Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

To Kόμμα των Ελλήνων ελπίδα για τους πολλούς, απειλή για τους βολεμένους


Το Κόμμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ή το Κόμμα των Ελλήνων, το ΜΕGΑ-ΕΕΜΜ είναι μια πραγματικότητα. Ιδρύθηκε, νομιμοποιήθηκε, έχει το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του, τη σημαία του, τις τοπικές οργανώσεις. Τώρα, με θάρρος και αυτοπεποίθηση, κατεβαίνει δυναμικά και στις τοπικές εκλογές, με στόχο να αλλάξει τη μοίρα του τόπου μας.  

Το νέο μας Κόμμα, ήταν φυσικό, από την πρώτη στιγμή, να το βλέπουν και να το αντιμετωπίζουν άλλοι σαν απειλή και άλλοι σαν ελπίδα. Εκείνοι, που το βλέπουν σαν απειλή, ευτυχώς είναι οι λίγοι, δηλαδή εκείνοι, που βολεύτηκαν και συνεχίζουν να βολεύονται εις βάρος της Μειονότητας επί τόσα χρόνια. Εκείνοι που το βλέπουν σαν ελπίδα είναι οι πολλοί, δηλαδή οι απλοί άνθρωποι, οι ξεχασμένοι, οι ταλαιπωρημένοι, οι απογοητευμένοι από την ανασφάλεια, τις φιλονικίες, την εγκατάλειψη.
               
Η ίδρυση του Κόμματος των Ελλήνων δεν ήταν απλώς ένα καπρίτσιο, ένα πείσμα, μια  φιλοδοξία κάποιων ανθρώπων. Η ιστορία απόδειξε και καθημερινά αποδεικνύει ότι τα προσωπικά πείσματα και οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν πάνε μακριά. Αντίθετα, η ίδρυση του MEGA-ΕΕΜΜ ήταν μια επιτακτική ανάγκη, μια ιστορική αναγκαιότητα, που την υπαγόρευσαν οι ίδιες οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις, που βιώνει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Μια ψύχραιμη ματιά στην πορεία μας μέσα στην εικοσάχρονη εποχή της δημοκρατίας, έχει να επιδείξει την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης σε όλους τους τομείς.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα συνετό νοικοκύρη.

ΤΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖEΤΑΙ ΤΟ ΕΕΜΜ - MEGA;

Οι καλύτεροι εκπρόσωποι της νέας γενιάς συγκεντρώθηκαν στις 20 Μάρτη 2010 στη Φοινίκη και ιδρύσανε το νέο Κόμμα. Από το ίδιο το όνομα που του δώσανε, δηλαδή Κόμμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον, έδειξαν καθαρά τις βαθύτερες προθέσεις τους, που είναι:
               
• Να στρέψουν και πάλι το βλέμμα και την προσοχή τους μόνο προς την Εθνική μας Μειονότητα.
• Να αποσπάσουν τον Ελληνισμό από τον αποτυχημένο πολιτικό φορέα, που τον κρατάει εγκλωβισμένο για τόσα χρόνια.
• Να την εκπροσωπήσουν αντάξια σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας με μόνο γνώμονα τα συμφέροντά της.
• Να ξαναφέρουν το δημοκρατικό πνεύμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες, που τα τσαλαπατήσανε βίαια, για να αλωνίζουν κάποιοι ανεξέλεγκτα.
• Να φτιάξουν τον καινούργιο δημογραφικό χάρτη της Μειονότητας βάσει τις σύγχρονες προδιαγραφές.
• Να διοργανώσουν την ανάπτυξη του τόπου στο σύνολό της και όχι αποσπασματικά, όπως γίνεται μέχρι τώρα.
• Να προσεγγίσουν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν άρρηκτες σχέσεις με το κομμάτι του Ελληνισμού μας, που βρίσκεται στην Ελλάδα για να προσδιορίζουν από κοινού τους στόχους και τους τρόπους δράσης κι όχι όπως γίνεται μέχρι τώρα, που ένας χτυπάει το καρφί  και ο άλλος το πέταλο.  

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΟΣ;!

Αναρωτιόμαστε, πού είναι καταγραμμένα τα προβλήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας; Πού είναι ο Φάκελος με τα θέματα που μας απασχολούν; Πού είναι τα ιστορικά, τα νομικά, τα πολιτικά, τα δημογραφικά, τα πολιτιστικά και άλλα στοιχεία, που ολοκληρώνουν και τεκμηριώνουν την υπόσταση και την πραγματική φυσιογνωμία της Εθνικής μας Μειονότητας; 

Μιλούμε για έναν Φάκελο, που κάθε ηγεσία πρέπει να τον κρατάει παραμάσχαλα,  και να είναι έτοιμη να τον καταθέτει όσες φορές παρουσιάζεται η ανάγκη. Ταυτόχρονα να τον πλουτίζει καθημερινά με στοιχεία, που προκύπτουν στις νέες συνθήκες και καταστάσεις. Αντί για τη Βίβλο αυτή, οι μέχρι τώρα ηγεσίες μας απλώς φωνασκούσαν και υπνώτιζαν τον κόσμο με μεγαλοστομίες και κούφια συνθήματα περί ένδοξου παρελθόντος, για Μαραθώνες και Σαλαμίνες. Οι Μαραθωνομάχοι και οι Σαλαμινομάχοι έκαναν το καθήκον τους. Ας κάνουμε κι εμείς το δικό μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Το νέο μας Κόμμα, βαθιά δημοκρατικό και το ίδιο, φιλοδοξεί και πιστεύει στην αποκατάσταση της δημο-κρατίας στο χώρο μας. Τολμούμε να πούμε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης εκλεγμένων δεν λειτούργησαν σωστά ούτε στα πλαίσια της Ομόνοιας, ούτε στα πλαίσια του ΚΕΑΔ, ούτε στις τοπικές εκλογές, ούτε στις βουλευτικές εκλογές. Όλοι γνωρίζουμε την νοθεία, τις μεγάλες παρατυπίες στις διαδικασίες των εκλογών, μεταξύ άλλων και εκβιασμών,  και απειλών, που μόνον δημοκρατία δεν θυμίζουν. Στο ΚΕΑΔ από το 1999 και μέχρι το 2010 δεν έγιναν ποτέ εκλογές και παρ’ όλα  αυτά πρόεδρος υπάρχει. 

Η πρώτη αλλαγή που φέρνει το νέο Κόμμα στο θέμα των εκλογών είναι ο τρόπος και η διαδικασία εκλογής του Προέδρου και του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος. Ο πρόεδρος και το Εθνικό Συμβούλιο θα εκλέγονται από τη βάση, από εσάς τους ίδιους, σύμφωνα με την αρχή «ένα μέλος-μία ψήφος». Σε κάθε χωριό ή Επαρχία θα στήνονται κάλπες. Ο λαός θα αποφασίζει για τους ηγέτες του. 
Τα ανωτέρω προβλέπονται ρητά και κατοχυρώνονται όλες οι προαναφερόμενες διαδικασίες εκλογής στο Καταστατικό του Κόμματος, όπως επίσης και η τακτική λογοδοσία των οργάνων του Κόμματος στο λαό, το εκλογικό σώμα.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ

«Ποια θα είναι η σχέση του MEGA με την Ομόνοια;».
Αυτή είναι η ερώτηση, που βρίσκεται στα χείλη του κάθε Έλληνα Μειονοτικού, από τις πόλεις και μέχρι τα μικρότερα χωριά μας. Η απάντηση είναι μία:
Το MEGA είναι η ίδια η Ομόνοια.
                 
Η Ομόνοια είναι οργάνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Μα, και το MEGA είναι Κόμμα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η Ομόνοια ενώνει στους κόλπους της μόνον τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά τους πιστεύω. Μα, και το MEGA ενώνει στους κόλπους του μόνον τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά τους πιστεύω. Η Ομόνοια έχει την έδρα της στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Μα και το ΜEGA έχει την έδρα του στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Η Ομόνοια ιδρύθηκε για να γίνει ο νοικοκύρης του τόπου μας. Μα, και το ΜEGA ιδρύθηκε για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή, να κληρονομήσει τον ίδιο «ευγενικό τίτλο» και να συνεχίσει το έργο, απ’ εκεί που το άφησε η Ομόνοια.
                
MEGA και Ομόνοια διαφέρουν μόνον σε ένα πράγμα: η Ομόνοια είναι Οργάνωση, ενώ το MEGA είναι Κόμμα. Όμως, ακριβώς στη διαφορά αυτή, βρίσκεται και η μεγάλη τους ταύτιση. Ότι δηλαδή η Ομόνοια είναι πια αναβαθμισμένη σε Κόμμα. Όσοι σας κανοναρχούν το αντίθετο, ξέρετε ότι κάνουν το «καθήκον» τους. Που δεν είναι άλλο από το να θολώνουν τα νερά.

ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝE ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΕΝΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ

Το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» MEGA-ΕΕΜΜ, περπατώντας πάνω στα αχνάρια της Ομόνοιας του 1991, έρχεται στην πολιτική μας σκηνή με την καλή διάθεση,  τη φιλοδοξία και την πεποίθηση, να ξαναβρεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, να την ανακαλύψει και πάλι, να την κοιτάξει στα μάτια και να ενώσει όλους τους Έλληνες. 
Ο καθένας μας μπορεί να έχει στο νου και στην καρδιά οποιαδήποτε ιδεολογία. 
Για όλους τους  Έλληνες, όμως, μια είναι η βαθύτερη, η ισχυρότερη ιδεολογία, το εθνικό φρόνημα. 
Γιατί οι ιδεολογίες πηγαίνουν κι έρχονται, ενώ η πατρίδα είναι αιώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου