Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της ΝΔ για την συνοριακή διάβαση του Πωγωνίου

Πολιτική Παρέμβαση

Συμπατριώτισσες συμπατριώτες,
Έλληνες του δυτικού Άνω Πωγωνίου. 


Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας στο δικαίωμα του κάθε κάτοικου του Άνω Πωγωνίου για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων εν όψη του Δεκαπενταύγουστου. 
Οι αρμόδιοι φορείς του Πωγωνίου, δηλαδή ο έπαρχος, θα πρέπει να ζητήσει γρήγορη επίλυση του θέματος, απευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών. 


Το Προξενείο Αργυροκάστρου, μπορεί μόνον να ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών για το πρόβλημα και αυτό με τη σειρά του να το μεταβιβάσει στο Υπουργείο Οικονομικών. Το Προξενείο και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι αρμόδια για να ασχοληθούν με το ζήτημα. 

Όλοι γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το Δεκαπενταύγουστο κάθε χρόνου στη συνοριακή διέλευση Δρυμάδων Πωγωνίου δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Γιατί τότε ο έπαρχος Πωγωνίου ως ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, δεν ήρθε σε συνεννόηση εκ των προτέρων με τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και την Αλβανία; Υπήρξε συνάντηση, έστω με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, για να συμβάλει και αυτός με τη σειρά του στην επίλυση του ζητήματος;


Ενημέρωσε ο έπαρχος τον πρόεδρο της Ομόνοιας; Τι ενέργειες έκανε εκείνος από την πλευρά του και πως συνέβαλε στην επίλυση του προβλήματος; Ενημέρωσε την ελληνική Κυβέρνηση κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του στην Αθήνα ή ήρθε μόνο για να δικαιολογήσει τη γκάφα της «απογραφής» που κατέληξε σε «καταγραφή»; (Και μάλιστα, «καταγραφή» που έδωσε έναυσμα στην Αλβανία να μιλήσει για «Απογραφή μειονοτήτων στη Θράκη» κ.α.). 

Επειδή όμως ο χρόνος δεν περιμένει ας μην ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή, με τους ανίκανους «ηγέτες» του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αλλά ας κάνουμε γνωστό προς στους συμπατριώτες μας ότι:
1. Αρμόδιο για την επίλυση του προβλήματος είναι το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδος, και συγκεκριμένα η 19η Διεύθυνση, Β΄ Τμήμα, Τηλ.: 210 69 87 463, 210 69 87 468, 210, 69 78 464 και,
2. Όλοι οι Πωγωνίσιοι ας κάνουν ένα τηλεφώνημα στους παραπάνω αριθμούς και να τα «χώσουν κατάμουτρα» σε όποιον απαντήσει για να πάρει επιτέλους χαμπάρι ο κάθε καρεκλοκένταυρος Αθηναίος πως στο Πωγώνι, εκείθεν των συνόρων, δεν υπάρχουν μόνο κάποιοι «κοτζαμπάσηδες» που χρυσοπληρώνονται από την κάθε αλβανική αλλά και ελληνική Κυβέρνηση για να διαλύσουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Ας πάρει είδηση, ο κάθε γραφειοκράτης στην Αθήνα, που εμπλέκεται με το θέμα αυτό πως υπάρχει ζωντανός Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός που βροντοφωνάζει και, θα έρθει η ώρα που αυτός ο Ελληνισμός θα βάλει στη θέση τους, όλους του γραφειοκράτες των Αθηνών, που ξεπουλούν την πατρίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου