Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δηλώσεις του Βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για τα εθνικά θέματα και το Βορειοηπειρωτικό στον Πρωινό Λόγο

• Αφού αρχικά μου δηλώσατε Εθνικιστές πείτε μου δυο λόγια για τις θέσεις σας πάνω στα εθνικά θέματα. 

-Πολύ ευχαρίστως. Υποστηρίζουμε μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Δυστυχώς εξ αιτίας του ανίκανου πολιτικού συστήματος από την μεταπολίτευση και δώθε αλλά και εξ’ αιτίας εσκεμμένων προδοτικών επιλογών και των δυο κομμάτων, η πορεία των εθνικών θεμάτων είναι τραγική. Σε ό,τι αφορά τη Μακεδονία, εναντιονόμεθα με όλη τη δύναμη που κατέχουμε σε οποιαδήποτε συμφωνία με την οποία θα δοθεί και θα συμφωνηθεί στο μόρφωμα των Σκοπίων να αναγνωρισθεί με την λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της. Το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδος μας στην οποία είχα την τιμή επί σειρά ετών να είμαι αρχισυντάκτης, έχει τίτλο «Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας». 

• Για τη Βόρειο Ήπειρο ποια είναι η θέση σας;


-Για την πολυβασανισμένη μας Βόρειο Ήπειρο, σε διπλωματικό επίπεδο θα πρέπει να απαιτήσουμε την εφαρμογή των συμφωνηθέντων για αυτονομία, με το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με στόχο αναλόγως των συνθηκών και των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή, την ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου με την μητέρα πατρίδα. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο μας, που για μας αποτελεί κομμάτι της Ελληνικής πατρίδας.
Για το Αιγαίο θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, ή ακόμα καλύτερα να χαράξουμε την ΑΟΖ με βάση την αρχή της μέσης γραμμής. Η Ελλάς μπορεί να επιβιώσει γεωπολιτικά, μόνον αν το Αιγαίο είναι μια ελληνική λίμνη. Για να μην σας κουράζω, με τον ίδιο στόχο θα πρέπει να κινηθούμε και για τη Θράκη και να κοιτάξουμε την προσέγγιση των Πομάκων και την επανελληνοποίησή τους, καθώς επίσης και να ξαποστείλουμε από κει που ήρθαν τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου. Η δράση του τουρκικού προξενείου και η προδοτική στάση των ελληνικών κομμάτων έφεραν τρεις βουλευτές που δηλώνουν Τούρκοι να κάθονται στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 



Αν επιθυμείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χρήστου Παππά:
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/34/12027

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου