Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Επαναδιαπραγμάτευση για τα Θαλάσσια Σύνορα ή απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου



Αύγουστος 19, 2012.

Το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας μετά τη συμφωνία που το συνταγματικό δικαστήριο απέρριψε ως μη νόμιμη, εξακολουθεί να εκκρεμεί.

Εν τω μεταξύ η αντιπολίτευση για το ζήτημα αυτό ζητά να γίνει δημοψήφισμα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντμοντ Παναρίτι, μιλώντας στο «Vision Plus» δήλωσε ότι οι δυνατότητες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας παραμένουν ανοικτές.

Σύμφωνα με τον Παναρίτι, τα σύνορα ή πρέπει να επαναδιαπραγματευθούν ή το θέμα να πάει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, αφού η συμφωνία των δύο χωρών ανετράπη από το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Πολλοί παράγοντες της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών ζητούν περισσότερη διαφάνεια για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας. Το κόμμα της Συμμαχίας Κόκκινο και Μαύρο καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι πωλεί τα αλβανικά συμφέροντα.

Επίσης ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι κατήγγειλε  ότι πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα προχωρεί σε μυστικές διαπραγματεύσεις για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου