Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή της εφημερίδας "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις συντάξεις του ΟΓΑ


Αξιότιμε Υπουργέ, παρακαλούμε, δεχτείτε τον σεβασμό και την αγάπη μας.
 Εμείς οι Έλληνες  Βορειοηπειρώτες είμαστε υπερήφανοι που γεννηθήκαμε Έλληνες. Ο Θεός μας είναι η Ελλάδα και γενικότερα ο Ελληνισμός.
   Δεν μπορεί κανένας από μας να αρνηθεί την έγνοια  και την προσφορά της μάνας μας Ελλάδος, αλλά στη μάνα τους τα παιδιά της και παραπονούνται.

  Σ’ αυτή την επιστολή προς το πρόσωπό σας δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό παράπονο, αλλά με ένα έγκλημα, που συντελείται εις βάρος αυτού του μαρτυρικού λαού και που συνέχεια το λέμε και το διατυμπανίζουμε, αλλά δυστυχώς όχι μόνο που δεν ακούγεται , αλλά πάει προς το χειρότερο, ΞΕΡΙΖΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Αυτό, που στους αιώνες ήθελαν να κάνουν οι εχθροί μας, το κάνουν τώρα οι «έξυπνοι πολιτικοί και γραφειοκράτες» από τη μάνα μας Ελλάδα.
  Κι’ αυτό γίνεται με το  πρόσχημα πως για κάθε βοήθεια  των Ελλήνων αυτών, όπως ΟΓΑ, ιατρική περίθαλψη, πολιτογράφηση κλπ-κλπ. θα πρέπει να έχουν ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Είναι σαν να τους λένε : «Σας πληρώνουμε φευγάτε από τα σπίτια σας».

  Κι’ έτσι ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ θερίζει, αλλά όχι μόνον τον απλό κόσμο, αλλά και ηγετικές προσωπικότητες, που τόσα πολλά έχουν προσφέρει, όπως σαν παράδειγμα έκοψαν τη σύνταξη ΟΓΑ της Ερμιόνης Ανδρέα στην Κορυτσά, μιας ηρωίδας γυναίκας- μπορώ να πω-επειδή δεν παραμένει συνέχεια στην Ελλάδα.
 Η Ερμιόνη προτίμησε να παραμείνει αγωνιζόμενη στην Κορυτσά, παρά να τρυπώσει στην Ελλάδα ενοικιάζοντας ένα διαμέρισμα, όπως ο ελληνικός γραφειοκρατικός νόμος απαιτεί.  
  Σε σχέση με την παραμονή, εμείς στον τόπο μας από αιώνες βρισκόμαστε, στην Ήπειρο, άλλο το πώς κάποτε κομματιάστηκε. Γι’ αυτό και το σύνθημά μας είναι: «Η παραμονή στον τόπο μας, η μεγαλύτερη νίκη», που στην πραγματικότητα ο τόπος μας δεν είναι άλλος ή διαφορετικός απ’ αυτόν πέρα από τα σύνορα.

  Πρέπει να τονίσουμε, επίσης, πως το πρόβλημα αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση, γιατί στην ουσία και τα χρήματα τα παίρνουν εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό σβήνουν. Ποιον, επιτέλους, εξυπηρετεί αυτή η τόσο επιζήμια εθνικά πολιτική;
 Ελπίζουμε πως θα σταματήσετε το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, που και η ιστορία θα το καταδικάσει με τα πιο μελανά χρώματα.

    Αργυρόκαστρο 14.10.2012
                                                
                    Με εκτίμηση και αγάπη
            Από το Συμβούλιο και Σύνταξη  της εφημερίδας: «ΤΟ ΟΡΑΜΑ»
       
Πρόεδρος Συμβουλίου  Κώστας Μακαριάδης, πρώην βουλευτής        

Διευθυντής εφημερίδας Χρήστος Ντρίτσος

Εκδότης Θεόδωρος Βεζιάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου