Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΕΕΜΜ - MEGA: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

65
Η πρώτη μετεκλογική ανακοίνωση του Κόμματος των Ελλήνων όπως αναρτήθηκε άπό την επίσημη ιστοσελίδα του: 

Οι δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου 2011 επιβεβαίωσαν την ιστορική αναγκαιότητα της ιδρύσεως του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ, για την δικαίωση των διαχρονικών αιτημάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, καθώς και για την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αλλά και σε όλη τη χώρα γενικότερα.

Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις αρχικές μας προσδοκίες, αποτελεί όμως την πρώτη σπουδαία νίκη. Μας έδειξε ότι ο δρόμος προς τη δικαίωση είναι δύσκολος και απέδειξε με τραγικό τρόπο, ότι τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και τα οράματα που μας οδήγησαν στην ίδρυση του κόμματος “Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον”, όχι μόνο διακυβεύονται στο βωμό των ιδιοτελών συμφερόντων μιας ομάδας ανθρώπων, αλλά και ότι το κατεστημένο αυτό είναι ισχυρό.
 Όχι όμως ανίκητο!

Σε μόλις ένα χρόνο ζωής, χωρίς ολοκληρωμένες τις δομές τόσο στην αλβανική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό, χωρίς καμία οικονομική και πολιτική στήριξη, με εποικοδομητική πολιτική και βασικό γνώμονα τα συμφέροντα του Ελληνισμού, κατόρθωσε να αναμετρηθεί τολμηρά με όλο το πολιτικό κατεστημένο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη ψυχραιμία όλη τη λασπολογία και την παραπληροφόρηση που έπεσε πάνω του από χρηματοδοτούμενα κέντρα και κλίκες, να μην υποκύψει ούτε στις υποτακτικές προσεγγίσεις των μεγάλων αλβανικών ή ελληνικών κομμάτων και τελικά, παρά την εικόνα των αριθμών, να βγει από την πρώτη μάχη νικητής.

Η νίκη μίας Επαρχίας, αυτή της Φοινίκης, εκεί που ιδρύθηκε το Κόμμα και η σημαντική νίκη με τους δύο   συμβούλους  στο Δήμο των Αγίων Σαράντα, αποδεικνύουν ότι εκεί που έγιναν αντιληπτά από τους ΄Ελληνες τα μηνύματα του εθνικού φορέα, η λαϊκή υποστήριξη ήταν μεγάλη. Εν τω  μεταξύ, το σύνολο των ψήφων για τους υποψήφιους σε δέκα δήμους και επαρχίες ανέρχεται στους 7.767 έναντι των 11.069 του συνδυασμού Σοσιαλιστικό Κόμμα - ΚΕΑΔ και όχι Ομόνοια - ΚΕΑΔ όπως μάταια προσπαθούν να εμφανίσουν. Επίσης, αισιόδοξα είναι και τα στοιχεία για τα δημοτικά συμβούλια όπου το MEGAσυγκέντρωσε 4.152 ψήφους και το εικοσάχρονο ΚΕΑΔ μόλις 7.007 ψήφους.

Η διαφορά δεν θα ήταν αυτή αν το Κόμμα των Ελλήνων είχε μέλη στις εφορευτικές επιτροπές στα εκλογικά κέντρα και στα κέντρα καταμέτρησης, γιατί σε πολλές περιπτώσεις αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα εις όφελος μικρών αλβανικών κομμάτων που φυτρώνουν στις επαρχίες μας, χωρίς να έχουν καμία βάση αλλά “χρησιμοποιήθηκαν”  από συμπατριώτες μας λόγο της ευκολίας που παρέχει ο εκλογικός νόμος για την εκλογή τους στα συμβούλια .

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε ειλικρινά τους υποψηφίους του ΕΕΜΜ-MEGAγια τον κοινό, πολιτισμένο, αξιοπρεπή αγώνα που δώσανε χωρίς να υπολογίσουν τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τη λασπολογία που δέχτηκαν. Τους παροτρύνουμε παράλληλα να σταθούν περήφανοι και αισιόδοξοι ώστε οι κόποι μας να καρποφορήσουν. Δώσαμε μια μάχη και πραγματικά την κερδίσαμε. Η νίκη αυτή ανήκει σε εσάς και στους χιλιάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες που δεν υπέκυψαν στις από κάθε κατεύθυνση πιέσεις και ψευτοδιλήμματα.

Σεβόμενοι την ψήφο των Ελλήνων, χαιρετίζουμε και συγχαίρουμε όλους τους νεοεκλεγέντες αιρετούς! Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους εις όφελος όλων των κατοίκων των Επαρχιών τους και τους εφιστούμε την προσοχή να διαβάσουν καλά την ψήφο τους. Στον αγώνα για την ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας θα μας έχουν αρωγούς. Καλούμε επίσης τους νέους αιρετούς της συμμαχίας ΚΕΑΔ-ΣΚ να απαλλαγούν από το πνεύμα του προεκλογικού αγώνα που ενέπνευσε το πολιτικό κατεστημένο, να μη συνεχίσουν το κυνήγι μαγισσών του Έλληνα εναντίον Έλληνα και να εγκαταλείψουν πρακτικές που διακυβεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα, προς τέρψη των εχθρών του Ελληνισμού.

Το ενδιαφέρον και η αυξημένη συμμετοχή των συμπατριωτών μας από την Ελλάδα, μας εξέπληξε ευχάριστα και μας γεμίζει με αισιοδοξία, άσχετα αν η κινητήρια δύναμη αυτής της προσπάθειας ήταν ένας συγκεκριμένος πολιτικός χώρος στην Ελλάδα με στόχο να πλήξει το κόμμα μας. Το γεγονός ότι αυξήθηκε κατακόρυφα η συμμετοχή, οφείλεται έμμεσα ή άμεσα και στην προσπάθεια μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό.

Επιλέξαμε να αποφύγουμε την εσωστρέφεια και να μην αποτελούμε μέρος του εθνικού διχασμού που προσπαθούν να μας επιβάλλουν κύκλοι ξένα προς το συμφέρον του Ελληνισμού.
Οφείλουμε όμως να υπερασπιστούμε τη θέση μας στον ανήθικο και λυσσαλέο πόλεμο που δεχτήκαμε κάτι που επηρέασε σημαντικά και το αποτέλεσμα των εκλογών.

1. Διαψεύστηκε οριστικά ο ισχυρισμός των κεαδίτικων κύκλων ότι το ΕΕΜΜ-MEGA, είναι εργαλείο του κυβερνώντος αλβανικού κόμματος του Σαλί Μπερίσα, αφού το Κόμμα των Ελλήνων κατέβηκε  ανεξάρτητο, χωρίς συμμαχίες και χωρίς μέλη στις εφορευτικές επιτροπές σε όλες τις     Επαρχίες. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα κατέβασε δικό του υποψήφιο στο Αλύκου, όπου συνέτεινε στην αποτυχία του υποψηφίου του MEGA δίνοντας την έδρα στον υποψήφιο του ΚΕΑΔ-ΣΚ με 40%.

Το ίδιο συνέβη και στο Μεσοπόταμο όπου οι μηχανισμοί του ΔΚ στήριζαν τον  “ανεξάρτητο” υποψήφιο Μιχάλη Μποζιώρη. Αντιθέτως, το ΚΕΑΔ συμμάχησε ουσιαστικά με το αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα, κινητοποιώντας μάλιστα  ανώτατα στελέχη της αντιπολίτευσης, δέσμευσε την πλειοψηφία των μελών στις εφορευτικές επιτροπές, όπου είχε και ένα δικό της μέλος, οι οποίες σε ορισμένα εκλογικά κέντρα αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Οι υποψήφιοι του ΚΕΑΔ στις Επαρχίες Φοινίκης, Αλύκου, Λιβαδειάς και Δίβρης αποκόμισαν τα μεγαλύτερα ποσοστά ψήφων από Αλβανικά ή μικτά χωριά, όπως τον Αϊ Γιάννη, το Τσλιρίμι, το ΄Ανω Βρυώνι, την Τσούκα, τον Αγ. Πανταλέημονα, τη Ναβαρίτσα, ενώ οι υποψήφιοι του MEGAαρκέστηκαν μόνο στην ψήφο των Ελλήνων. Το κόμμα μας απέδειξε ότι δεν  έχει αυτοσκοπό την εξουσία με κάθε κόστος, αλλά τον ευγενικό σκοπό να συσπειρώσει και προωθήσει στον αγώνα τους Έλληνες και μόνον τους Έλληνες.


2. Η ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων που αποτελείται από νέους και άφθαρτους ανθρώπους, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και των στόχων του για την επίλυση και προώθηση των θεμάτων, παίρνοντας σκληρή και ασυμβίβαστη θέση απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση για το θέμα της απογραφής του πληθυσμού, για την εθνικιστική εκστρατεία του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και επιμένει για την εφαρμογή στην πράξη των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας και από τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις για τις μειονότητες. Ο πολιτικός λόγος, στις εκλογικές συγκεντρώσεις προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών και άγγιξε το φιλότιμό τους να συσπειρωθούν γύρω από τον εθνικό φορέα και να πιστέψουν σ' αυτόν.

Το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Έστω και με αργούς ρυθμούς οι Έλληνες φωλιάζουν στην πραγματική τους εστία.

3. Το Κόμμα των Ελλήνων σ' αυτές τις εκλογές έδωσε άνιση μάχη έχοντας να αντιμετωπίσει:

*   Τη λυσσαλέα προπαγάνδα του ΚΕΑΔ που ξόδεψε όλη την ενέργεια του για να πείσει ότι ήμασταν προέκταση του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, χρησιμοποιώντας ονόματα και πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την ηγεσία. Χρησιμοποίησαν βάναυσα όλα τα αμφιβόλως χρηματοδοτούμενα sitesκαι τις εφημερίδες  “ Λαϊκό Βήμα” και ”Φωνή της Ομόνοιας”  υβρίζοντας και κατηγορώντας για εθνική προδοσία και διασπαστική κίνηση την ίδρυση του Κόμματος και τη δραστηριότητά του.

*   Τη μεροληπτική στάση του διπλωματικού εκπροσώπου του εθνικού κέντρου στο Αργυρόκαστρο, κύριου Ριζόπουλου, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Παντούλα και άλλων, παραγόντων της Μητρόπολης Αργυροκάστρου και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας που στήριζαν ανοιχτά και   δυναμικά το συνδυασμό ΚΕΑΔ-ΣΚΑ για να αποτρέψουν τη δυναμική εξέλιξη του Κόμματος των Ελλήνων. Χρηματοδότησαν τη μεταφορά των ψηφοφόρων από την Ελλάδα προς Αλβανία, με λεφτά του ελληνικού δημοσίου μόνο με ιδεολογικά κριτήρια ενισχύοντας τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ και του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας.

*   Τον εκβιασμό προς τους Βορειοηπειρώτες συνταξιούχους του ΟΓΑ, λέγοντας τους ότι αν δεν ψηφίσουν τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ, θα διακοπεί η σύνταξη από την Ελλάδα, και κάθε άλλη εξυπηρέτηση από το Ελληνικό κράτος. Σε κάθε χωριό κυκλοφορούσε γραπτή έκκληση σε μορφή απειλής με την υπογραφή “Βαγγέλης Ντούλες”, την οποία καταγγείλαμε και δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο. Η άνοδος της ψήφου στα αλβανοχώρια υπέρ του ΚΕΑΔ αυτή τη φορά ακριβοπληρώθηκε από λεφτά αμφιβόλου προελεύσεως. Κάθε άλλο, παρά εις όφελος του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου ήταν η στάση αυτών των παραγόντων.

*   Την ύποπτη συμμαχία του Ντούλε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας που θυσίασε το Μπολάνο στη Χειμάρρα ενώ αντιθέτως τόσο το κόμμα μας όσο και ο υποψήφιος μας κ. Λαζάρης είχαμε όλη τη διάθεση για συνεργασία προς το εθνικό συμφέρον. Έφτασαν σε σημείο να εκμεταλλευτούν και να κάνουν σημαία ένα λεκτικό ατόπημά του κ. Λαζάρη για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα! Ο εναγκαλισμός αυτός του ΚΕΑΔ  με το ΣΚΑ, επικύρωσε την εδραίωση των θεσμών αυτού του κόμματος στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ως εμπόδιο για τη συσπείρωση τους Ελληνισμού σε ανεξάρτητη πολιτική εκπροσώπηση, με ομοψυχία και συνεργασία. Για την επικράτηση του κ. Ντούλε ως “αποκλειστικού”  εκπροσώπου της μειονότητας, καταργήθηκε η εκπροσώπηση στα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια ενώ επί χρόνια είχαμε λόγο και στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της χώρας από εκπροσώπους με το χρίσμα του ΚΕΑΔ.

*   Η ανάμιξη του Κλήρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας εκθέτουν τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Αναστάσιο στον οποίο με την  ευκαιρία εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στο τεράστιο έργο που κάνει. Σε όλη την εκλογική καμπάνια παράγοντες της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου στήριξαν το ΚΕΑΔ σε σημείο να μην υπολογίσουν το σκανδαλισμό που προκαλούν στους πιστούς. Το γεγονός ότι στις τελετές εγκαινίων των γραφείων του Κόμματος των Ελλήνων στη Χειμάρρα, στο Αργυρόκαστρο ή στους ΄Αγιους Σαράντα δε δέχτηκαν να παραστούν, μαρτυρεί την αδιαλλαξία και την ασέβεια κάποιων ανθρώπων της Εκκλησίας - μέλη της οποίας είμαστε και εμείς - πράγμα που μας λυπεί βαθύτατα.

Διαφαίνεται ξεκάθαρα στον ορίζοντα ότι το ΕΕΜΜ - MEGAέχει όλες τις προϋποθέσεις να ανατρέψει σύντομα την τυχοδιωκτική πολιτική του ΚΕΑΔ και να εντάξει στους κόλπους του όλους τους Έλληνες προσφέροντάς τους ειλικρινή και χωρίς υστεροβουλίες πολιτική με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και όχι τα ιδιοτελή. Κι αν περιστασιακά το ΚΕΑΔ κατέλαβε ξανά την εξουσία, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Mέλλον έχει το όπλο της αντιπολίτευσης και της ευαισθητοποίησης των Ελλήνων να στρέψουν την προσοχή τους στην πολιτική που εξυπηρετεί πραγματικά τα άμεσα και διαχρονικά συμφέροντά τους και όχι τα προσωπικά των πολιτικών εκπροσώπων.  
  
Στην πρώτη εκλογική του μάχη το Κόμμα των Ελλήνων τόλμησε να τηρήσει την ανεξαρτησία του και να αποδείξει ότι δύναται να συνεχίσει αξιοπρεπώς τον αγώνα για τα δίκαια των  Βορειοηπειρωτών χωρίς κομματικές εξαρτήσεις από την Αλβανία και την Ελλάδα. Και αυτό επειδή την τελευταία εικοσαετία οι συνεργασίες είχαν στόχο κυρίως προσωπικά ωφέλη και δεν αναβάθμισαν την κοινότητα μας ως παράγοντα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος στην οποία είναι στραμμένο το βλέμμα μας ως άμεσο συμπαραστάτη στη διεκδίκηση των δικαίων μας, να σταματήσει να διατηρεί πελατειακές σχέσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, οι οποίες παραμένουν και εναλλάσσονται στην εξουσία ολόκληρες δεκαετίες χωρίς να προσφέρουν εκείνο που απαιτεί ο τόπος.

Το Κόμμα “ Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον”, το οποίο αποβλέπει στην αφύπνιση του ενδιαφέροντος για εθνική συσπείρωση και προκοπή στον τόπο, διαπίστωσε σ΄ αυτές τις εκλογές ότι στις σημερινές καταστάσεις δεν μπορείς να κάνεις εθνική πολιτική με μοναδικά όπλα τον ενθουσιασμό και το δίκαιο.

Στη μη επίτευξη των στόχων που θέσαμε αναγνωρίζουμε ότι επέδρασαν αρνητικά και δικές μας αδυναμίες, κυρίως οργανωτικές. Τα όργανα του κόμματος θα αναλύσουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εκλογικές εξελίξεις.

Το Κόμμα ΕΕΜΜ, σε καμιά περίπτωση δε θα κάνει έκπτωση στους εθνικούς του στόχους και θα πρωτοστατήσει σε κάθε εθνική διεκδίκηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος. Θα αποφύγει και στο μέλλον κάθε παγίδα που θα επιδιώξει να του
προσάψει ρόλο που οι άλλοι διαπράττουν επί χρόνια σε βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Θα σταθεί με δύναμη δίπλα στα προβλήματα του Έλληνα Βορειοηπειρώτη και θα αποδείξει με έργα ότι αποτελεί τον πραγματικό υποστηρικτή του.

Έλληνα Βορειοηπειρώτη, ανεξάρτητα τι πιστεύεις ιδεολογικά, στην καθημερινή σου δραστηριότητα, προσωπική και συλλογική, να υπολογίζεις πάντα στο πλευρό σου το Κόμμα σου, το Κόμμα των Ελλήνων  ΜΕGA- ΕΕΜΜ.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

EΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου