Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Το "Υπουργείο Εξωφρενικών" για την αναβολή επίσκεψης Αβραμόπουλου στα Τίρανα

— Πραγματικά θλιβερή η εικόνα που έδειξε το Υπουργείο Εξωτερικών
το βράδυ της Τέταρτης, όταν έτρεξε να βγάλει ανακοινώσεις για να δικαιολογήσει τη ματαίωση της επίσκεψης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα. 

— Οι Αλβανοί, βλέποντας εδώ και μήνες την αλλοπρόσαλλη και χαλαρή στάση της Αθήνας, έστηναν το σκηνικό αργά. 

Όταν κατάλαβαν ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι αποφασισμένος να πάει στα Τίρανα ως guest star, μαζί με αρκετούς ακόμη, για τη γιορτή της Αλβανικής Ανεξαρτησίας, άρχισαν να του παίζουν το γνωστό παιχνίδι.

— Και ενώ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τα έλεγε ο άνθρωπος μέρες πριν, ξαφνικά ο κ. Αβραμόπουλος άκουσε ότι ο κ. Μπερίσα κάνει γιορτές για να σηματοδοτήσει την αναβίωση του αλβανικού έθνους, που φθάνει μέχρι την Πρέβεζα. 


Οπότε τους βγάζει ο υπουργός μια… σκληρή ανακοίνωση ότι θα χάσουν την οικονομική σχέση με την Ελλάδα, τηλεφωνεί και στον ομόλογό του και του ζητά ανασκευή δηλώσεων, η οποία έγινε μισή και όχι φυσικά από τον Μπερίσα, αλλά από την εκπρόσωπο Τύπου του!

Οι Αλβανοί συνέχισαν ασφαλώς τις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες, αν δεν κάνω λάθος όσον αφορά την επέτειο, συμπίπτουν με τον πρώτο ενταφιασμό των εθνικών διεκδικήσεων 

στον χώρο της Βορείου Ηπείρου. 

— Δυστυχώς, θα πρέπει στο ΥΠΕΞ να κάνουν υπομονή άλλα δέκα χρόνια για να πάμε να γιορτάσουμε μαζί και με τους Τούρκους τα εκατό χρόνια από τους «Απελευθερωτικούς Αγώνες» του Κεμάλ Ατατούρκ... 

Πού ξέρετε, μπορεί έτσι να τους καλοπιάσουμε… 


ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 2-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου