Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κύρια σημεία συνέντευξης υποψηφίου δημάρχου Χιμάρας με το ΜΕGΑ Δημήτρη Λάζαρη στην εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR και τελευταίες προεκλογικές εξελίξεις στο Δήμο.


Για τις δηλώσεις σε αλβανική εφημερίδα κατά της πολιτικοποίησης της περιοχής της Χιμάρας.

Καμία άλλη περιοχή της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας δεν πολιτικοποιείται όσο η Χιμάρα. Το  καλύτερο και ποιο έντιμο θα ήταν να γίνονται ελεύθερες εκλογές όπως σε όλες τις άλλες περιοχές. Με την Χιμάρα ασχολούνται όλα τα κόμματα και άγνωστοι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή. Οι  παρεμβάσεις αυτές έρχονται από όλες τις πλευρές από την Αλβανία και από την Ελλάδα με σκοπό να υποστηριχτεί μια και μόνο υποψηφιότητα,αυτή του Βασίλη Μπολάνου. Είναι τέσσερα κόμματα που κατεβάζουν υποψηφίους στο Δήμο Χιμάρας. Τα αλβανικά κόμματα δεν θα έπρεπε να κατέβουν, αλλά  να αφήσουν τον κ Μπολάνο και εμένα που ανήκουμε στα κόμματα της μειονότητας να αγωνιστούμε για το Δήμο της Χιμάρας αφού η περιοχή ανήκει στην ελληνική μειονότητα.


Για της δηλώσεις σχετικά με την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα.

Λυπάμαι πολύ που όσα είπα δεν μεταφράστηκαν ακριβώς όπως τα εννοούσα. Δεν είπα για ατύχημα αλλά μίλησα για δυστύχημα εννοώντας την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, και ότι είπα διαστρεβλώθηκε. Εγώ κατηγόρησα τον Βασίλη Μπολάνο για την στάση που κράτησε όλον αυτόν τον καιρό και δημιούργησε το κλήμα έντασης με τους αλβανούς, όπως καταδικάζω επίσης και το πόρισμα των ειδικών που αναφέρει την δολοφονία ως ατύχημα. Κατηγορώ επίσης τον δήμαρχο Μπολάνο που επιτρέπει στους δολοφόνους του παιδιού να χτίζουν 30 μέτρα από την θάλασσα στην παραλία του Γιάλη, που είναι περιουσία του Δήμου. Γιατί δεν έδωσε τόσα χρόνια ο κ.Μπόλανος την ευκαιρία στους χειμαραίους να χτίζουν στα δικά τους οικόπεδα?


Για την πληθυσμιακή αλλοίωση της Χιμάρας.

Έγινε πραγματικότητα εξαιτίας του κ.Μπολάνου,που επιτρέπει σε ξένους να έρχονται και να χτίζουν σε περιοχές όπως οι Δρυμάδες. Ο δήμος έχει όλες τις αρμοδιότητες εάν είναι παράνομοι εκείνοι που χτίζουν , να τους σταματήσει.


Για το δημόσιο ελληνικό σχολείο της Χιμάρας.

Εμείς τα ελληνικά στην Χιμάρα τα διδασκόμασταν πολύ παλιά μέχρι το 1945.Αν το αλβανικό κράτος πιστεύει  ότι οι Αλβανοί στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται την γλώσσα τους στα ελληνικά σχολεία, οι χιμαραίοι έχουν περισσότερο δικαίωμα να διδάσκονται την γλώσσα τους στον τόπο τους. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτρέψουν οι Αλβανοί δημόσιο ελληνικό σχολείο στην Χιμάρα αλλά σαν δήμαρχος θα κάνω όλες τις δυνατές προσπάθειες να γίνει πραγματικότητα., και       πιστεύω ότι θα το πετύχω.


Για την ασφάλεια στο δήμο Χιμάρας.


Μέσα στη Χιμάρα υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα και εκεί τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα ,στα γύρω  χωριά όμως επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια. Γιατί να κρατάει το δημαρχείο όλους τους αστυνομικούς και να μην γίνονται περιπολίες στις παραλίες και στα χωριά μας. Π.χ στους Δρυμάδες έρχονται ξένοι κόβουν την ξυλεία και φεύγουν ανενόχλητοι. Αν τολμήσει κάποιος να διαμαρτυρηθεί για οτιδήποτε πηγαίνουν μετά στο σπίτι του και τον απειλούν. Αν βγω δήμαρχος στην αστυνομία και στις υπηρεσίες της Χιμάρας θα υπάρχουν μόνο χιμαριώτες και κανένας ξένος. Μόνο εμείς ξέρουμε τι τραβάμε από τους ξένους.


Για το περιουσιακό.

Για τα παλιά σπίτια δεν χρειάζονται τόσα πολλά χαρτιά αλλά μόνο ένα. Η διαδικασία μπορεί να γίνει απλά και να μην κοστίζει καθόλου αρκεί να υπάρχει σχέδιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταφύγουμε στα αρχεία και να δούμε σε ποιον ανήκει το κάθε οικόπεδο και το κάθε σπίτι. Είναι πολύ πιο εύκολο να κινεί κανείς τις διαδικασίες μόνος του παρά να έρχονται κάποιοι που να τους πληρώνεις για να καταγράψουν την περιουσία σου χωρίς να σου δίνουν κάποιο χαρτί ,αλλά να σου λένε περάστε σε 90 ημέρες από το δημαρχείο. Ένα σπίτι που έχει ο πατέρας μας ανήκει τώρα και στα τρία αδέρφια. Με τον τρόπο που γίνεται τώρα η καταγραφή των περιουσιών ,κινδυνεύουν να σκοτωθούν  τα αδέρφια μεταξύ τους.
.

Από το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας στο ΜΕGA.

Ένας από τους ιδρυτές της Ομόνοιας στη Χιμάρα ήταν και ο πατέρας μου. Προέρχομαι λοιπόν από μια οικογένεια πιστή στην ιδέα της Ομόνοιας. Από τότε όμως που ο Μπολάνος έγινε πρόεδρος έκλεισαν οι πόρτες της οργάνωσης η οποία έγινε μονοπώλιο στα χέρια μιας κλίκας. Το Δημοκρατικό κόμμα με δέχτηκε σαν Έλληνα. Από εκεί έφυγα όταν ιδρύθηκε το Ελληνικό κόμμα το οποίο έχει ανοιχτές τις πόρτες σε όλους και πιστεύω ότι ήρθα στο σπίτι μου γιατί είμαι Έλληνας και θα πεθάνω Έλληνας.



Σύμφωνα με τελευταίες εξελίξεις το Σοσιαλιστικό Κόμμα παραχώρησε μια θέση μέλους τις εφορευτικής επιτροπής για το Δήμο Χιμάρας στον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Ομόνοιας Νικολάκη Μπρίγκο.Παράλληλα σήμερα το πρωί ο Βασίλης Μπολάνος μετά την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο του Δημοκρατικού Κόμματος Σάβο Πρίφτη, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες παρέδωσε εν λευκό δυο θέσεις μελών του Δημοκρατικού Κόμματος στην εφορευτική επιτροπή. Τέλος από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος του κόμματος των Ελλήνων και ο πρόεδρος του ΜΕGA  Χρηστάκης Κίτσιος επισκέφτηκαν τους γονείς του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα με τους οποίους και συζήτησαν για περισσότερο από μια ώρα.Να τονιστεί πως στην ερώτηση του κ. Ηλία Γκούμα προς τον δήμαρχο Μπολάνο για το αν "δόθηκε άδεια οικοδόμησης στους δολοφόνους του γιού μου" δεν δόθηκε σαφής απάντηση από τον τοπικό άρχοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου