, γρήγορα - γρήγορα, μόλις κατέβηκε ο Μενέλαος τον καλημερίσαμε και τον ρωτήσαμε πως ξημέρωσε.

- Υπέροχα, μας απάντησε, μ’ όλο που με άφησε άυπνο, όλη τη νύχτα αυτό το παιδί, ο Γιώργος Μύτιλης. Το όνομά του το έμαθα από το βιβλίο που διάβαζα. Άρχισα να διαβάζω, διάβασα μια σελίδα, δυο, είπα να τ’ αφήσω, δεν μπόρεσα να ξεκοπώ.
Χάθηκα μέσα στα γεγονότα. Οι ώρες περνούσαν.

Ξημέρωσε. Αυτό δεν ήταν ένα απλό βιβλίο, ούτε ένα απλό γραπτό, είναι η ραδιογραφία των πεπρωμένων της εποχής αυτής , γεγονότα παρουσιαζόμενα ανάγλυφα, συγκεκριμένα και κατανοητά.
Θέλω ν’ ανταμώσω αυτή τη μεγάλη πένα, να τον συγχαρώ και να του ευχηθώ επιτυχίες, γιατί έτσι ατρόμητος όπως είναι μπορεί να τις κατακτήσει. Εγώ έμαθα απ’ αυτό το βιβλίο τόσα πολλά που εσείς όλοι δεν μπορέσατε να μου τα πείτε.
Τέτοιοι άνθρωποι είναι πολύ ωφέλιμοι για την κοινωνία.Εμείς του δώσαμε το τηλέφωνο του Γιώργου και όπως πληροφορηθήκαμε αντάμωσαν στην Αθήνα πριν φύγει ο Μενέλαος για την Αμερική.

Το τι είπαν αυτοί ξέρουν. Ξέρομε όμως πως θα ξανανταμώσουν σύντομα. Ο Ελληνισμός μας σίγουρα είναι υπερήφανος για τις ποιοτικές πένες που τον αντιπροσωπεύουν επάξια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου